ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje

15 Februarie 2018   |   Maria Teodoru

Din echipa PNSA, condusă de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Corina Roman (Associate).

Echipa PNSA implicata in finantare a fost coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie si Alexandra Niculae (Senior Associate)

 
 
Firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat Unirii View,  o companie deținută de dl Yves Weerts, client pentru care lucrează în mod tradițional pe piața locală, cu privire la finanțarea de 23 de milioane EUR acordată de Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea clădirii de birouri cu 19 etaje.

Din echipa PNSA, coordonată de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Ana Stoenescu (Associate). . .


Lucările de construcţie a proiectului Unirii View, un turn de birouri de 18.000 mp situat în centrul Bucureştiului, au început în 2016 şi au ca dată de livrare trimestrul al doilea al anului 2018. Cca. 4.000 de metri pătraţi au fost deja închiriaţi de către NTT Data România.

În dezvoltare este implicată firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asocații, care l-a asistat pe investorul belgian în toate proiectele sale pe piața locală.

Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la o distanţă de trei minute de Piaţa Unirii, această clădire de 19 etaje va fi cel mai important proiect de birouri din zona Unirii, cunoscută ca şi "Kilometrul 0" al Capitalei, în ceea ce priveşte legăturile de transport şi conexiunile cu toate sectoarele Bucureştiului.

Cu o investiţie totală estimată la 33 milioane euro, asigurată integral din fondurile proprii ale investitorului, Unirii View va fi o clădire de birouri de clasa A, în formă de poligon, cu 18 etaje superioare, un parter cu spaţii de retail şi o parcare subterană cu trei niveluri.

Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă de 1.131 mp pe fiecare etaj, cu o lăţime de 12 metri între faţadă şi nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură, o performanţă deosebită mai ales pentru o clădire de tip turn, datorită unor tehnici inovatoare de post-tensionare.

Antreprenorul general pentru proiectul Unirii View este compania de construcţii Bog'Art, iar investitorul aflat în spatele proiectului Unirii View, Yves Weerts, este un antreprenor belgian cu istoric solid pe piaţa de dezvoltare imobiliară din România.

Weerts a dezvoltat şi vândut cu succes parcul industrial Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP.

Proiect cumparat de la familia Cășuneanu

Costel şi Ionuţ Căşuneanu, fiii lui Costel Căşuneanu, antreprenorul ce controlează firma de construcţii Pa & Co Internaţional, au vandut in anul 2014 participatiile detinute la societatea C & I Building, dezvoltatorul proiectului Unirii View, care obţinuse de la Primăria Sectorului 3 autorizaţia de construire ce le permitea să ridice un turn de birouri  inalt de 96 de metri şi cu o suprafaţă închiriabilă de 18.700 de metri pătraţi.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate la acea vreme de BizLawyer, compania Tuilia Invest SA, firma inregistrata in Luxemburg si controlata de investitori belgieni, a cumparat participatiile de cate 12,5 % ale fratilor Casuneanu, detinand astfel pachetul integral de actiuni la C & I Building SRL.

Cumparatorul a fost asistat pe parcursul acestei tranzactii de firma de avocati Popovici Nitu Stoica & Asociatii, avocatul care a coordonat echipa de consultanti implicata in proiect fiind Ioana Șampek (Managing Associate).

"Cred în România şi în potenţialul enorm al acestei ţări. După câţiva ani în care am analizat piaţa, vrem să profităm de moment şi să ne concentrăm pe dezvoltarea unui proiect-destinaţie în centrul oraşului (...) A sosit timpul să redăm valoarea acestui oraş istoric şi să ne mutăm atenţia de la zonele secundare către centru, având în vedere că acesta este locul principal de întâlnire din oraş, definitoriu pentru stilul de viaţă al comunităţii", a declarat Yves Weerts, cu prilejul lansării oficiale a lucrărilor proiectului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 145 / 4714
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: VASS Lawyers recruteaza avocat stagiar
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
RTPR Allen & Overy, alături de Mitiska REIM la o nouă achiziție în România. ‘Expertiza semnificativă a echipei de avocați în tranzacții de M&A și real estate ne-a oferit siguranța fiecărui pas’, spun cumpărătorii
Florian Nițu, Managing Partner PNSA: Pe piață a apărut nouă categorie de ‘antemergători’, cvasi-instituționali, cei care pregătesc terenul pentru marii investitori, fiecare din domeniile sănătate-farma, telecom-IT, energie sau imobiliare putând genera volume de tranzacții de peste 1 miliard de euro. Firmele de avocați lucrează uneori în condiții de dumping absolut de nejustificat și de neînțeles
Echipa de litigii MUȘAT & ASOCIAȚII obţine menținerea clasării ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Bacău
Hațegan Attorneys obține o hotărâre definitivă referitoare la impozitarea parcurilor fotovoltaice. Componentele cu valoare ridicată nu sunt considerate construcții
Immofinanz vinde către Speedwell două terenuri în nordul Bucureştiului. Ce avocați de la PNSA și TZA au coordonat echipele
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Mușat & Asociații: Numărul de mandate în domeniul protecției datelor cu caracter personal s-a dublat față de anul precedent
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...