ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ţuca Zbârcea & Asociaţii, nominalizată la premiile oferite de Intellectual Property Magazine în domeniul proprietăţii industriale

16 Noiembrie 2011   |   BizLawyer

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost nominalizată pentru premiul „IP Law Firm of the Year in an Emerging Market” („Firma de Avocatură a Anului în Domeniul Proprietăţii Intelectuale pe o Piaţă Emergentă”), concurând în această categorie cu nume grele din domeniu, cum ar fi Freshfields Bruckhaus Deringer, Wragge & Co şi alţi cinci finalişti.

 
 
Ţuca Zbârcea & Asociaţii a intrat în cursa pentru unul din premiile oferite de publicaţia Intellectual Property Magazine, o cunoscută revistă de proprietate intelectuală din Marea Britanie. Câştigătorii celor 13 categorii vor fi anunţaţi în cadrul unei festivităţi de premiere ce va avea loc la Londra în această seară.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii este singura firmă de avocatură din România calificată în finala competiţiei organizată de publicaţia Intellectual Property Magazine. Avocaţii din România se alătură astfel unei elite de firme internaţionale de avocatură cu o practică solidă în domeniul proprietăţii intelectuale, printre care Freshfields Bruckhaus Deringer, Berwin Leighton Paisner, Hogan Lovells, Simmons & Simmons, Arnold & Porter şi alţii.


Ceremonia de premiere are loc în această seară la Grand Connaught Rooms din Londra şi va reuni peste 100 de invitaţi.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost nominalizată pentru premiul „IP Law Firm of the Year in an Emerging Market” („Firma de Avocatură a Anului în Domeniul Proprietăţii Intelectuale pe o Piaţă Emergentă”), concurând în această categorie cu nume grele din domeniu, cum ar fi Freshfields Bruckhaus Deringer, Wragge & Co şi alţi cinci finalişti. Potrivit organizatorilor, firmele din această categorie au demonstrat că oferă clienţilor lor servicii de excepţie, că înţeleg necesităţile complexe ale acestora, sprijinindu-i în îndeplinirea obiectivelor comerciale şi creşterea competitivităţii şi profitabilităţii.

Este o onoare să accedem în etapa finală a unei competiţii ce reuneşte profesionişti de talie internaţională în domeniul proprietăţii intelectuale, companii cu portofolii valoroase de proprietate intelectuală şi unele dintre cele mai puternice firme de avocatură internaţionale cu practică în acest domeniu. Această nominalizare reprezintă o recunoaştere a activităţii echipei noastre în domeniul proprietăţii intelectuale şi cu precădere în ceea ce priveşte sprijinul acordat clienţilor în combaterea contrafacerii şi a contrabandei cu produse de larg consum”, ne-a declarat Ciprian Dragomir (foto medalion), Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi coordonator al departamentului de dreptul proprietăţii intelectuale al firmei. 

Echipa de dreptul proprietăţii intelectuale a Ţuca Zbârcea & Asociaţii acordă asistenţă clienţilor în legătură cu înregistrarea, protecţia, autorizarea şi transferul brevetelor de invenţie, a mărcilor înregistrate, drepturilor de autor, desenelor şi software-ului. În ultimii ani, firma a sprijinit mai multe societăţi naţionale şi internaţionale de top în lupta împotriva contrafacerii produselor, a contrabandei cu produse şi a utilizării ilegale a mărcilor înregistrate, în special în industriile unde se comercializează produse larg consum, cum ar fi ţigări, băuturi, alimente şi articole de îmbrăcăminte. Activităţile firmei în acest domeniu sunt derulate în mare parte prin intermediul diviziei specializate – Ţuca Zbârcea & Asociaţii IP S.R.L.

Lista finaliştilor care vor concura pentru premiile oferite în acest an de publicaţia Intellectual Property Magazine include 31 de companii şi firme de avocatură, precum şi alţi 14 specialişti în domeniul proprietăţii industriale. Potrivit organizatorilor, ceremonia din acest an se distinge atât prin numărul impresionant de aplicaţii primite, cât şi prin calitatea acestora, candidaţii demonstrând un potenţial important de inovare în acest domeniu, multă determinare şi disponibilitate de a depune eforturi susţinute pentru atingerea obiectivelor de afaceri propuse.

Câştigătorii în fiecare dintre cele 13 categorii – companii, firme de avocatură şi practicieni în domeniul proprietăţii industriale – vor fi desemnaţi de o comisie de jurizare din care fac parte 18 executivi de top şi profesionişti cu o experienţă notabilă în domeniul proprietăţii intelectuale din cadrul unor companii de renume precum Shell International BV, Ovum, Munich Re, Daimler, Coca-Cola, Nestlé, Fabergé, Deloitte şi altele.

