ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Topul FT al avocaților inovativi menționează Țuca Zbârcea & Asociații ca ”game-changer”. Firma, în top 3 al inovaţiei din ultimii zece ani

07 Octombrie 2015   |   Andrei Cîrchelan

Firma înființată și coordonată de avocatul Florentin Țuca, este unul dintre jucătorii locali care domină avocatura de business din România pe criterii precum numărul de avocați, ariile acoperite și veniturile realizate.

 
 
Publicația britanică Financial Times a lansat a zecea ediție a clasamentului ”Innovative Lawyers”, un document aniversar în care este menționată și firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, unul dintre cei mai puternici jucători ai avocaturii de business locale.

O firmă românească revoluționară care constituie o prezență perenă în rapoartele FT. Firma acționează ca un jucător de piață dezvoltată prin felul în care folosește o abordare multidisciplinară la centrul serviciilor oferite clienților, pentru a garanta că asistența e furnizată holistic și contextualizat”, scriu autorii raportului ”Innovative Lawyers 2015” despre Țuca Zbârcea & Asociații.


Poziția și abordarea firmei i-au determinat, astfel, pe autorii raportului FT să includă TZA în top cinci al firmelor revoluționare (game changers - trad.) în ultimii zece ani. Clasamentul se referă la firme de avocatură din afara Marii Britanii, iar Țuca Zbârcea & Asociații e singurul jucător român menționat. Ceilalți game-changers sunt două firme portugheze, o firmă finlandeză și una daneză.

Despre raportul „Financial Times Innovative Lawyers” 2015

Raportul „Financial Times Innovative Lawyers” reprezintă un studiu aprofundat al inovaţiei în mediul juridic.
În fiecare an, firmele de avocatură din întreaga Europă sunt solicitate să depună candidaturi pentru una sau mai multe din categoriile definite de editorii raportului. Ulterior, documentaţiile sunt apreciate de către jurnaliştii de la Financial Times în baza unor indicatori de performanţă precum originalitate, motivaţie şi impactul proiectelor inovatoare derulate. Fiecare casă de avocatură primeşte un anumit punctaj, cu care speră să acceadă în topul general FT Law 50 – al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.
De asemenea, fiecare candidatură face obiectul unui studiu de piaţă extrem de riguros, realizat de Financial Times în colaborare cu firma de cercetare RSG Consulting.

Firma înființată și coordonată de avocatul Florentin Țuca, este unul dintre jucătorii locali care domină avocatura de business din România pe criterii precum numărul de avocați, ariile acoperite și veniturile realizate.

Țuca, Gabriel Zbârcea și ceilalți parteneri cu care a fost lansată firma în urmă cu zece ani, reprezintă a doua generație din avocatura de business post-revoluționară. Lansarea firmei a fost unul dintre semnalele care indicau un nou episod în dezvoltarea avocaturii de business în România, o perioadă în care crize economică, antreprenoriatul juridic și deschiderea spre Occident au schimbat gândirea firmelor de avocatură tradiționale sau nou-înființate ulterior.

Echipa Țuca Zbârcea & Asociații a venit pe un fundal conturat de veterani pionieri precum Gheorghe Mușat și Ioan Nestor și, după un număr mic de ani s-a așezat alături Mușat & Asociații și NNDKP la ”masa liderilor pieței locale”.

În prezent, cu peste 100 de avocați în echipe și 24 de parteneri, Țuca Zbârcea & Asociații este un gigant, raportat la dimensiunile pieței locale, și realizează anual venituri de peste 20 de milioane de euro.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, în top 3 al inovaţiei din ultimii zece ani


Suntem o prezenţă constantă în raportul Financial Times dedicat inovaţiei la nivel european - una dintre cele mai complexe analize privind piaţa de avocatură, atât din perspectiva noastră, ca firmă participantă, dar şi din punctul de vedere al rigorii şi atenţiei cu care echipa de cercetători trebuie să determine, cuantifice, trieze şi plaseze proiectele avocaţilor într-un clasament al originalităţii. Ca un fapt special, ediţia 2015 a raportului Financial Times, care a marcat clasarea noastră în top 3 al inovaţiei din ultimii zece ani, a coincis cu un deceniu de activitate Ţuca Zbârcea & Asociaţii”, ne-a declarat Alina Pintică (foto), Chief Marketing and Communications Officer şi coordonatoarea proiectului Financial Times Innovative Lawyers din partea firmei de avocatură româneşti.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost, de altfel, singura firmă de avocatură independentă din România inclusă în raportul Financial Times Innovative Lawyers de-a lungul timpului. Reprezentanţii casei de avocatură recunosc că participarea în cadrul acestei analize a inovaţiei europene a devenit o tradiţie.

