ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Premiile IFLR Europa 2018: Pentru a patra oară, Clifford Chance Badea este Casa de Avocatură a Anului în România. Premiul validează inovația în serviciile juridice

07 Mai 2018   |   BizLawyer

Premiul pentru România rămâne la Clifford Chance pentru al patrulea an, după recunoașterea primită în 2014, 2015 și 2017.

Daniel Badea, managing partner al Clifford Chance Badea

 
 
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a fost desemnată Casa de Avocatură a Anului în România pentru inovație în servicii juridice, în cadrul Galei de Premii IFLR Europa 2018, organizate recent la Londra.

Premiul pentru România rămâne la Clifford Chance pentru al patrulea an, după recunoașterea primită în 2014, 2015 și 2017.

„Prima dată când am primit acest premiu a fost un moment de referință pentru noi, pentru că ne-a validat un standard de practică pe care căutăm să îl menținem în tot ceea ce facem”, spune Daniel Badea, Managing Partner. „Orice proiect este diferit și ne propunem întotdeauna să avem o abordare cu soluții inovatoare, adăugând totodată din valoarea experienței anterioare, precum și din cunoașterea vastă a rețelei noastre globale”.


Per ansamblu, Clifford Chance a primit în acest an zece premii IFLR European Awards, inclusiv cel de Casa de Avocatură la nivel Internațional în 2018.

Biroul de la București a avut o contribuție semnificativă de-a lungul anului trecut, fiind implicată într-o serie de tranzacții de calibru cu ecouri internaționale și componentă locală, printre care:       

Practica M&A și Real Estate

•    Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation pe aspecte locale într-una dintre cele mai ample tranzacții imobiliare din istoria recentă – 12,25 miliarde Euro, în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor, de la fondul american Blackstone (iunie 2017).
•    Asistenţă acordată fondului de investiţii J.C. Flowers în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România, tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017).
•    Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, lider global în securitate cibernetică (decembrie 2017).
•    Asistență acordată fondului danez de investiții Polaris Capital Management în legătură cu preluarea companiei Premium Porc de la DCH International (decembrie 2017).
•    Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG), o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017).
•    Asistență acordată BERD în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding SA, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017).

Practica Banking & Finance și Piețe de Capital

•    Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank - în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD - Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services - în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017). 
•    Asistență oferită NE Property Cooperatief în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme), în valoare de 1 miliard de euro și garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de Euro cu o dobândă anuală de 1,75% și scadență în 2024, în baza programului (decembrie 2017).
•    Asistență acordată Globalworth în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane de Euro la Bursa de Valori București - cea mai mare listare de acest fel din istoria BVB.  Globalworth este o companie de real estate cu focus primoridial în România și un portofoliu estimat la EUR 1,1 miliarde (iulie 2017).
•    Asistență acordată Unicredit Bank în legătură cu o emisiune de obligațiuni în valoare de 610 milioane RON lansată cu succes în iulie 2017, ca parte a unui program de diversificare a resurselor financiare ş extinderea bazei de clienţi (iulie 2017).
•    Asistență acordată consorțiului bancar format din Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, Société Générale și ING Bank NV în legătură cu o emisiunea de euroobligațiuni a Statului român în valoare de 1,75 miliarde de euro, în două tranșe: o emisiune nouă de obligațiuni în valoare de 1 miliard de euro cu maturitate în 2027 și redeschiderea emisunii de obligațiuni în valoare de 750 milioane de euro cu maturitate în 2035, lansată în octombrie 2015 (aprilie 2017). Clifford Chance a asistat până acum toate tranzacțiile suverane din România.    

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.

Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A (Tier 2 în Legal500 și Chambers Global) și Litigii (Tier 2 în Chambers Global).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 162 / 4819
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații SAA au asistat GapMinder în finanțarea acordată start-up-ului SmartDreamers. Silviu Stratulat și Cristina Man au coordonat proiectul
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
LegiTeam - Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
2018 va fi anul cu o creștere semnificativă pentru Stratulat Albulescu & Asociaţii. Cele mai mari încasări din S1 au fost generate de Real Estate, dar multe proiecte au fost în domeniul tehnologiei sau au vizat mai multe jurisdicții
Instanţa anulează amenda de 100.000 lei dată de ASF fostei şefe a NN Pensii și obligă Autoritatea să-i plătească acesteia și daune morale. Victorie obținută de litigatorii ZRP, coordonați de Cosmin Vasile
VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
VIDEO | CMS Expert View: Warranty and Indemnity Insurance. Beneficiile asigurării pentru garanții și indemnificări, explicate de echipa de avocați și consultanți specializați ai CMS Romania
CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
D&B David și Baias investește în formarea tinerilor avocați. Anda Rojanschi, Partener: Căutăm viitori colegi care să aibă atât răbdarea de a învăța, cât și dorința de a căuta, de a inova, de a merge în profunzimea textului de lege, de a înțelege concepte și de a opera cu ele
LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...