ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele BSMP în domeniu Energiei. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta

10 Decembrie 2018   |   Bogdan Alexandru

Coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații anticipează o creștere a tranzacțiilor în sectorul energiei regenerable. Facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport.

Ionut Bohâlteanu, Managing Partner - Bohâlteanu & Asociatii

 
 
Practica de Oil & Gas a prezentat noi oportunități în 2018 în privința zonei de reglementare în domeniile distribuției și furnizării, atât sub aspectul energiei din surse regenerabile, cât și al energiei din surse convenționale, a declarat pentru BizLawyer Ionuț Bohâlțeanu, coordonatorul firmei Bohâlțeanu & Asociații (BSMP). În plus, arată avocatul, în prima parte a anului, proiectele de dezvoltare privind energia regenerabilă au reînceput să suscite interesul investitorilor. În ceea ce privește sectorul Oil & Gas, explorările și exploatările din Marea Neagră au făcut obiectul unor multiple tranzacții în 2018, a nuanțat Ionuț Bohâlțeanu.

Managing Partner-ul firmei Bohâlțeanu & Asociații spune că oportunitățile off-shore și investițiile în proiecte regenerabile au constituit polii de interes anul acesta, având în vedere atractivitatea investițiilor generate de amplele  modificări legislative incidente în aceste sectoare, în special noua structură de reglementare a certificatelor verzi.


”Ținând cont că tehnologiile de generare a energiei regenerabile s-au dezvoltat, devenind mult mai eficiente, facilitățile de producție au devenit rentabile chiar în lipsa unei scheme suport, astfel încât anticipăm o creștere a tranzacțiilor în acest sector”, a arătat interlocutorul BizLawyer.

În opinia sa, în cadrul pieței de energie, trei probleme prezintă o sensibilitate accentuată:  publicarea noilor metodologii de stabilire a tarifului de distribuție, atât pentru gaze, cât și pentru energie electrică, volatilitatea prețului la energie pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare) și posibilitatea de lichidizare a certificatelor verzi.

În privința reglementărilor ce ar putea avea un impact mai mare în activitatea clienților, Ionuț Bohâlțeanu a explicat că nu sunt previzibile/operabile modificări substanțiale, care să genereze anul viitor riscuri sau oportunități pentru jucătorii din acest domeniu.

Printre cele mai des întâlnite solicitari ale clienților departamentului de Energie & Resurse Naturale de la Bohâlțeanu & Asociații au fost chestiuni de regulatory, day-to-day business, litigii și proiecte referitoare la tranzacții, finanțări sau employment.

Energia a fost mereu unul dintre sectoarele de baza catre care firma de avocatura si-a indreptat atentia. Portofoliul de dosare detinut de BSMP include in mare parte proiecte ale unor companii care activeaza pe piata energiei. Consultanța cordată de firma de avocatură în sectorul Energy implică, în cele mai multe  cazuri, interferența cu alte arii de practică.

Un proiect important in care au fost implicați avocații BSMP și pe care l-au finalizat cu succes a constat în acordarea de asistență juridică Covi Construct 2000, distribuitor român de gaze naturale, cu privire la procesul de vânzare a părților sociale. Echipa a fost implicată în pregătirea întregii documentații de tranzacție și asistarea vânzătorului pe parcursul negocierii și semnarii documentelor, precum și colaborarea cu vânzatorul în procesul de notificare a Consiliului Concurenței. Proiectul a fost coordonat de Ionuț Bohâlțeanu.

Tot sub ”bagheta” sa, avocații Bohalțeanu & Asociații au asistat și Enel cu privire la operațiuni ale societății în sectorul real estate. De asemenea, Ionuț Bohâlțeanu a coordonat mai multe achiziții de proiecte regenerabile pentru societăți active în domeniul energiei solare.

Practica de Energie & Resurse Naturale este de așteptat să acopere, anul acesta, un procent de 25% din volumul total de activitate al firmei Bohalțeanu & Asociații. Șase avocați din cadrul societății sunt implicați constant în proiecte aferente acestei arii de practică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 26 / 4890
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...