ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

65% dintre angajaţii care lucrează în companiile din România obişnuiesc să muncească peste program (studiu)

07 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

În companiile active în sectorul serviciilor profesionale, aproximativ 75% dintre angajaţi lucrează peste program, în timp ce în companiile de IT&C procentul este mai scăzut - 54% dintre angajaţi.

 
 
Peste 80% dintre respondenţi angajaţi în companiile din România sunt de părere că românii lucrează peste program, potrivit unui studiu realizat în perioada iunie - august 2017 de compania de resurse umane MyHRLab.

Volumul ridicat de muncă, cumulat cu lipsa de personal, sunt principalele motive pentru care aceştia consideră că, în general, românii lucrează peste program.

În jur de 65% dintre angajaţi obişnuiesc să lucreze peste programul de lucru al companiei. Cei mai mulţi efectuează ore suplimentare din cauza volumului ridicat de muncă şi a lipsei de personal. Alte motive pentru care angajaţii lucrează peste program sunt dorinţa de promovare şi managementul defectuos.

În companiile active în sectorul serviciilor profesionale, aproximativ 75% dintre angajaţi lucrează peste program, în timp ce în companiile de IT&C procentul este mai scăzut - 54% dintre angajaţi.


Dintre angajaţii care nu ocupă funcţii de conducere, procentul celor care obişnuiesc să lucreze peste program este de 61%.

În companiile multinaţionale aproximativ 62% dintre angajaţi obişnuiesc să lucreze peste program, în timp ce în companiile locale procentul angajaţilor care muncesc peste program este de 70%.

Doar unul din trei angajatori oferă beneficii angajaţilor care lucrează peste program.

În sectorul IT'&C aproximativ 40% dintre angajatori îşi compensează angajaţii pentru orele suplimentare, în timp ce în sectorul serviciilor profesionale, doar 25% dintre companii oferă beneficii pentru munca efectuată peste programul de lucru.

Cele mai utilizate beneficii oferite de către angajatori pentru orele suplimentare sunt zilele de concediu, compensaţiile financiare şi flexibilitatea programului.

Beatrice Galatanu - Business Owner My HR Lab: 'În general, companiile nu recompensează angajaţii care lucrează ore suplimentare. Însă, este cunoscut faptul că cea mai dinamică industrie de la noi este IT&C-ul, iar companiile din acest domeniu îşi doresc să ofere cele mai bune beneficii pentru a avea o retenţie cât mai mare a angajaţilor. Aşadar, nu ne surprinde că 40% dintre companiile care oferă beneficii pentru orele suplimentare sunt cele din IT&C. Cu toate acestea, majoritatea celor care au răspuns chestionarului nostru au admis că nu sunt recompensaţi pentru munca efectuată peste program', arată Beatrice Galatanu - Business Owner My HR Lab, într-un comunicat remis, joi.

La studiu au participat 600 de respondenţi angajaţi în România în companii multinaţionale (67%), companii locale (22%), companii cu capital mixt (8%) şi instituţii publice (3%). Marea majoritate a respondenţilor (70%) nu deţine funcţii de conducere. Dintre angaja?ii care au participat la studiu, 40% au peste şapte ani de experienţă, 34% sunt specialişti cu o experienţă între 3 şi 7 ani, iar 26% au intre 1 an şi 3 ani de experienţă.

Peste 30% dintre respondenţi lucrează în companii IT&C, 20% lucrează în sectorul serviciilor profesionale, 11% în construcţii, 11% în retail, 9% în domeniul financiar, 8% în outsourcing si 6% în producţie. De asemenea, 45% au un program de lucru fix, în timp ce alţi 45% au un program de lucru flexibil.

MyHRLab este un start-up românesc, înfiinţat în anul 2015, care îşi propune să schimbe modul în care oamenii de resurse umane şi managerii învaţă despre HR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 20 / 7781
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Wolf Theiss își întărește echipele de Real estate și Energie din România cu doi avocați. Flaviu Nanu se alătură echipei în calitate de Counsel și Sebastian Boțic - Avocat Colaborator
  Cum au lucrat avocații români în achiziția prin care Vitruvian a devenit acționar Bitdefender. CMS România și Clifford Chance Badea au avut mandate în tranzacția de 180 mil. $
  Echipa Mușat & Asociații dedicată practicii de achiziții publice a avut un nivel ridicat de încărcare anul acesta. Iulian Popescu, Partener: Noul pachet legislativ a adus elemente care au îmbunătăţit procesul achizițiilor publice, dar o problemă gravă rămâne conduita autorităților contractante privind confidențialitatea ofertelor depuse
  Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat Auchan în preluarea rețelei OK Supermarket. Ce avocați au fost implicați în proiect
  Avansul pieței împrumutului sindicalizat va alimenta noi oportunități de business. Elena Iacob, partener ZRP: Există perspective foarte bune de creștere datorită investițiilor planificate în domeniul energiei și al infrastructurii
  Schimbările aduse de noul pachet legislativ privind achizițiile publice, comentate de Vlad Cercel, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații. Legislația terțiară va trebui să ofere clarificări cu privire la problemele des întâlnite în practică
  LegiTeam: “BOHÂLȚEANU & ASOCIAȚII recrutează avocat stagiar
  LegiTeam: Mareș | Danilescu | Mareş în asociere cu Dan Lupașcu recrutează avocat drept penal
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a new colleague
  Metrorex caută avocați și pune pe masă 2 mil. lei pentru exproprieri
  Ianita Țui (Senior Associate - RTPR Allen&Overy): Schimbările aduse de noul pachet legislativ privind achizițiile publice au avut un efect benefic. Pe parcursul anului am avut câteva proiecte mari în derulare, fapt care confirmă că asistăm la un trend ascendent al acestei practici
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...