ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje

15 Februarie 2018   |   Maria Teodoru

Din echipa PNSA, condusă de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Corina Roman (Associate).

Echipa PNSA implicata in finantare a fost coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie si Alexandra Niculae (Senior Associate)

 
 
Firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat Unirii View,  o companie deținută de dl Yves Weerts, client pentru care lucrează în mod tradițional pe piața locală, cu privire la finanțarea de 23 de milioane EUR acordată de Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea clădirii de birouri cu 19 etaje.

Din echipa PNSA, coordonată de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Ana Stoenescu (Associate). . .


Lucările de construcţie a proiectului Unirii View, un turn de birouri de 18.000 mp situat în centrul Bucureştiului, au început în 2016 şi au ca dată de livrare trimestrul al doilea al anului 2018. Cca. 4.000 de metri pătraţi au fost deja închiriaţi de către NTT Data România.

În dezvoltare este implicată firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asocații, care l-a asistat pe investorul belgian în toate proiectele sale pe piața locală.

Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la o distanţă de trei minute de Piaţa Unirii, această clădire de 19 etaje va fi cel mai important proiect de birouri din zona Unirii, cunoscută ca şi "Kilometrul 0" al Capitalei, în ceea ce priveşte legăturile de transport şi conexiunile cu toate sectoarele Bucureştiului.

Cu o investiţie totală estimată la 33 milioane euro, asigurată integral din fondurile proprii ale investitorului, Unirii View va fi o clădire de birouri de clasa A, în formă de poligon, cu 18 etaje superioare, un parter cu spaţii de retail şi o parcare subterană cu trei niveluri.

Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă de 1.131 mp pe fiecare etaj, cu o lăţime de 12 metri între faţadă şi nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură, o performanţă deosebită mai ales pentru o clădire de tip turn, datorită unor tehnici inovatoare de post-tensionare.

Antreprenorul general pentru proiectul Unirii View este compania de construcţii Bog'Art, iar investitorul aflat în spatele proiectului Unirii View, Yves Weerts, este un antreprenor belgian cu istoric solid pe piaţa de dezvoltare imobiliară din România.

Weerts a dezvoltat şi vândut cu succes parcul industrial Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP.

Proiect cumparat de la familia Cășuneanu

Costel şi Ionuţ Căşuneanu, fiii lui Costel Căşuneanu, antreprenorul ce controlează firma de construcţii Pa & Co Internaţional, au vandut in anul 2014 participatiile detinute la societatea C & I Building, dezvoltatorul proiectului Unirii View, care obţinuse de la Primăria Sectorului 3 autorizaţia de construire ce le permitea să ridice un turn de birouri  inalt de 96 de metri şi cu o suprafaţă închiriabilă de 18.700 de metri pătraţi.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate la acea vreme de BizLawyer, compania Tuilia Invest SA, firma inregistrata in Luxemburg si controlata de investitori belgieni, a cumparat participatiile de cate 12,5 % ale fratilor Casuneanu, detinand astfel pachetul integral de actiuni la C & I Building SRL.

Cumparatorul a fost asistat pe parcursul acestei tranzactii de firma de avocati Popovici Nitu Stoica & Asociatii, avocatul care a coordonat echipa de consultanti implicata in proiect fiind Ioana Șampek (Managing Associate).

"Cred în România şi în potenţialul enorm al acestei ţări. După câţiva ani în care am analizat piaţa, vrem să profităm de moment şi să ne concentrăm pe dezvoltarea unui proiect-destinaţie în centrul oraşului (...) A sosit timpul să redăm valoarea acestui oraş istoric şi să ne mutăm atenţia de la zonele secundare către centru, având în vedere că acesta este locul principal de întâlnire din oraş, definitoriu pentru stilul de viaţă al comunităţii", a declarat Yves Weerts, cu prilejul lansării oficiale a lucrărilor proiectului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 47 / 4617
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Suciu Popa: Parlamentul României a elaborat un proiect de lege pentru implementarea Regulamentului GDPR care ar putea schimba semnificativ felul în care acesta a fost interpretat până în prezent
LegiTeam: Alătura-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
The Lawyer: Maravela|Asociații este “Firma de avocatură a anului în Europa de Est și Balcani” și Highly Commended pentru “European Law Firm of the Year 2018”
Cum gândesc și cum lucrează doamnele din prima linie a firmei RTPR Allen&Overy. Proiectele în care au fost implicate și opiniile clienților le-au propulsat printre avocații de top recomandați de directoarele internaționale
Doamnele sunt majoritare în echipa Wolf Theiss din București. Acestea văd avocatura ca pe o misiune socială extrem de importantă, exercitată ca o vocație profesională bazată pe multă educație, practică și entuziasm
Pregătire specializată pentru practicieni europeni – workshop internațional: “Calcularea daunelor și probe de natură economică”
Vladimir Lazecký, expert ceh în securitate informatică: Cele mai comune 7 probleme de securitate dintr-un birou de avocați
Lady Lawyers, Mușat & Asociații: Nu poți face avocatură dacă nu te implici, iar rezultatele sunt, de cele mai multe ori, pe măsura eforturilor depuse
Echipa de Dispute Resolution de la Suciu Popa obține o victorie importantă la ÎCCJ pentru o companie din grupul Enel, căreia ANRE îi refuzase alocarea certificatelor verzi într-un proiect eolian
NNDKP, Firma Anului în Proprietate Intelectuală pentru al cincilea an consecutiv
Niculeasa Law Firm obţine pentru un jucător important din domeniul construcţiei de drumuri, in relatia cu o unitate administrativ teritoriala, prejudicii de peste 10 mil. lei pentru încetarea abuzivă a unui Contract FIDIC, inclusiv profitul nerealizat
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...