Publicaţia Intellectual Property Magazine face parte din portofoliul de produse dezvoltat de trustul media Informa Law, fiind editată de un colectiv redacţional format din experţi independenţi.

Ceremonia anuală de premiere organizată de publicaţia britanică Intellectual Property Magazine celebrează cele mai bune rezultate obţinute în domeniul proprietăţii intelectuale şi premiază meritele individuale şi performerii din ultimul an. Categoriile de premii acoperă toată gama de servicii şi activităţi în domeniu, derulate atât de specialiştii în proprietate industrială, precum şi de companii, firme internaţionale de avocatură, agenţii sau cabinete de proprietate industrială.
 
Printre distincţiile ce vor fi acordate în acest an se numără: Premiul pentru CEO-ul Anului; Premiul pentru Firma de Avocatură a Anului în domeniul Drepturilor de Autor; Premiul pentru Firma de Avocatură a Anului în domeniul Mărcilor Înregistrate; Premiul pentru Firma de Avocatură a Anului în domeniul Desenelor Industriale; Premiul pentru Cea mai Inovatoare Strategie în domeniul Proprietăţii Intelectuale; Premiul pentru Firma de Avocatură a Anului în domeniul Proprietăţii Intelectuale pe o Piaţă Emergentă; Premiul pentru Avocatul de Proprietate Intelectuală/Executivul Anului în domeniul Proprietăţii Intelectuale; Premiul pentru Cea mai Bună Performanţă în Dezvoltarea/Gestionarea unui Portofoliu de Proprietate Intelectuală.

Mai multe detalii despre Intellectual Property Magazine pot fi obţinute aici.
Mai multe detalii despre ceremonia de premiere din acest an şi categoriile de premii pot fi obţinute
aici.  

Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

În ultimii ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost inclusă pe lista celor mai buni angajatori din România, clasându-se pe primul loc în categoria IMM – „Best Employer in Romania 2009/10” – în cadrul studiului realizat de Aon Hewitt.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3886 / 5369
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Suspendarea termenelor de prescripție, de decădere, precum și a activității de judecată, va genera un val întârziat, dar inevitabil, de insolvențe, estimează litigatorii MPR Partners ׀ Maravela, Popescu & Asociații. Cea mai importantă lecție pe care firma a învățat-o în această perioadă
Echipa de Employment de la NNDKP a avut mandate inedite, cu elemente de noutate generate de un context legislativ provocator, care a testat atât experiența avocaților, cât și capacitatea de a inova, de a găsi soluții aplicate situației și nevoilor clienților. Aspectele locale de interes au fost completate cu elemente relevante de la nivel global, colaborările internaționale aducând valoare adăugată serviciilor oferite
League Tables of Legal Advisors MergerMarket - S1 2020 I Pandemia a evaporat o treime din piața de fuziuni și achiziții. China s-a recuperat rapid, SUA – cel mai puternic declin. Ce firme de avocați cu prezență locală s-au evidențiat în Top 20 global, european și în regiunea CEE
Legea mărcilor a fost modificată | Care vor fi efectele aplicării noilor norme și cum se va asigura securitatea juridică și protecția drepturilor conferite titularilor de mărcile înregistrate. Cele mai importante prevederi, explicate de echipa Simion & Baciu
LegiTeam: CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații recrutează avocat asociat senior (Corporate ̸ M&A)
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners câștigă la CJUE procesul privind aplicarea principiului nominalismului monetar în contractele de credit în valută
Avocații Leroy și Asociații prevăd o creștere a numărului de litigii în comerț și asigurări, solicitările fiind legate de întreruperea activității comerciale. Edgar Jakab, Head of Litigation: Pe lângă mandatele curente, așteptăm o extindere substanțială în perioada următoare și în transporturi și asigurări
Avocații Radu și Asociații SPRL, în colaborare cu EY România, obțin o nouă decizie importantă pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene privind dreptul nerezidenților de a obține rambursarea TVA
LegiTeam: Mareș & Mareş recrutează avocat definitiv drept penal
Dr. Constantin BRÂNZAN, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu peste 40 de ani de experiență în magistratură, se alătură echipei POPESCU & ASOCIAȚII
Avocații Wolf Theiss estimează o creștere de cca. 20% pe segmentul litigiilor, anul acesta. Ligia-Cecilia Popescu, Partener: Mandate noi s-au concretizat în mai multe domenii. O sursă importantă de litigii și, în special, arbitraje, vor continua să fie proiectele de infrastructură mare, minerit, fiscal și achizițiile publice în domeniul industrial
Echipa MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații se extinde. Cristina Crețu, in-house cu o vastă experiență, și Mihaela Nyerges, avocat specializat în Energie și M&A, s-au alăturat firmei
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...