ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Germanii de la EDS preiau activitățile de tipărire de la Mega Press și Editura Aramis

26 Februarie 2018   |   A. D.

Tranzacţia are ca obiect preluarea întregii activităţi de furnizare de servicii de tipografie prestate de vânzători, fiind preluate bunurile mobile, mijloacele fixe, contractele cu furnizorii, contractele cu clienţii, contractele IT, drepturile de proprietate intelectuală şi stocurile.

 
 
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care EDS România SRL a preluat activele referitoare la activitatea tipografică ce aparţin companiilor Editura Aramis SRL şi Mega Press Holdings SA (MPH).

Tranzacţia are ca obiect preluarea întregii activităţi de furnizare de servicii de tipografie prestate de vânzători, fiind preluate bunurile mobile, mijloacele fixe, contractele cu furnizorii, contractele cu clienţii, contractele IT, drepturile de proprietate intelectuală şi stocurile.

EDS România SRL, companie ce desfăşoară activităţi de tipărire, este deţinută, în prezent, de o companie germană de investiţii care are ca principală activitate investiţii în diverse societăţi cu răspundere limitată din Germania, Austria şi Elveţia.


MPH este o societate pe acţiuni, al cărei obiect principal de activitate se încadrează la „alte activităţi de tipărire, neclasificate în altă parte”11, deținută în proporție de 99,99% de către dl. Peneş Sorin.

Editura Aramis este o societate cu răspundere limitată, al cărei obiect principal de activitate se încadrează la „alte activităţi de tipărire, neclasificate în altă parte” şi este deţinută în proporţie de 100% de către MPH. Având în vedere că în urma tranzacţiei se preia doar activitatea de tipărire a acestor societăţi, structura de proprietate a acestora nu se va schimba ulterior tranzacţiei.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

EDS România, filiala locală a grupului tipografic german Euro-Druckservice, a fost preluată recent de Deutsche Private Equity Management III (DPE), o companie de investiții cu sediul în Munchen, într-o tranzacție ce a acoperit cinci jurisdicții.

În această tranzacție, lead legal counsel pentru DPE a fost firma de avocatură Ashurst, iar PwC a asigurat consultanță în domeniile financiar și fiscal. În jurisdicțiile din CEE, o echipă de avocați ai firmei Schoenherr a asistat cumpărătorul, în timp ce Clifford Chance a oferit consultanță consorțiului de acționari cu privire la vânzarea EDS, iar Deloitte și DC Advisory au oferit asistență financiară.  
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 2737 / 31256
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
  Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
  „The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
  Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
  Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
  ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
  Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
  Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
  LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
  bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
  PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
  Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...