ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

2017 a fost un an bun pentru avocații Dentons, cu multe tranzacții transfrontaliere. „Revoluția fiscală” va face din Dreptul muncii și din Dreptul fiscal practicile vedetă ale anului 2018

11 Februarie 2018   |   Ștefania Enache

Cel mai mare volum de activitate al firmei a fost generat în 2017 de practicile de Corporate and M&A, Real Estate, Banking & Finance și Litigii.

 
 
Pe o piață aflată în continuă creștere și transformare, așa cum este cea a serviciilor juridice, așteptările clienților sunt tot mai sofisticate. Anda Todor, Managing Partner al biroului Dentons București, preconizează că “anul 2018 va fi unul intens și cu proiecte complexe. Clienții se așteaptă mai mult decât oricând ca avocații să înțeleagă foarte bine industria și afacerile lor. Eficiența serviciilor va fi în continuare importantă, iar serviciile cu valoare adăugată vor juca un rol cheie. Este important să oferim clienților un model predictibil și transparent în ceea ce privește costurile”.

„Revoluția fiscală” în plină desfășurare va face din Dreptul muncii și din Dreptul fiscal practicile vedetă ale anului 2018. În plus, ariile de practică tradiționale ca M&A, Real Estate, Banking & Finance vor fi în continuare active.


„România continuă să fie o piață bună pentru investitori - există în continuare premise pentru proiecte importante. Continuăm să vedem interes pe piața de M&A, atât din partea investitorilor strategici, cât și financiari. În 2018, sectoarele cele mai interesante pentru investitori includ retail, real estate (inclusiv piața de rezidențial & birouri, logistică), IT, servicii medicale, sectorul financiar. Cu siguranță ariile de practică “vedetă” care vor continua să fie foarte active si vor aduce aportul cel mai mare în veniturile firmei vor fi M&A, financiar/bancar, real estate și litigii”, declară Anda Todor.

Un an bun, cu multe tranzacții transfrontaliere

2017 a fost un an bun pentru echipa Dentons. Biroul din București a fost implicat în foarte multe tranzacții transfrontaliere. “În mod evident, faptul că Dentons are birouri în peste 145 de locații din 60 de țări, ajută în ceea ce privește implicarea biroului local, în multe tranzacții multijurisdicționale complexe. Dentons este prezentă în cele mai importante centre comerciale ale lumii, iar clienții noștri beneficiază de serviciile unei rețele puternice, care îi poate servi la același standard înalt de calitate în toate jurisdicțiile în care ei își desfășoară activitatea. Toate acestea ne oferă un avantaj semnificativ și ne poziționează foarte bine în raport cu competitorii noști”, punctează Managing Partner-ul biroului Dentons București.

Și în 2017, asemeni anului anterior, avocații Dentons au fost foarte activi în ceea ce privește participarea la pitch-uri. ”Participăm atât pe plan local, cât și pe plan regional, sau pentru numirea în panelurile globale ale unor companii. Criteriul nu este in mod obligatoriu cel mai mic preț. Clienții sau potențialii clienți se orientează în alegerea firmei de avocatură după experiența avocaților din echipă, propunerea unei echipe echilibrate de avocați seniori și juniori, precum și alte servicii pe care le putem oferi drept valoare adăugată”, spune Managing Partner-ul firmei de avocatură.

Anda Todor a trecut în revistă cele mai importante proiecte ale anului 2017 . Astfel, profesionistul Dentons a amintit faptul că echipa pe care o coordonează continuă să asiste China Energy Company Limited (CEFC) în achiziția pachetului majoritar din KMG International (KMGI), o unitate a companiei naționale de petrol și gaze a Kazahstanului, care deține active de rafinare și distribuție în Europa.

”Am închis o tranzacție importantă în domeniul asigurărilor – respectiv am asistat Fairfax Company în cadrul unei achiziții importante ce a vizat divizia de asigurări a unui alt grup multinațional în mai multe regiuni din Europa inclusiv în România. Am lucrat în achiziția de parcuri logistice – respectiv asistență acordată TPG Real Estate în vânzarea P3 Logistic Parks către fondul suveran singaporez GIC în cea mai mare tranzacție imobiliară la nivel european din anul 2016, ce a implicat 163 de depozite P3 amplasate în 62 de locuri din 9 țări europene, inclusiv România. Am asistat CPI Property Group în cadrul achiziției unui portofoliu de 11 proprietăți de retail de la CBRE Global Investors – inclusiv centrul comercial Felicia din România. Am asistat Auchan cu succes în obținerea anulării unei amenzi semnificative aplicate de autoritatea națională de concurență în urma unei investigații având ca obiect înțelegeri pentru fixarea prețurilor”, detaliază expertul.

