ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Directorul general al CERONAV obţine un nou mandat de vicepreşedinte al EDINNA

15 Mai 2018   |   Ioana Duta

Cupşa a primit votul de încredere al EDINNA în cadrul celei de-a 12-a Adunări Generale a Asociaţiei, ce are loc în perioada 15 - 16 mai la Harlingen, Olanda.

 
 
România va fi reprezentată pentru un nou mandat în cadrul Asociaţiei EDINNA - Education in Inland Navigation, după ce directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa, a fost reînvestit în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei internaţionale.


Potrivit unui comunicat al Ceronav, Cupşa a primit votul de încredere al EDINNA în cadrul celei de-a 12-a Adunări Generale a Asociaţiei, ce are loc în perioada 15 - 16 mai la Harlingen, Olanda.

'În calitate de vicepreşedinte EDINNA, doresc să contribui în mod eficient la armonizarea şi dezvoltarea sistemului educaţional şi de formare profesională din acest sector şi să susţin EDINNA să-şi atingă obiectivele finale. Sunt încrezător că poziţia mea de Ambasador Maritim IMO, expertiza mea personală câştigată în cadrul unor proiecte transnaţionale anterioare conduse de CERONAV, precum şi contribuţia mea la activităţile proiectului Danube SKILLS, îmi vor fi utile în îndeplinirea responsabilităţilor faţă de membrii EDINNA în ceea ce priveşte punerea în aplicare a noii directive europene 2017/2397 privind recunoaşterea calificărilor profesionale în sectorul navigaţiei pe ape interioare', a subliniat şeful CERONAV, Ovidiu Sorin Cupşa.


Agenda întrunirii din Olanda are ca punct major de interes Directiva Europeană 2017/2397 privind recunoaşterea calificărilor profesionale în sectorul navigaţiei pe ape interioare, adoptată de Parlamentul European în noiembrie 2017. În luna ianuarie 2022, documentul are termen de transpunere în legislaţia naţională a statelor membre ale Uniunii Europene (UE).

În acest context, Ceronav menţionează că a participat activ de la începutul acestui amplu proces de armonizare a standardelor de pregătire profesională în calitatea sa de membru fondator al Asociaţiei EDINNA, continuând eforturile depuse în această direcţie în proiectele europene NELI şi HINT (conduse de Ceronav) şi în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI/QP pentru elaborarea standardelor de competenţe.

Proiectul Danube SKILLS, derulat pe Programul Transnaţional Dunărea, şi lansat pe 21 februarie 2018, va contribui la implementarea respectivei Directive Europene, prin elaborarea de instrumente şi strategii în sprijinul transpunerii acesteia în legislaţia naţională şi acreditării instituţiilor de pregătire profesională din cele opt ţări care participă în acest proiect. Condus de CERONAV, proiectul este format dintr-un consorţiu alcătuit din 14 parteneri din 8 ţări (Germania, Austria, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi România) şi şapte parteneri strategici din Franţa, Olanda, Belgia, Cehia şi Germania. Acesta se va derula pe o perioadă de 30 de luni până la finele lunii iunie 2019 şi va avea o contribuţie semnificativă la promovarea şi implementarea în macroregiunea Dunării a viitoarei Directive Europene privind recunoaşterea calificărilor profesionale în navigaţia pe ape interioare.

Asociaţia Europeană EDINNA reuneşte cei mai importanţi furnizori de educaţie şi pregătire profesională din Europa, a fost înfiinţată în anul 2009 şi are ca scop armonizarea standardelor de formare a personalului navigant de pe apele interioare din Europa şi introducerea unor directive unice la nivelul Uniunii Europene (UE).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1855 / 31248
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...