ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BRD depăşeşte pragul de un miliard de euro pentru operaţiunile de factoring derulate în 2017

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

"Operaţiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluţii integrate front-end - back-end, care facilitează, atât accesul clienţilor la operaţiuni, cât şi un modul dedicat programelor supply chain financing".

 
 
BRD anunţă o cifră de afaceri din operaţiuni de factoring de 1,1 miliarde de euro şi o cotă de piaţă de 24%, în 2017.


"Pe o piaţă dinamică, cu creşteri consistente de la an la an (13% în 2017, 10% în 2016), BRD continuă să performeze, printr-o creştere susţinută, de 38%, a volumelor derulate prin operaţiuni de factoring şi supply chain financing. Banca a înregistrat o evoluţie pozitivă (+23%), atât în ceea ce priveşte operaţiunile de factoring intern, care reprezintă 80% din totalul portofoliului, cât şi în ceea ce priveşte factoringul internaţional, în special în zona operaţiunilor de factoring de export (+41%)", se spune într-un comunicat al băncii.

Portofoliul BRD continuă să fie preponderent axat pe operaţiuni de factoring fără regres, cu preluarea riscului de neplată asupra debitorilor cedaţi, acestea reprezentând 90% din portofoliu, incluzând în această categorie şi operaţiunile de reverse factoring sau supply chain financing.


Potrivit comunicatului, o caracteristică majoră a anului 2017 a fost dezvoltarea puternică a programelor de tip supply chain financing, care au generat volume în creştere cu 124% faţă de anul 2016. Acest lucru demonstrează că piaţa este deschisă spre soluţii care aduc beneficii ambilor parteneri comerciali, fie că vorbim despre vânzător sau despre cumpărător, în calitatea sa de debitor cedat.

Prin astfel de operaţiuni, vânzătorul beneficiază de finanţarea imediată a creanţelor sale, cu impact pozitiv asupra cashflow-ului şi bilanţului companiei, iar plătitorul îşi poate optimiza la rândul său capitalul, prin termene de plată extinse, îşi poate gestiona eficient plăţile şi, totodată, fideliza furnizorii, punând la dispoziţia acestora o finanţare la costuri competitive. Pentru derularea acestor tranzacţii, fluxul operaţional este simplificat şi bazat în principal pe schimbul de documente şi informaţii în format electronic.

"Operaţiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluţii integrate front-end - back-end, care facilitează, atât accesul clienţilor la operaţiuni, cât şi un modul dedicat programelor supply chain financing. Avem, de asemenea, în vedere optimizarea întregului flux, pornind de la solicitarea clientului până la aprobarea facilităţii şi derularea efectivă a operaţiunilor", a declarat Anca Dogaru, director adjunct, Global Transaction Banking.

Activitatea de factoring a BRD face parte din departamentul Global Transaction Banking, care reuneşte patru linii de business: Plăţi şi Cash Manangement, Trade Services, Bănci Corespondente şi Factoring, integrate la rândul lor în liniile de business internaţionale ale Societe Generale, centre de expertiză create pentru a facilita dezvoltarea activităţii clienţilor băncii.

BRD - Groupe Société Générale are 2,32 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 753 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 28.200 POS-uri şi mai mult de 1.500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii martie 2018, de 54,5 miliarde de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1441 / 30857
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
  Deficitul de cont curent a crescut cu 1, 6 miliarde lei, în primele 8 luni; datoria externă s- a majorat cu 648 mil. E
  EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
  Cum sunt selectați stagiarii care vor să intre în echipa CLO. Îi așteaptă apoi programe de training cu avocați de top, specializare, onorarii competitive și bonusuri pentru performanță. Alexandru Olănescu, Partener: ”Înainte de a fi o echipă de avocați, suntem o familie în care fiecare membru contează, iar interesul pentru a fi cât mai buni pe piața serviciilor juridice ne unește”
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  Edwina Udrescu, specialist în proiecte de infrastructură și construcții internaționale, se alătură Wolf Theiss
  Dentons lansează un instrument interactiv pentru consultarea legislației privind Registrul de Transparență din cele mai importante piețe din zona UE
  Tendință generală de intensificare a eforturilor de conformare la nivelul companiilor, determinată și de acțiunile represive energice ale autorităților. Elena Iacob, Partener ZRP: Recomandarea noastră ar fi ca toate asociațiile profesionale|industriale și companiile, indiferent de talie, să ia în considerare adoptarea unor programe de conformare cu legislația concurenței
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...