ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

65% dintre angajaţii care lucrează în companiile din România obişnuiesc să muncească peste program (studiu)

07 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

În companiile active în sectorul serviciilor profesionale, aproximativ 75% dintre angajaţi lucrează peste program, în timp ce în companiile de IT&C procentul este mai scăzut - 54% dintre angajaţi.

 
 
Peste 80% dintre respondenţi angajaţi în companiile din România sunt de părere că românii lucrează peste program, potrivit unui studiu realizat în perioada iunie - august 2017 de compania de resurse umane MyHRLab.

Volumul ridicat de muncă, cumulat cu lipsa de personal, sunt principalele motive pentru care aceştia consideră că, în general, românii lucrează peste program.

În jur de 65% dintre angajaţi obişnuiesc să lucreze peste programul de lucru al companiei. Cei mai mulţi efectuează ore suplimentare din cauza volumului ridicat de muncă şi a lipsei de personal. Alte motive pentru care angajaţii lucrează peste program sunt dorinţa de promovare şi managementul defectuos.

În companiile active în sectorul serviciilor profesionale, aproximativ 75% dintre angajaţi lucrează peste program, în timp ce în companiile de IT&C procentul este mai scăzut - 54% dintre angajaţi.


Dintre angajaţii care nu ocupă funcţii de conducere, procentul celor care obişnuiesc să lucreze peste program este de 61%.

În companiile multinaţionale aproximativ 62% dintre angajaţi obişnuiesc să lucreze peste program, în timp ce în companiile locale procentul angajaţilor care muncesc peste program este de 70%.

Doar unul din trei angajatori oferă beneficii angajaţilor care lucrează peste program.

În sectorul IT'&C aproximativ 40% dintre angajatori îşi compensează angajaţii pentru orele suplimentare, în timp ce în sectorul serviciilor profesionale, doar 25% dintre companii oferă beneficii pentru munca efectuată peste programul de lucru.

Cele mai utilizate beneficii oferite de către angajatori pentru orele suplimentare sunt zilele de concediu, compensaţiile financiare şi flexibilitatea programului.

Beatrice Galatanu - Business Owner My HR Lab: 'În general, companiile nu recompensează angajaţii care lucrează ore suplimentare. Însă, este cunoscut faptul că cea mai dinamică industrie de la noi este IT&C-ul, iar companiile din acest domeniu îşi doresc să ofere cele mai bune beneficii pentru a avea o retenţie cât mai mare a angajaţilor. Aşadar, nu ne surprinde că 40% dintre companiile care oferă beneficii pentru orele suplimentare sunt cele din IT&C. Cu toate acestea, majoritatea celor care au răspuns chestionarului nostru au admis că nu sunt recompensaţi pentru munca efectuată peste program', arată Beatrice Galatanu - Business Owner My HR Lab, într-un comunicat remis, joi.

La studiu au participat 600 de respondenţi angajaţi în România în companii multinaţionale (67%), companii locale (22%), companii cu capital mixt (8%) şi instituţii publice (3%). Marea majoritate a respondenţilor (70%) nu deţine funcţii de conducere. Dintre angaja?ii care au participat la studiu, 40% au peste şapte ani de experienţă, 34% sunt specialişti cu o experienţă între 3 şi 7 ani, iar 26% au intre 1 an şi 3 ani de experienţă.

Peste 30% dintre respondenţi lucrează în companii IT&C, 20% lucrează în sectorul serviciilor profesionale, 11% în construcţii, 11% în retail, 9% în domeniul financiar, 8% în outsourcing si 6% în producţie. De asemenea, 45% au un program de lucru fix, în timp ce alţi 45% au un program de lucru flexibil.

MyHRLab este un start-up românesc, înfiinţat în anul 2015, care îşi propune să schimbe modul în care oamenii de resurse umane şi managerii învaţă despre HR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1095 / 8856
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...