 „Facem eforturi de a ţine pasul la capitolul inovaţie cu confraţii europeni şi, mai ales, cu firmele de avocatură britanice. Nu ştiu dacă am schimbat regulile jocului în vreun fel în toţi aceşti ani. E drept însă că ne aflăm într-o permanentă şi febrilă căutare a unor soluţii juridice şi de afaceri potrivite pentru noi şi clienţii noştri”, a continuat Alina Pintică. „Există tot mai multe provocări şi ameninţări la nivel local şi internaţional cărora firmele de avocatură trebuie să le facă facă faţă iar inovaţia, în acest context, devine o cale sigură spre evoluţie, adaptare şi reinventare. Asistăm la o schimbare a paradigmei din multe puncte de vedere, de la rolul tot mai sofisticat al clientului, la nevoia de reaşezare a principiilor de organizare şi management la nivelul firmelor de avocatură, până la proliferarea tehnologiei sub toate formele, care ridică nu doar importante probleme de reglementare, dar şi forţează firmele de avocatură să îmbrăţişeze noile tehnici şi să inoveze ele însele în acest domeniu, pentru a-şi spori eficienţa şi productivitatea”, a mai spus coordonatoarea departamentului de comunicare al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Anul acesta, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit şi o nominalizare în cadrul galei Financial Times Innovative Lawyers pentru premiul „Game Changing Law Firm in Europe (outside the UK)”.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1455 / 4926
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Litigation Manager
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Litigation Lawyer
Hotărâre definitivă obținută de Niculeasa Law Firm în fața ICCJ cu privire la caracterul subsidiar al procedurii penale în raport de procedura fiscală pentru o creanță fiscală de aproximativ 4 mil. €
Echipa Stratulat Albulescu & Asociaţii urcă spre pragul de 40 de avocați și ia în calcul extinderea în afara Capitalei. M&A și Real Estate rămân în topul sectoarelor care vor aduce, probabil, cele mai multe tranzacții și proiecte și în acest an
LegiTeam: ZRP recrutează avocat stagiar pentru departamentul Litigii
Mihai Selegean, Head of Legal la BRD-GSG, printre cei mai buni profesioniști europeni nominalizați de Lexology. Pe lista scurtă pentru European Counsel Awards 2019 mai este un român
Gabriel Zbârcea, Managing Partner Ţuca Zbârcea & Asociaţii: În România, o firmă de avocați poate ajunge la afaceri de 20 mil. € anual. În anii următori se va consolida tendința de divizare a pieței
KPMG Legal cooptează doi avocați de talie grea. Vlad Peligrad și Cătălin Oroviceanu se alătură echipei ca parteneri coordonatori
Cum văd partenerii Noerr evoluția firmei în perioada următoare. Prof. dr. Jörg K Menzer, Head CEE Offices, Noerr: În 2019 vom mări și echipele, dar și baza de clienți. În ciuda ultimelor schimbări juridice din Ungaria, România și Polonia – pe alocuri foarte controversate – am remarcat că există în continuare interes pentru fuziuni, achiziții și investiții noi în regiune
KPMG Legal – Toncescu Mihai Olteanu SPRL a câștigat definitiv anularea taxelor vamale, antidumping și TVA impuse de autoritățile vamale la importurile produselor din afara spațiului UE pentru unul dintre cei mai importanți producători de piese pentru industria automotive
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2019
La un an de la înființarea departamentului de drept penal, CLO își mărește echipa de „white collar crime”. Departamentul numără, la început de an, 6 avocați specializați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...