ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele BSMP în domeniu Energiei. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta

10 Decembrie 2018   |   Bogdan Alexandru

Coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații anticipează o creștere a tranzacțiilor în sectorul energiei regenerable. Facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner - Bohâlteanu & Asociatii

 
 
Practica de Oil & Gas a prezentat noi oportunități în 2018 în privința zonei de reglementare în domeniile distribuției și furnizării, atât sub aspectul energiei din surse regenerabile, cât și al energiei din surse convenționale, a declarat pentru BizLawyer Ionuț Bohâlțeanu, coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP). În plus, arată avocatul, în prima parte a anului, proiectele de dezvoltare privind energia regenerabilă au reînceput să suscite interesul investitorilor. În ceea ce privește sectorul Oil & Gas, explorările și exploatările din Marea Neagră au făcut obiectul unor multiple tranzacții în 2018, a nuanțat Ionuț Bohâlțeanu.

Managing Partner-ul firmei Bohâlțeanu & Asociații spune că oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta, având în vedere atractivitatea investițiilor generate de amplele  modificări legislative incidente în aceste sectoare, în special noua structură de reglementare a certificatelor verzi.


”Ținând cont că tehnologiile de generare a energiei regenerabile s-au dezvoltat, devenind mult mai eficiente, facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport, astfel încât anticipăm o creștere a tranzacțiilor în acest sector”, a arătat interlocutorul BizLawyer.

În opinia sa, în cadrul pieței de energie, trei probleme prezintă o sensibilitate accentuată:  publicarea noilor metodologii de stabilire a tarifului de distribuție, atât pentru gaze, cât și pentru energie electrică, volatilitatea prețului la energie pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare) și posibilitatea de lichidizare a certificatelor verzi.

În privința reglementărilor ce ar putea avea un impact mai mare în activitatea clienților, Ionuț Bohâlțeanu a explicat că nu sunt previzibile/operabile modificări substanțiale, care să genereze anul viitor riscuri sau oportunități pentru jucătorii din acest domeniu.

Printre cele mai des întâlnite solicitari ale clienților departamentului de Energie & Resurse Naturale de la Bohâlțeanu & Asociații au fost chestiuni de regulatory, day-to-day business, litigii și proiecte referitoare la tranzacții, finanțări sau employment.

Energia a fost mereu unul dintre sectoarele de baza catre care firma de avocatura si-a indreptat atentia. Portofoliul de dosare detinut de BSMP include in mare parte proiecte ale unor companii care activeaza pe piata energiei. Consultanța cordată de firma de avocatură în sectorul Energy implică, în cele mai multe  cazuri, interferența cu alte arii de practică.

Un proiect important in care au fost implicați avocații BSMP și pe care l-au finalizat cu succes a constat în acordarea de asistență juridică Covi Construct 2000, distribuitor român de gaze naturale, cu privire la procesul de vânzare a părților sociale. Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații de tranzacție și asistarea vânzătorului pe parcursul negocierii și semnarii documentelor, precum și colaborarea cu vânzatorul în procesul de notificare a Consiliului Concurenței. Proiectul a fost coordonat de Ionuț Bohâlțeanu.

Tot sub ”bagheta” sa, avocații Bohalțeanu & Asociații au asistat și Enel cu privire la operațiuni ale societății în sectorul real estate. De asemenea, Ionuț Bohâlțeanu a coordonat mai multe achiziții de proiecte regenerabile pentru societăți active în domeniul energiei solare.

Practica de Energie & Resurse Naturale este de așteptat să acopere, anul acesta, un procent de 25% din volumul total de activitate al firmei Bohalțeanu & Asociații. Șase avocați din cadrul societății sunt implicați constant în proiecte aferente acestei arii de practică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 100 / 4958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Mareș, coordonator Mareș Danilescu Mareș, a devenit membru al Academiei Internaționale a Litigatorilor specializați în Infracțiuni Financiare. Colaborare cu profesioniști de top în materie de litigii
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...