ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile listate la BVB sunt foarte receptive la solicitările investitorilor instituţionali (studiu)

27 Noiembrie 2018   |   AGERPRES

La sondaj au răspuns investitori din România, Marea Britanie, SUA, Ungaria, Olanda, Cehia, Estonia, Polonia, Noua Zeelandă şi Finlanda, cu active totale în administrare de 5,7 miliarde de euro şi o expunere de 689 milioane de euro în România.

 
 
Companiile listate la Bursa de la Bucureşti sunt foarte receptive la solicitările investitorilor instituţionali în opinia a 84% dintre participanţii la primul studiu de percepţie realizat în rândul investitorilor instituţionali de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) şi prezentat marţi de Daniela Şerban, preşedinte ARIR.

Conform studiului, investitorii instituţionali comunică cel mai des cu companiile listate prin intermediul evenimentelor dedicate (76%), dar şi prin e-mail sau telefon (56%).

Disponibilitatea managementului companiilor listate este în proporţie de 72% la nivelul aşteptărilor investitorilor instituţionali sau peste aşteptări. În acelaşi timp, 60% dintre respondenţi au declarat că transparenţa şi calitatea raportărilor companiilor listate la BVB corespunde aşteptărilor lor. În ceea ce priveşte experienţa investitorilor instituţionali în comunicarea cu companiile care se află în proces de IPO, 28% a fost pozitivă şi 28% neutră. Investitorii sunt, în principal, de acord că societăţile care vor să se listeze la bursă sunt prezente activ în roadshow-uri şi au prezentări bine pregătite.


La sondaj au răspuns investitori din România, Marea Britanie, SUA, Ungaria, Olanda, Cehia, Estonia, Polonia, Noua Zeelandă şi Finlanda, cu active totale în administrare de 5,7 miliarde de euro şi o expunere de 689 milioane de euro în România.

Majoritatea respondenţilor investesc la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de peste 3 ani şi, în proporţie de 85%, ar recomanda investiţiile în acţiuni listate pe piaţa de capital locală altor investitori.

"Rezultatele studiului de percepţie confirmă priorităţile pe care membrii ARIR le-au stabilit şi oferă o imagine amplă asupra situaţiei la momentul înfiinţării asociaţiei. Ne dorim o creştere a transparenţei şi îmbunătăţirea tehnicilor de comunicare pe care companiile listate le utilizează în relaţia cu investitorii. Ne propunem să refacem studiul peste un an, precum şi să-l extindem către investitorii individuali", a declarat Daniela Şerban, la o conferinţă organizată la BVB.

Investitorii care au participat la studiul realizat de ARIR au menţionat şi punctele forte şi punctele slabe ale pieţei. Astfel, la puncte forte aceştia au menţionat: randamentele dividendelor (80%), multiplii mici şi potenţial de creştere; volatilitatea redusă - stabilitate; datele macroeconomice bune; îmbunătăţirea guvernanţei corporative; prezenţa companiilor de stat din energie; bază solidă de investitori 'buy and hold'. La puncte slabe aceştia au menţionat: lichiditatea şi adâncimea pieţei (50%); diversitate sectorială redusă - prea multe companii defensive; activitatea redusă a investitorilor de retail - rata redusă de economisire; oferta redusă de produse de tranzacţionare; comunicarea-vizibilitatea.

Primul studiu de percepţie în rândul investitorilor instituţionali a fost realizat la iniţiativa membrilor fondatori ai Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursa din România (ARIR) în perioada 5-23 noiembrie 2018. Răspunsurile au fost colectate online, pe un eşantion de 30 investitori instituţionali cu active totale în administrare de 5,7 miliarde de euro şi o expunere de 689 milioane de euro în România.

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi actualilor şi potenţialilor emitenţi o platformă de dezvoltare a profesioniştilor din domeniul relaţiei cu investitorii (IR) şi de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi guvernanţă corporativă. ARIR a fost fondată de companii listate, cu potenţial de listare, administratori de fonduri şi profesionişti în relaţia cu investitorii (IR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori Bucureşti, ALRO, Franklin Templeton Management - Suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 688 / 9983
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează asistentă|secretară recepție
Bucharest Arbitration Days – termenul de înscriere a fost prelungit până la data de 31 mai 2019
Business Crime: Țuca Zbârcea & Asociații a obținut, anul trecut, soluții de clasare în faza de urmărire penală într-un număr considerabil de cauze pentru clienți ce au avut calitatea de suspecți sau inculpați. Manuela Gornoviceanu, Managing Associate: Nu există intenții reale de relaxare a legislației anticorupție
Clifford Chance Badea a asistat NE Property B.V. la implementarea programului de obligațiuni de 1.5 miliarde EUR
Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare
Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”
Bondoc și Asociații câștigă definitiv un litigiu privitor la prețurile de vânzare a medicamentelor
Cum percep avocații Budușan Albu & Asociații, prima firmă de penal-comercial înființată în Romania, piața de Businees Crime și cum văd modernizarea sistemului judiciar. Carte de vizită impresionantă: clientelă sofisticată, cazuri complexe și de multe ori transfrontaliere, sume în dispută de peste 1 mld. €
Avocații Enache Pirtea & Asociații au intrat în marile dosare de Business Crime încă din primul an de activitate. Pentru a gestiona relația cu organele de urmărire penală sau cu instanțele de judecată, îți trebuie o doză foarte mare de combativitate și perseverență, dar și un stomac tare și nervi de oțel, spun fondatorii firmei
Biroul Dentons din București are în lucru tranzacții de zeci de milioane de euro în Real Estate. Bogdan Papandopol, Partener: Se observă un grad crescut de „sofisticare” a tranzacțiilor; de cele mai multe ori, atât perioada de due diligence, cât și negocierile, sunt mai extinse
Dublă victorie pentru Suciu Popa la Londra, în cadrul Galei de Premiere Euromoney - Benchmark Litigation Europe Awards. Suciu Popa, firma anului în litigii, Luminița Popa, avocatul anului
Young Ambassadors Forum, la Mușat & Asociații. 35 de tineri din mai multe țări explorează problematica dreptului internațional umanitar și a advocacy-ului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...