ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dolj: Ford deschide la Craiova primul incubator de proiecte inovative din Europa

14 Iunie 2018   |   AGERPRES

CRAF Craiova este al patrulea centru de acest gen la nivel global şi va reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori şi lideri educaţionali care să ofere programe de angajare şi comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competenţe şi să consolideze valorile comunităţii.

 
 
Ford România va deschide la Craiova, în parteneriat cu autorităţile locale, începând cu luna septembrie, primul incubator de proiecte inovative din Europa care va fi pus la dispoziţia studenţilor şi elevilor din localitate.

Denumit Centru de Resurse şi Angajament Ford (CRAF), incubatorul face parte din categoria de proiecte a Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford Motor Company, şi va pune accent pe antreprenoriatul social.

"CRAF Craiova este o colaborare cu Asociaţia Pentru Educaţie SV Oltenia (EDUCOL), o organizaţie non-profit locală care urmăreşte să maximizeze oportunităţile de instruire, dezvoltare şi angajare pentru tineri, şi cu Primăria municipiului Craiova, care pune la dispoziţie clădirea. Susţinut de o investiţie de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acţiona ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenţi şi absolvenţi ai Universităţii din Craiova pot crea şi dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social şi economic. Scopul este acela de a avea un impact pozitiv asupra creşterii locurilor de muncă, a potenţialului economic şi a calităţii vieţii locuitorilor din regiunea Oltenia", precizează Ford România într-un comunicat de presă remis AGERPRES.


CRAF Craiova este al patrulea centru de acest gen la nivel global şi va reuni parteneri locali nonprofit, voluntari Ford, mentori şi lideri educaţionali care să ofere programe de angajare şi comunitare, ajutându-i astfel pe localnici să dezvolte noi competenţe şi să consolideze valorile comunităţii.

În plus, faţă de acordul multianual încheiat între EDUCOL şi GlobalGiving, precizează Ford, partenerul internaţional al Ford Motor Company Fund, va fi acordată o finanţare suplimentară de 100.000 de dolari pentru renovarea clădirii, astfel încât să fie satisfăcute nevoile specifice ale unui astfel de centru.

"Lucrările de renovare sunt deja în curs de desfăşurare, fiind sprijinite de angajaţii Ford, cei ai Primăriei municipiului Craiova şi de către comunitatea academică a Universităţii din Craiova, studenţii jucând un rol semnificativ în acest proces", se mai arată în comunicat.

Elevii şi studenţii vor fi invitaţi să prezinte propunerile lor de antreprenoriat social până la începutul lunii septembrie, primele echipe câştigătoare urmând să fie anunţate în luna octombrie, la ceremonia de inaugurare. Fiecare echipă va primi o subvenţie de pornire şi va avea acces la facilităţile CRAF.

Primul CRAF a fost înfiinţat în 2013 în Detroit, iar de atunci, Ford Fund a deschis un alt centru în Africa de Sud şi un altul în Detroit, planurile fiind de a se extinde şi în Asia, odată cu lansarea unui centru la Bangkok, la începutul anului 2019.

"Combinând expertiza şi entuziasmul iniţiativelor sociale din SUA şi peisajul antreprenorial foarte fertil din România, sperăm să provocăm din ce în ce mai mulţi tineri să devină membri activi şi responsabili ai comunităţii lor locale, în încercarea de a face diferenţa şi de a fi parte dintr-o reţea globală. Suntem recunoscători şi onoraţi să lucrăm cu Ford Motor Company", a declarat preşedintele EDUCOL, profesorul Leonardo-Geo Mănescu, potrivit comunicatul citat.

Ford Fund funcţionează la nivel global prin investiţii strategice, concentrate pe construirea de comunităţi, îmbunătăţirea educaţiei şi promovarea conducerii preventive, ca parte a iniţiativei "Operation Better World".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1507 / 31256
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
  Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
  „The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
  Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
  Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
  ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
  Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
  Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
  LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
  bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
  PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
  Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...