ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BRD depăşeşte pragul de un miliard de euro pentru operaţiunile de factoring derulate în 2017

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

"Operaţiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluţii integrate front-end - back-end, care facilitează, atât accesul clienţilor la operaţiuni, cât şi un modul dedicat programelor supply chain financing".

 
 
BRD anunţă o cifră de afaceri din operaţiuni de factoring de 1,1 miliarde de euro şi o cotă de piaţă de 24%, în 2017.


"Pe o piaţă dinamică, cu creşteri consistente de la an la an (13% în 2017, 10% în 2016), BRD continuă să performeze, printr-o creştere susţinută, de 38%, a volumelor derulate prin operaţiuni de factoring şi supply chain financing. Banca a înregistrat o evoluţie pozitivă (+23%), atât în ceea ce priveşte operaţiunile de factoring intern, care reprezintă 80% din totalul portofoliului, cât şi în ceea ce priveşte factoringul internaţional, în special în zona operaţiunilor de factoring de export (+41%)", se spune într-un comunicat al băncii.

Portofoliul BRD continuă să fie preponderent axat pe operaţiuni de factoring fără regres, cu preluarea riscului de neplată asupra debitorilor cedaţi, acestea reprezentând 90% din portofoliu, incluzând în această categorie şi operaţiunile de reverse factoring sau supply chain financing.


Potrivit comunicatului, o caracteristică majoră a anului 2017 a fost dezvoltarea puternică a programelor de tip supply chain financing, care au generat volume în creştere cu 124% faţă de anul 2016. Acest lucru demonstrează că piaţa este deschisă spre soluţii care aduc beneficii ambilor parteneri comerciali, fie că vorbim despre vânzător sau despre cumpărător, în calitatea sa de debitor cedat.

Prin astfel de operaţiuni, vânzătorul beneficiază de finanţarea imediată a creanţelor sale, cu impact pozitiv asupra cashflow-ului şi bilanţului companiei, iar plătitorul îşi poate optimiza la rândul său capitalul, prin termene de plată extinse, îşi poate gestiona eficient plăţile şi, totodată, fideliza furnizorii, punând la dispoziţia acestora o finanţare la costuri competitive. Pentru derularea acestor tranzacţii, fluxul operaţional este simplificat şi bazat în principal pe schimbul de documente şi informaţii în format electronic.

"Operaţiunile de supply chain financing deschid calea digitalizării în factoring, banca noastră fiind în proces de upgrade a softului de factoring, un proiect complex care presupune implementarea unei soluţii integrate front-end - back-end, care facilitează, atât accesul clienţilor la operaţiuni, cât şi un modul dedicat programelor supply chain financing. Avem, de asemenea, în vedere optimizarea întregului flux, pornind de la solicitarea clientului până la aprobarea facilităţii şi derularea efectivă a operaţiunilor", a declarat Anca Dogaru, director adjunct, Global Transaction Banking.

Activitatea de factoring a BRD face parte din departamentul Global Transaction Banking, care reuneşte patru linii de business: Plăţi şi Cash Manangement, Trade Services, Bănci Corespondente şi Factoring, integrate la rândul lor în liniile de business internaţionale ale Societe Generale, centre de expertiză create pentru a facilita dezvoltarea activităţii clienţilor băncii.

BRD - Groupe Société Générale are 2,32 milioane de clienţi activi şi operează o reţea de 753 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 28.200 POS-uri şi mai mult de 1.500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii martie 2018, de 54,5 miliarde de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1840 / 31256
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
  Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
  „The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
  Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
  Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
  ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
  Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
  Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
  LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
  bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
  PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
  Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...