ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dolj: Ford deschide la Craiova primul incubator de proiecte inovative din Europa

14 Iunie 2018   |   AGERPRES

CRAF Craiova este al patrulea centru de acest gen la nivel global şi va reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori şi lideri educaţionali care să ofere programe de angajare şi comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competenţe şi să consolideze valorile comunităţii.

 
 
Ford România va deschide la Craiova, în parteneriat cu autorităţile locale, începând cu luna septembrie, primul incubator de proiecte inovative din Europa care va fi pus la dispoziţia studenţilor şi elevilor din localitate.

Denumit Centru de Resurse şi Angajament Ford (CRAF), incubatorul face parte din categoria de proiecte a Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford Motor Company, şi va pune accent pe antreprenoriatul social.

"CRAF Craiova este o colaborare cu Asociaţia Pentru Educaţie SV Oltenia (EDUCOL), o organizaţie non-profit locală care urmăreşte să maximizeze oportunităţile de instruire, dezvoltare şi angajare pentru tineri, şi cu Primăria municipiului Craiova, care pune la dispoziţie clădirea. Susţinut de o investiţie de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acţiona ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenţi şi absolvenţi ai Universităţii din Craiova pot crea şi dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social şi economic. Scopul este acela de a avea un impact pozitiv asupra creşterii locurilor de muncă, a potenţialului economic şi a calităţii vieţii locuitorilor din regiunea Oltenia", precizează Ford România într-un comunicat de presă remis AGERPRES.


CRAF Craiova este al patrulea centru de acest gen la nivel global şi va reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori şi lideri educaţionali care să ofere programe de angajare şi comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competenţe şi să consolideze valorile comunităţii.

În plus, faţă de acordul multianual încheiat între EDUCOL şi GlobalGiving, precizează Ford, partenerul internaţional al Ford Motor Company Fund, va fi acordată o finanţare suplimentară de 100.000 de dolari pentru renovarea clădirii, astfel încât să fie satisfăcute nevoile specifice ale unui astfel de centru.

"Lucrările de renovare sunt deja în curs de desfăşurare, fiind sprijinite de angajaţii Ford, cei ai Primăriei municipiului Craiova şi de către comunitatea academică a Universităţii din Craiova, studenţii jucând un rol semnificativ în acest proces", se mai arată în comunicat.

Elevii şi studenţii vor fi invitaţi să prezinte propunerile lor de antreprenoriat social până la începutul lunii septembrie, primele echipe câştigătoare urmând să fie anunţate în luna octombrie, la ceremonia de inaugurare. Fiecare echipă va primi o subvenţie de pornire şi va avea acces la facilităţile CRAF.

Primul CRAF a fost înfiinţat în 2013 în Detroit, iar de atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud şi un altul în Detroit, planurile fiind de a se extinde şi în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

"Combinând expertiza şi entuziasmul iniţiativelor sociale din SUA şi peisajul antreprenorial foarte fertil din România, sperăm să provocăm din ce în ce mai mulţi tineri să devină membri activi şi responsabili ai comunităţii lor locale, în încercarea de a face diferenţa şi de a fi parte dintr-o reţea globală. Suntem recunoscători şi onoraţi să lucrăm cu Ford Motor Company", a declarat preşedintele EDUCOL, profesorul Leonardo-Geo Mănescu, potrivit comunicatul citat.

Ford Fund funcţionează la nivel global prin investiţii strategice, concentrate pe construirea de comunităţi, îmbunătăţirea educaţiei şi promovarea conducerii preventive, ca parte a iniţiativei "Operation Better World".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 2202 / 31951
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Dentons acordă asistență juridică Orbis, cel mai mare grup hotelier din CEE, în restructurarea activității și vânzarea diviziei de servicii către grupul Accor. Echipa din România, coordonată de partenerul Raul Mihu
  Finanțele consultă piața pentru achiziția de servicii juridice
  Hotărâre definitivă obținută de Niculeasa Law Firm cu privire la inadmisibilitatea acțiunile de drept comun promovate de Inspectoratul de Stat în Construcții ce tind la stabilirea creanțelor fiscale
  DealMaker BizLawyer: Ioana Șampek, Partener PNSA, avocatul despre care clienții spun că este ”un profesionist, o persoană extrem de dedicată și motivată să livreze cel mai bun serviciu posibil”
  De vorbă cu românca nominalizată la titlul de “Cel mai bun Avocat al Anului 2019” în Connecticut | Dana Bucin, partener al firmei americane Murtha Cullina LLP și consulul onorific al României: Mă bucur să asist antreprenori, investitori și oameni de afaceri din România care vor să acceseze piața SUA
  LegiTeam: Job Opportunity | CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP – Business Development and Marketing Manager
  Ministerul Finanțelor caută avocați pentru arbitraje investiționale internaționale UNCITRAL. Ofertele, așteptate până la sfârșitul lunii
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Competition
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Employment
  Victorie importantă pentru Electrica, reprezentată de RTPR Allen & Overy şi Schoenherr într-un litigiu cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie
  Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ÎCCJ cu privire la condițiile instituirii măsurilor asigurătorii în procedura fiscală
  LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyer with experience in Intellectual Property
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...