ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproximativ o breşă de date din trei duce la concedieri în rândul angajaţilor companiei afectate (studiu)

13 Septembrie 2018   |   Ioana Duta

"Modul în care organizaţiile stochează date face ca aceste riscuri să fie şi mai tangibile: aproximativ 20% dintre informaţiile sensibile despre clienţi şi companie se află în afara perimetrului organizaţiei: în cloud-ul public, pe dispozitive BYOD şi aplicaţii SaaS (Software as a service)..."

 
 
 Efectele apariţiei unei breşe de date depăşesc sfera financiară, reputaţia şi încălcarea vieţii private a clienţilor unei companii, aceasta putând să afecteze semnificativ şi carierele celor angajaţi la compania respectivă. 
 

Conform unui nou raport Kaspersky Lab şi B2B International, în cazul a 31% dintre breşele de date de anul trecut au existat persoane care şi-au pierdut locul de muncă. Dintre acestea, în 29% dintre IMM-uri şi 27% dintre companiile mari era vorba despre angajaţi cu experienţă, din domenii care nu au legătură cu IT-ul. 
 
Studiul arată că 42% dintre companiile din toată lumea au avut cel puţin o breşă de date în ultimul an, dintre care, în două treimi din cazuri, au fost afectate datele personale identificabile ale clienţilor (41% pentru IMM-uri şi 40% pentru companii mari). 
 
Categoriile de angajaţi concediaţi după o breşă de date demonstrează că incidentul poate afecta pe oricine, în 2017 pierzându-şi slujbele de la directori generali, la angajaţi obişnuiţi care au expus datele clienţilor. 
 
"Evident, pentru companii acest lucru înseamnă mai mult decât 'talent' pierdut: 45% dintre IMM-uri şi 47% dintre companiile mari au fost nevoite să le plătească despăgubiri clienţilor afectaţi, peste o treime - 35%, respectiv 38% - au avut probleme în a atrage noi clienţi, iar peste un sfert dintre IMM-uri (27%) şi 31% dintre marile companii au fost nevoite să plătească penalizări şi amenzi", se menţionează în raport. 
 
Conform autorilor studiului, în companiile actuale este practic imposibil să nu stochezi date personale sensibile: 88% dintre companii colectează şi stochează date personale identificabile despre clienţii lor, iar 86% colectează şi stochează astfel de date despre clienţi. În plus, în mediul tot mai complex din prezent, noi reglementări, precum GDPR, înseamnă că stocarea de informaţii personale vine şi cu necesitatea de conformare. 
 
"Modul în care organizaţiile stochează date face ca aceste riscuri să fie şi mai tangibile: aproximativ 20% dintre informaţiile sensibile despre clienţi şi companie se află în afara perimetrului organizaţiei: în cloud-ul public, pe dispozitive BYOD şi aplicaţii SaaS (Software as a service), ceea ce face din controlul şi păstrarea în siguranţă a fluxului de date o provocare pentru companii", se mai spune în studiu. 
 
Raportul arată că 86% dintre companii au o politică de protecţie şi securitate a datelor în vigoare. Cu toate acestea, o astfel de politică nu garantează, în sine, faptul că datele vor fi gestionate corespunzător. 
 
"O breşă de date poate avea un efect devastator asupra întregii afaceri şi, în plus, poate să aibă impact asupra vieţilor oamenilor - clienţi sau angajaţi, aşa că este o bună ocazie să ne amintim că securitatea cibernetică are implicaţii tangibile, în viaţa de zi cu zi şi ne priveşte pe toţi. Având în vedere că datele se mută acum de pe un dispozitiv pe altul şi prin cloud, iar reglementări ca GDPR devin obligatorii, este vital ca organizaţiile să acorde o mai mare atenţie strategiilor de protecţie a datelor", afirmă Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 281 / 9244
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
  Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
  LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
  Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
  LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
  Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Lawyer | Banking & Finance
  Wolf Theiss, alături de Revetas în achiziționarea proiectului Marina în România. Ce avocați au lucrat la această tranzacție
  Acțiunea fraților Sukyas, care cer României 909 mil. €, respinsă în prima instanță de un tribunal din SUA | Procesul continuă. Ce onorarii primesc firmele de avocați care apără statul
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced lawyers (Litigation practice)
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Junior Lawyer (White-Collar Crime)
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...