ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Arctic va realiza o investiţie greenfield de 471 milioane lei la Ulmi

31 Martie 2017   |   Ioana Duta

Compania-mama, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

 
 
Arctic, lider de piaţă în România şi cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală, va realiza o investiţie de tip Greenfield, pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat rufe în Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane lei.

Compania-mama, Arçelik, va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici.

Arctic transformă România într-un hub de producţie pentru Europa

'Pentru grupul Arçelik investiţiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiţie ne va permite să transformăm România într-un hub de producţie pentru întreagă Europa. Nouă fabrică de maşini de spălat rufe are potenţialul de a transformă România într-o forţă globală în industria electrocasnicelor, întrucât va creşte capacitatea de producţie a Arctic în România. Proiectul reprezintă o investiţie importantă a grupului Arçelik pentru economia României, în ceea ce priveşte valoarea taxelor generate, dezvoltarea infrastructurii în zona şi dezvoltarea profesională a forţei de lucru locale', a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.


Dezvoltarea judeţului Dâmboviţa, susţinută de nouă investiţie Arctic

'Până în 2024, proiectul nostru va crea 480 de locuri de muncă în judeţul Dâmboviţa, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Adiţional creării de noi locuri de muncă, într-o regiune cu una din cele mai mari rate de şomaj din România, această investiţie va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivel local, prin dezvoltarea profesională a forţei de lucru, dar şi atragerea unor noi investitori în zona.', a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Fabrică de maşini de spălat rufe a viitorului: fabrică inteligenţă care integrează standardele industriale 4.0

Nouă fabrică de maşini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.

Astfel, conceptul de fabrică 4.0 va presupune introducerea Sistemelor Cyber Physical, care includ utilaje inteligente (dispozitive, utilaje, flote şi reţele inter-conectate), sisteme de analiză (care îmbină puterea sistemelor de analiză fizică, algoritmii predictivi, automatizarea şi expertiză avansată).

'Nouă fabrică va integra tehnologii de ultima ora, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente.,' a adăugat Nihat Bayiz.

Arctic, investitor pe termen lung în economia locală

Cu o istorie de peste 45 de ani pe piaţă din România, Arctic este o companie care a adus constant valoare adăugată în regiune şi care a contribuit semnificativ la dezvoltarea economiei în judeţul Dâmboviţa. Cel mai important proiect recent este investiţia de 24 de milioane de euro realizată în 2013 pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Găeşti, transformând-o în cea mai mare fabrică de frigidere din Europa continentală.

Începând cu anul 2002, grupul Arçelik a investit peste 130 de milioane de euro în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producţiei, dar şi în dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii de frigidere din Găeşti. Că urmare a investiţiilor constante din ultimii ani, fabrică Arctic a devenit cea mai mare unitate de producţie din Europa continentală.

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifra de afaceri în 2015 de 1,6 miliarde de lei. În prezent, 82% din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Pe piaţă locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider în 2015 şi 2016, prin brandurile Arctic şi Beko, oferind continuu produse şi servicii adaptate la nevoile şi stilul de viaţă al consumatorilor.

Arçelik este prezent în 135 de ţări şi gestionează 11 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Dawlance, Defy, Arctic, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel and Altus), având birouri de vânzări şi marketing în 31 ţări. În prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 30.000 de angajaţi la nivel global şi 18 unităţi de producţie în Turcia, Rusia, România, China, Africa de Sud, Tailanda şi Pakistan.

Pe piaţă internaţională, Grupul Arçelik se numără printre cele mai mari companii din sectorul sau de activitate. În 2015, Grupul Arçelik a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de 5,2 miliarde de USD, cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. Arçelik este lider absolut în domeniul activităţilor de cercetare şi dezoltare în sectorul sau de activitate, datorită unui număr total de 11 centre dedicate în 4 ţări, cu peste 1.000 de angajaţi şi peste 2.000 de cereri depuse pentru eliberarea de brevete de invenţie.

Arçelik se situează pe poziţia 78 în topul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), cea mai bună clasare de până acum, atât pentru companie, cât şi pentru Turcia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9143 / 34132
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Banking & Finance
Avocații TZA specializați în Drept bancar spun că din a doua jumătate a anului au revenit mandatele tradiţionale în Banking & Finance. Gabriela Anton, Partener: Trendul din ultimele luni ne-a depășit așteptările. Acum lucrăm în paralel la un număr mai mare de mandate de acest tip, peste nivelul anului trecut
RTPR, alături de Innova la achiziția PayPoint și Payzone. Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Mihul (Senior Associate) au coordonat echipa
Creștere semnificativă a mandatelor de Litigii, Insolvență și White-collar Crime, în majoritatea sectoarelor de activitate, pentru avocații biroului local Kinstellar | Remus Codreanu, Partener: Ne așteptăm ca acest ritm de creștere să se mențină până la finalul anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: Am făcut angajări pentru a gestiona volumul crescut de muncă în această arie de practică
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță ̸ Dreptul muncii
Studiu Refinitiv, după primele 9 luni din 2020 | Activitatea de fuziuni și achiziții a ”explodat” în Q3, dar sectorul are viteza din 2013. Doar câteva firme de avocați prezente și pe piața locală au mai rămas în topurile consultanților juridici
Mandate unice și complexe pentru avocații de Banking & Finance de la Popescu & Asociații. Investitorii sunt mai atenți în privința tranzacțiilor, analizele - mai amănunțite, dar crește numărul solicitărilor de finanțare, spun avocații. Firma are cinci mandate de finanțare în desfășurare pentru jucători-cheie, atât locali, cât și internaționali
Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați
LegiTeam | Position available: Associate, Litigation - DLA Piper
Cristian Vlaicu, noul partener și coordonator al departamentului de Drept Bancar și Financiar din cadrul firmei de avocatură Stratulat Albulescu
Mareș & Mareș se extinde în Republica Moldova printr-o alianță cu Dolea & Co | Mihai Mareș: Avem resursele și capabilitățile de a ne adapta oricărei solicitări. Sorin Dolea: Colaborarea ne oferă câteva atuuri considerabile
Țuca Zbârcea & Asociații, avocații start-up-ului Comarket, un marketplace B2B dedicat industriei ospitalității din România. Răzvan Gheorghiu-Testa (Partener): Industria ospitalității are nevoie de soluții digitale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...