ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Pe masa de lucru a litigatorilor de la Mitel & Asociații s-a aflat, în 2018, un număr însemnat de mandate. Magda Dima, Partener: Ne propunem să menținem trendul ascendent în gestionarea litigiilor complexe, care să confirme statutul nostru de jucători de primă ligă în avocatura de business

05 Decembrie 2018   |   Ștefania Enache

Echipa de Dispute Resolution & Litigation a Mitel & Asociații este condusă de Partenerul Magda Dima, un avocat cu o experiență de aproape 20 de ani în profesie.

Magda Dima, Partener Mitel si Asociatii

 
 
Echipa de litigatori a firmei Mitel & Asociații a reușit să-și contruiască o reputație solidă pe piața avocaturii, remarcându-se datorită proiectelor complexe soluționate cu succes. “Principalul ingredient al reputației echipei noastre de litigatori este pregătirea teoretică solidă, combinată cu experiența practică vastă acumulată de-a lungul vremii în litigii de avengură.Peste toate acestea punem multă pasiune, dedicare și capacitatea de a veni în întâmpinarea așteptărilor clientului pe partea de business. Cu privire la această ultimă abilitate menționată, putem spune că avocații departamentului de litigii Mitel și Asociații sunt foarte experimentați și conectați la realitățile efective ale business-ului clientului care a generat litigiul, astfel că strategia de abordare propusă clientului este întotdeauna în concordanță cu realitățile și necesitățile acestuia”, a declarat pentru BizLawyer Magda Dima, Partener Mitel & Asociații.


Seriozitatea cu care sunt abordate problemele litigioase este o altă calitate deosebită a echipei Mitel și Asociații, avocații tratând fiecare dintre spețele pe care le au în lucru in mod realist, cu mare atenție față de riscurile implicate. Permanent, clienții sunt informați în legătură cu potențialele riscuri, dar și în legătură cu măsurile care trebuie luate pentru evitarea lor. Printr-o astfel de abordare, ei beneficiază de mecanismele juridice necesare soluționării pozitive a problemelor pe care le întâmpină.

“De asemenea, un alt element care ne diferențiază față de alte firme de avocatură este capacitatea litigatorilor noștri de reacție rapidă și de adaptare la situațiile nou ivite pe durata unui litigiu. Aceasta presupune identificarea de soluții legale eficiente și elaborarea de strategii în care să știi dacă și când e în interesul clientului tău să câștige prin continuarea bătăliei sau prin încheierea unei tranzacții. Echipa de litigatori a Mitel & Asociații și-a câștigat renumele și are o excelentă reputație pe piața avocaturii de business datorită experienței profesionale solide a avocaților care o compun, a metodei de elaborare și aplicare a strategiei de lucru în cazuistica pe care o are departamentul în lucru și a portofoliului mare de cazuri complexe câștigate de-a lungul vremii prin crearea de precedente în diverse materii”, adaugă Magda Dima.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.Avocați pledanți cu o mare de experiență

Echipa de Dispute Resolution & Litigation a firmei Mitel & Asociații este condusă de Partenerul Magda Dima, un avocat cu o experiență de aproape 20 de ani în profesie.

De asemenea, din echipă fac parte avocati pledanți cu o mare de experiență, printre care îi putem nominaliza pe Alina Ostroveanu și Teodor Hnatec - managing associates și Silvia Gogansenior associate. Ei lucrează alături de alți colegi cu un bun potențial de a performa în cadrul echipei de litigatori Mitel & Asociații (Gabriela Pătrășcan, Cătălin Băiculescu, Ion Enache, Vlad Birta) și care au obținut rezultate remarcabile în mandate.

“Ariile de practică în care activează și performează echipa noastră sunt foarte variate: litigii de natură civilă, litigii de drept fiscal și contencios administrativ, litigii referitoare la proceduri de insolvență și faliment, litigii de muncă, litigii în materia achizițiilor publice, construcții, concesiuni, utilități publice și a fondurilor europene, litigii în materia dreptului asigurărilor, litigii în domeniul bancar, litigii în materia dreptului societar și a proprietății intelectuale, litigii în materia dreptului penal. De asemenea, echipa noastră este specializată și în gestionarea procedurilor derulate în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și a litigiilor rezultate din aceste proceduri”, explică Magda Dima.

Pe masa de lucru a avocaților de Dispute Resolution & Litigation s-a aflat în 2018 un număr însemnat de mandate, volumul de muncă menținându-se la nivelul celui înregistrat și în anii anteriori. Cele mai complexe dosare au vizat probleme de drept fiscal, drept societar, drept bancar, dreptul mediului, insolvență.

