ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor s-au majorat cu 8,1%, în intervalul ianuarie-aprilie (INS)

14 Iunie 2018   |   Ioana Duta

Conform datelor INS, în aprilie 2018 faţă de luna similară din anul anterior, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-au majorat atât ca serie brută (+9%), cât şi ca serie ajustată (+9,7%).

 
 
Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, precum şi transporturile şi comunicaţiile au contribuit la creşterea cu 8,1% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, în primele patru luni ale anului în curs, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.


Astfel, în intervalul ianuarie - aprilie, anul curent, în termeni nominali, s-au consemnat majorări în: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,4%), transporturi (+6,9%), comunicaţii (+6,5%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,1%).


De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele patru luni din 2018 în comparaţie cu intervalul similar din 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 9,4%, datorită activităţilor din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10,6%), transporturi (+8,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,1%), activităţile de comunicaţii (+6,7%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,1%).

Conform datelor INS, în aprilie 2018 faţă de luna similară din anul anterior, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-au majorat atât ca serie brută (+9%), cât şi ca serie ajustată (+9,7%). În această marjă, s-au consemnat creşteri ale cifrei de afaceri în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, activităţile de transporturi şi în activităţile de comunicaţii. Pe de altă parte, în ambele situaţii, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au înregistrat scăderi.

Potrivit sursei citate, în aprilie 2018 faţă de martie 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, în termeni nominali, a scăzut cu 2,8%, ca urmare a activităţilor în diminuare înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-15,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-12,5%), activităţile de comunicaţii (-4,8%) şi activităţile de transport (-1,5%). În schimb, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au rămas la acelaşi nivel.

Pe de alt parte, în acelaşi interval de referinţă, afacerile din domeniul analizat au crescut, ca serie ajustată, cu 2,1%, ca urmare a majorărilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,9%), activităţile de transport (+2,2%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-14,5%) şi activităţile de comunicaţii (-0,4%).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 275 / 8859
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...