ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dezvoltatorul de proprietăţi logistice P3 a ajuns la 4 milioane de metri pătraţi administraţi, în 2017

30 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

P3 şi-a mărit semnificativ portofoliul de clienţi, dezvoltând proiecte pentru clienţi noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis şi BSH Electrodomesticos.

 
 
Dezvoltatorul de proprietăţi logistice P3 a ajuns la 4 milioane de metri pătraţi proprietăţi logistice administrate, în 2017, pe nouă pieţe europene, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.

Rata de ocupare a atins un nivel record, urcând la 97% la sfârşitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activă şi investiţiile în întreaga regiune, începând construcţia a aproape 600.000 metri pătraţi de spaţii noi şi finalizând achiziţii strategice în mai multe ţări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro.

La sfârşitul anului 2017, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziţionase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, gata pentru a fi dezvoltate.


P3 şi-a mărit semnificativ portofoliul de clienţi, dezvoltând proiecte pentru clienţi noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis şi BSH Electrodomesticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilităţi pentru clienţii existenţi, precum FM Logistics, eMag şi Keuhne & Nagel.

Comentând realizările din 2017, CEO-ul P3, Ian Worboys, a declarat: 'În conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi în 2017, atât în ceea ce priveşte activitatea de dezvoltare, cât şi achiziţiile. Intrând în 2018, avem o echipă în plină dezvoltare de specialişti talentaţi în domeniul imobiliar, pregătiţi să fie partenerii clienţilor pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spaţii logistice premium continuă să depăşească oferta în aproape toate locaţiile cheie din Europa şi nu văd semne că acest trend se va schimba. În acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei în următorii 3-5 ani. Ne aşteaptă o perioadă interesantă', arată CEO-ul P3, Ian Worboys, într-un comunicat remis AGERPRES.

Pentru a susţine ritmul de expansiune al companiei, la sfârşitul anului au intrat în vigoare o serie de schimbări de personal cheie. Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franţa şi Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avansează pe poziţia de Chief Operating Officer, responsabil cu operaţiunile zilnice ale companiei în Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 România, îşi asumă un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru creşterea economică a companiei. Nu în cele din urmă, Andrzej Wroński, fostul Director General al P3 Polonia preia poziţia de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor şi proprietăţilor pentru întreg portofoliul P3.

De asemenea, P3 a devenit primul dezvoltator de proprietăţi logistice din lume care a semnat Compactul Global al Naţiunilor Unite, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume destinată companiilor, demonstrând angajamentul său de a reduce impactul său asupra mediului. Pentru a susţine practicile de dezvoltare durabilă ale companiei, Steffen Walvius a fost recrutat pentru poziţia de Manager de Sustenabilitate al Grupului.

În România, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 metri pătraţi în parcul P3 Bucharest. În cursul anului, P3 a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 mp, constând atât în contracte noi, cât şi în reînnoiri şi extinderi pentru clienţi existenţi, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex şi Interbrands, demonstrând astfel un angajament şi o strategie pe termen lung faţă de clienţii săi.

În 2017, compania a finalizat achiziţia a peste 17 hectare de teren adiţional lângă parcul P3 Bucharest, cu intenţia de a dezvolta parcul la 500.000 metri pătraţi, în următorii doi ani.

'În 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atât prin construcţia de noi depozite, cât şi prin achiziţia de terenuri. Suntem pregătiţi pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenţionăm inaugurarea de noi locaţii atât în Bucureşti, cât şi în vestul ţării, venind în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Bineînţeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitaţional al activităţii noastre, fiind concentraţi în continuare pe menţinerea poziţiei acestuia de cel mai mare parc logistic din România şi pe consolidarea relaţiilor pe termen lung cu chiriaşii noştri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piaţă cu un potenţial mare şi sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic şi industrial, potenţial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală foarte dedicată şi prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului', declară Sînziana Pardhan, Director General al P3 România.

P3 are, în acest moment, un total de 370.000 metri pătraţi în 14 depozite în parcul P3 Bucharest şi alţi 100.000 metri pătraţi care permit dezvoltarea de noi spaţii. Situat la doar 13 kilometri de centrul oraşului, P3 Bucharest Park se află pe şoseaua de centură a oraşului, care oferă acces uşor la toate cele 6 sectoare din Bucureşti, la Aeroportul Internaţional Henri Coanda (22 km) şi la autostrada A2. P3 planifică, de asemenea, să se extindă atât în Bucureşti, cât şi în partea centrală şi de vest a ţării.

P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator şi manager pe termen lung de proprietăţi logistice, are sediul central în Praga şi birouri în opt ţări din Europa.

P3 a fost achiziţionat de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore, în decembrie 2016.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4418 / 32632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de Employment de la Țuca Zbârcea & Asociații, implicați în două proiecte majore din industriile Food&Beverage și Telecom. Portofoliul de clienți, dominat de firme mari și foarte mari, cu prezență în mai multe jurisdicții
Cum lucrează avocații Radu și Asociații SPRL specializați în Dreptul Muncii | Volumul solicitărilor de asistență în fuziuni și transferuri de business a crescut, număr mai mic de proiecte care au implicat restructurări majore, urmate de concedieri. Expunere semnificativă în mandate complexe pentru multinaționale și societăți mari
Filip & Company a asistat Inform Lykos și pe omul de afaceri Octavian Radu în tranzacția ce a vizat grupul IT românesc Sistec. NNDKP a fost alături de Vicențiu Zorzolan
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru Litigii și Arbitraj
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
Avocații Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Atlas Copco preia grupul Scheugenpflug
LegiTeam: Mușat & Asociații is looking for Data Protection specialist lawyers
LegiTeam - Alătura-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Munca avocaților ZRVP axați pe practica de Dreptul muncii s-a rafinat. Cătălin Micu, Partener: Farmecul sau provocarea fiecărui proiect constă nu în urmărirea unei proceduri de lucru, ci în identificarea acelor procese de “redesenare” a business-ului clientului care să conducă la atingerea țintelor
Ciprian Timofte, Managing Associate la Țuca Zbârcea & Asociații, premiat de Euromoney cu distincția Rising Star Romania: Am simţit vibraţia şi energia noii generaţii de avocaţi, deja adevăraţi lideri ai profesiei şi, fără îndoială, “tomorrow makers” pe zona asistenței juridice
Cum lucrează avocații KPMG Legal specializați în Dreptul Muncii | Cele mai multe mandate vin de la companii multinaționale, iar proiectele acoperă o gamă largă de procese de reorganizare a structurilor interne ale clienților. Asistență într-un proces complex de restructurare, cu peste 1000 de concedieri
Echipa de Concurență de la Suciu Popa a asistat un client din energie în legătură cu o plângere la Consiliul Concurenței, determinând modificarea legislației în domeniu. Cum lucrează avocații din această practică și în ce proiecte sunt implicați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...