“Și în 2018 am remarcat tendința de creștere a numărului de proiecte complexe în materie fiscală. Pe parcursul ultimului an, departamentul nostru a asistat atât companii naționale, cât și străine, fonduri de investiții și fonduri de private equity, companii cu capital public și privat, investitori strategici, antreprenori locali, institutii de stat, bănci, precum și persoane fizice. În portofoliul de clienți al societății noastre se regăsesc firme mari internaționale, cu prezență în România, pentru care asigurăm reprezentare și în dosare litigioase. Aceste dosare au natură comercială (recuperarea creanțelor clienților noștri) sau fiscal-administrativă - anulare a unor decizii de impunere emisă de Administrația Fondului pentru Mediu, anulare a unor decizii de impunere ale ANAF, anularea unor acte emise de Curtea de Conturi, etc. Date fiind profesionalismul echipei noastre și specializarea avocaților în multiple materii – premise importante pentru obținerea unor soluții favorabile în litigiile gestionate de Mitel & Asociații, numărul dosarelor și al clienților noi, proveniți din recomandări, este foarte mare, având o pondere importantă la nivelul proiectelor gestionate de departament”, explică Partenerul firmei de avocatură.
“Mitel & Asociații deține resursele necesare pentru a gestiona proiecte cu complexitate ridicată, avocații din cadrul firmei având specializări multiple. În cazurile în care sunt necesare opinii științifice, echipa de Dispute Resolution colaborează cu experți de specialitate tehnică pentru consilierea clienților în cadrul diverselor proceduri litigioase. În 2019, ne propunem să menținem trendul ascendent al firmei în ceea ce privește gestionarea de litigii complexe, care să confirme statutul nostru de jucători de primă ligă în domeniul avocaturii de business.”

               Magda Dima, Partener Mitel și Asociații

Proiecte majore cu component internațională

Munca avocaților din cadrul Mitel & Asociații s-a făcut remarcată atât în plan local, cât și internațional. Multe proiecte în care profesioniștii firmei de avocatură au fost angrenați au implicat aspecte de drept internațional și mai multe jurisdicții.

De exemplu, Mitel & Asociații a lucrat în derularea unor anchete penale de anvergură în mai multe jurisdicții împotriva unor parteneri contractuali ai unui client, o companie cu renume la nivel european, privind savârșirea unor infracțiuni economice în cursul derulării relațiilor comerciale.

De asemenea, echipa de Dispute Resolution & Litigation a colaborat cu avocați din alte jurisdicții, în proceduri de recuperare a creanțelor clienților precum și în proceduri de insolvență.

“Pe parcursul ultimul an, departamentul nostru a fost implicat într-un litigiu complex derulat în materia dreptului bancar, litigiu care a presupus abordarea unor probleme de drept variate, de la elemente de drept financiar, la elemente de drept administrativ și drept civil. Totodată, echipa noastră a gestionat un litigiu cu nivel ridicat de dificultate, în materie de drept fiscal, referitor la rambursarea TVA și efectele insolvenței contribuabilului asupra acestei proceduri. Nu în ultimul rând, a fost gestionat un litigiu complex referitor la materia contractelor de concesiune și aplicarea condițiilor răspunderii contractuale în această materie”, arată Magda Dima.

De asemenea, Mitel & Asociații are în portofoliu diverse proceduri de arbitraj finalizate recent și în curs, în care a disputat pretenții de milioane de euro în legătură cu proiecte de investiții în infrastructură și construcțiile.

Referindu-se la cel mai complex mandat în care echipa Mitel & Asociații a fost implicată pe parcursul ultimilor doi ani, avocatul amintește de mandatul care a vizat asistarea unui client important într-un proces având ca obiect anularea unor acte emise de Curtea de Conturi. Litigiul a necesitat abordarea unor fațete multiple ale disputei – probleme de drept variate, interconectate -, colaborarea avocaților din mai multe departamente, precum și gestionarea unei problematici juridice supusă în premieră atenției instanțelor judecătorești. Echipa a fost coordonată de Sorin Mitel și Magda Dima, avocați asociați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 140 / 4989
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații de Real Estate de la Biriș Goran, în ultimul an. Punctele vulnerabile ale tranzacțiilor din piața imobiliară, explicate de Gabriel Biriș, fondatorul firmei
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează Paralegal
Transferurile de proprietate și închirierile, cea mai mare pondere în mandatele echipei de Real Estate de la Radu & Asociații, în ultimele luni. Lucian Vițelaru, Senior Managing Associate, explică la ce se uită investitorii și ce precauții își iau bancile care finanțează proiectele
Cei mai buni avocați de Banking & Finance, recomandați de Legal 500 în ediția 2019. Cu ce proiecte au punctat firmele evidențiate și avocații listați
The European Legal 500, ediția 2019 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. NNDKP, ŢZA, PeliFilip, CMS și PNSA s-au distanțat de pluton. Cine sunt avocații considerați ‘Leading individuals’ și ‘Next Generation’
Mihai Mareș, singurul avocat român din elita “Leading individuals” – Legal 500 EMEA 2019, remarcat pentru practica “white-collar crime” | Avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)
Noerr își consolidează departamentul de taxe, prin cooptarea a doi membri noi
Practica de Banking & Finance din KPMG Legal a reprezentat aproximativ 50% din totalul veniturilor societății de avocatură. Laura Toncescu, Partener KPMG în România: În afară de tranzacții și finanțări, un factor de succes a fost orientarea noastra spre zona de FinTech
RTPR Allen & Overy a asistat Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru Alpha Bank România în cadrul primului program de emisiuni de obligațiuni ipotecare din România. A fost o tranzacție extraordinar de complexă și solicitantă, spun avocații
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank România la lansarea primului program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizată de un emitent român. Ce avocați au făcut parte din echipă
Echipa de Real Estate a BSMP lucrează în cinci proiecte de achiziție a unor terenuri din București pe care se vor construi birouri și ansambluri rezidențiale. Daniela Milculescu, Partener: Suntem implicați și într-o serie de discuții privind potențiale tranzacții pe piața hotelieră
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...