ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Evoluţiile din Rusia şi Brazilia ar putea provoca probleme în aprovizionarea cu aluminiu

16 Aprilie 2018   |   Ioana Duta

"Există un deficit de alumină şi va apărea de asemenea şi un deficit de aluminiu dacă Rusal nu găseşte rapid noi pieţe"

 
 
Piaţa mondială de aluminiu ar putea să se confrunte cu un deficit de aprovizionare din cauza sancţiunilor americane impuse Rusiei şi a reducerilor de producţie decise de grupul norvegian Norsk Hydro în Brazilia, a declarat luni, pentru Reuters, directorul general de la Hydro, Svein Richard Brandtzaeg.

În ultimele zile, Hydro a redus la jumătate producţia de alumină la uzina sa de la Albras (Brazilia), ca răspuns la o dispută nerezolvată la Alunorte, o uzină de alumină din apropiere care îi furnizează principala materie primă.

"Dacă situaţia va persista, este posibil să ducă la apariţia unor reduceri de producţie şi la topitoriile noastre din Norvegia, care primesc şi ele alumină de la Alunorte. Acest lucru nu este unul pozitiv pentru industria de aluminiu. Avem clienţi pe termen lung care vor relaţii stabile, iar clienţii noştri din industria auto sunt deosebit de îngrijoraţi de această situaţie, atât în ceea ce priveşte preţurile, cât şi cu privire la costul primelor de livrare", a declarat Svein Richard Brandtzaeg.


Luni, preţul aluminiului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani la bursa London Metal Exchange, continuând o tendinţă de creştere care a început săptămâna trecută când administraţia americană a impus sancţiuni companiei ruseşti UC Rusal, cel mai mare producător mondial de aluminiu.

"Există un deficit de alumină şi va apărea de asemenea şi un deficit de aluminiu dacă Rusal nu găseşte rapid noi pieţe", a avertizat Brandtzaeg.

Aceasta a adăugat că este posibil ca Rusal să îşi modifice producţia la nivelul actual prin creşterea exporturilor pe pieţele asiatice, însă această opţiune ar afecta balanţa regională.

"Aluminiul va rămâne o parte din balanţa globală şi va trebui să ne aşteptam la mai multe exporturi din Asia pe pieţele europene, în special în condiţiile în care China se confruntă cu restricţii cu privire la exporturile sale spre SUA", a spus Brandtzaeg.

Preşedintele SUA, Donald Trump a decis luna trecută să impună tarife suplimentare de 10% la importurile de aluminiu şi de 25% la importurile de oţel în ideea de a-i proteja pe producătorii americani de importurile ieftine.

Alunorte, cea mai mare rafinărie de alumină din lume, s-a declarat în situaţie de "force majeure" după ce autorităţile braziliene i-au ordonat să îşi reducă la jumătate producţia. În consecinţă, Hydro a decis, la rândul său, să-şi reducă la jumătate producţia la uzina de la Albras, cea mai mare uzină de aluminiu din America de Sud cu o capacitate anuală de 460.000 de tone pe an, adăugând că situaţia va persista până când Alunorte revine la o capacitate maximă de producţie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1127 / 9444
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
  Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
  „The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
  Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
  Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
  ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
  Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
  Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
  LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
  bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
  PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
  Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...