Cel mai mare volum de activitate al firmei a fost generat de practicile de Corporate and M&A, Real Estate, Banking & Finance și Litigii.


 


Sunt investitori care caută potențiale target-uri și sunt din ce in ce mai mulți antreprenori români care și-au construit business-ul pînă la un anumit nivel, și-au atins potențialul maxim și se uită să treacă la nivelul următor prin atragerea unui investitor strategic sau financiar. Avem clienți cu planuri de extindere și de consolidare pe piață și sperăm ca aceste proiecte să se concretizeze în viitorul apropiat.


Anda Todor, Managing Partner al biroului Dentons București
 

 
Rolul major al inovației

Succesul Dentons se datorează și faptului că firma este unul dintre cei mai mari promotori ai inovației în sfera serviciilor juridice la nivel global, promovând produse noi destinate firmelor de avocatură sau companiilor, în beneficiul clienților. ”După lansarea NEXTLAW Labs în 2015 (accelerator de business, platformă de reinventare a serviciilor juridice ca business, prin utilizarea tehnologiei), Nextlaw Global Referral Network și Nextlaw Global Public Affairs Network în 2016, anul acesta a fost rândul Nextlaw In-House Solutions – serviciul strategic de consultanță oferit prin intermediul a peste 50 de foști șefi de departamente juridice din întreaga lume, pregătiți să ofere soluții integrate, multidisciplinare consilierilor juridici din companii. Prin toate aceste demersuri, Dentons, inclusiv în România, testează noi produse și idei inovatoare, promovate de aceste platforme”, arată Anda Todor.

În plus, echipa Dentons și-a însuși foarte bine lecțiile oferite de perioada de criza și post-criză, realizând că adaptabilitatea este foarte importantă în această profesie. “A devenit evident că avocații trebuie să se specializeze pe ariile de practică cu mare cerere pe piață. Mai mult decât atât, în relația cu clienții, ei trebuie să se dovedească eficienți și atenți la costuri. Presiunea pe onorarii a fost o realitate a anului 2017 și care va continua să se manifeste și în 2018. Clienții caută firme de avocatură care pot oferi servicii cu valoare adăugată și eficiență atât în modul de îndeplinire a mandatelor, cât și în ceea ce privește monitorizarea costurilor, elemente care au devenit un standard. Ei apreciază dialogul transparent privind costurile”, subliniază avocatul Dentons.

În acest moment, Dentons București numără 30 de avocați, iar orice creștere va fi în funcție de cerințele pieței. Anda Todor este de părere că există în continuare oportunități de dezvoltare, de consolidare a practicii firmei la nivel local, România fiind o piață dinamică, cu destul de mult potențial de creștere.

Despre colaborarea cu avocații in-house


În activitatea sa, echipa Dentons colaborează intens cu departamentele juridice ale clienților din diverse domenii (bancar, industria farmaceutică, retail, etc.). ”Avocații in-house din companii sunt avocați experimentați, care cunosc foarte bine business-ul în care activează, dar totodată știu că este necesar să lucreze cu firme de avocatură, în special în proiecte complexe”, menționează Anda Todor.

Expertul amintește că de-a lungul timpului, avocații din cadrul firmei Dentons au lucrat pe perioade limitate în cadrul departamentelor juridice ale clienților, înțelegând astfel mai bine modul de funcționare al acestora.

„Apreciem importanța relației cu departamentele juridice la nivel global. Beneficiile oferite prin intermediul Nextlaw In-House Solutions încep de la furnizarea de soluții pentru îmbunătățirea managementului relațiilor cu consilierii externi și a cheltuielilor cu serviciile juridice, până la promovarea inovației și tehnologiilor juridice pentru creșterea calității operaționale a departamentelor juridice”, mai spune Anda Todor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11 / 43
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...