ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele BSMP în domeniu Energiei. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta

10 Decembrie 2018   |   Bogdan Alexandru

Coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații anticipează o creștere a tranzacțiilor în sectorul energiei regenerable. Facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner - Bohâlteanu & Asociatii

 
 
Practica de Oil & Gas a prezentat noi oportunități în 2018 în privința zonei de reglementare în domeniile distribuției și furnizării, atât sub aspectul energiei din surse regenerabile, cât și al energiei din surse convenționale, a declarat pentru BizLawyer Ionuț Bohâlțeanu, coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP). În plus, arată avocatul, în prima parte a anului, proiectele de dezvoltare privind energia regenerabilă au reînceput să suscite interesul investitorilor. În ceea ce privește sectorul Oil & Gas, explorările și exploatările din Marea Neagră au făcut obiectul unor multiple tranzacții în 2018, a nuanțat Ionuț Bohâlțeanu.

Managing Partner-ul firmei Bohâlțeanu & Asociații spune că oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta, având în vedere atractivitatea investițiilor generate de amplele  modificări legislative incidente în aceste sectoare, în special noua structură de reglementare a certificatelor verzi.


”Ținând cont că tehnologiile de generare a energiei regenerabile s-au dezvoltat, devenind mult mai eficiente, facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport, astfel încât anticipăm o creștere a tranzacțiilor în acest sector”, a arătat interlocutorul BizLawyer.

În opinia sa, în cadrul pieței de energie, trei probleme prezintă o sensibilitate accentuată:  publicarea noilor metodologii de stabilire a tarifului de distribuție, atât pentru gaze, cât și pentru energie electrică, volatilitatea prețului la energie pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare) și posibilitatea de lichidizare a certificatelor verzi.

În privința reglementărilor ce ar putea avea un impact mai mare în activitatea clienților, Ionuț Bohâlțeanu a explicat că nu sunt previzibile/operabile modificări substanțiale, care să genereze anul viitor riscuri sau oportunități pentru jucătorii din acest domeniu.

Printre cele mai des întâlnite solicitari ale clienților departamentului de Energie & Resurse Naturale de la Bohâlțeanu & Asociații au fost chestiuni de regulatory, day-to-day business, litigii și proiecte referitoare la tranzacții, finanțări sau employment.

Energia a fost mereu unul dintre sectoarele de baza catre care firma de avocatura si-a indreptat atentia. Portofoliul de dosare detinut de BSMP include in mare parte proiecte ale unor companii care activeaza pe piata energiei. Consultanța cordată de firma de avocatură în sectorul Energy implică, în cele mai multe  cazuri, interferența cu alte arii de practică.

Un proiect important in care au fost implicați avocații BSMP și pe care l-au finalizat cu succes a constat în acordarea de asistență juridică Covi Construct 2000, distribuitor român de gaze naturale, cu privire la procesul de vânzare a părților sociale. Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații de tranzacție și asistarea vânzătorului pe parcursul negocierii și semnarii documentelor, precum și colaborarea cu vânzatorul în procesul de notificare a Consiliului Concurenței. Proiectul a fost coordonat de Ionuț Bohâlțeanu.

Tot sub ”bagheta” sa, avocații Bohalțeanu & Asociații au asistat și Enel cu privire la operațiuni ale societății în sectorul real estate. De asemenea, Ionuț Bohâlțeanu a coordonat mai multe achiziții de proiecte regenerabile pentru societăți active în domeniul energiei solare.

Practica de Energie & Resurse Naturale este de așteptat să acopere, anul acesta, un procent de 25% din volumul total de activitate al firmei Bohalțeanu & Asociații. Șase avocați din cadrul societății sunt implicați constant în proiecte aferente acestei arii de practică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 175 / 5031
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
Există viață și după orele de muncă în firmele de avocați din prima linie? Teea Eliade, avocat de Life Sciences, după ce a renunțat la viața din București și s-a apucat de programare: Manipularea și dorința de a trece peste și prin orice pentru a-ți atinge scopurile, volumul de muncă, munca peste program, neremunerată, și lipsa de respect pentru timpul personal au dus la decizia mea de a părăsi avocatura
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
Cum văd avocații Dentons evoluția practicii de Capital Markets, pe o piață în care companiile cu acționariat preponderent străin se finanțează din surse interne grupului din care fac parte, iar cele cu capital românesc nu au încă o cultură a pieței de capital. Rețeta succesului include abordările personalizate, cu elemente de creativitate și inovație
Bondoc si Asociații is expanding its team. Four open positions
Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ cu privire la caracterul „oneros” al relației dintre fiscal și penal, respectiv al limitelor caracterului „devolutiv” al contestației administrative
Cu ce gânduri pornesc la drum fondatoarele firmei SIMION & BACIU | “Ne dorim clienți dornici de dezvoltare și proiecte interesante. ‘Cel mai bun’ ideal este exact ce ai acum; și idealul se va dezvolta în timp, odată cu noi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...