ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Kruk: Profit net de 194 milioane lei, pentru primele 3 trimestre din 2016

07 Noiembrie 2016   |   Ioana Duta

În primele trei trimestre din 2016, Kruk a emis obligaţiuni în valoare de 670,7 milioane lei printr-o ofertă publică (313 milioane lei) şi un plasament instituţional privat (269 milioane lei). După sfârşitul T3, Kruk a plasat obligaţiuni private în valoare de 156 milioane lei, purtătoare de aceeaşi dobândă ca cea a emisiunilor anterioare.

 
 
Pentru primele 3 trimestre ale anului 2016, profitul net al Grupului Kruk a ajuns la 194 milioane lei (186 milioane zloţi), în creştere cu 16% comparativ cu perioada similară a anului trecut, reprezentând 91% din rezultatul aferent întregului an 2015.

Potrivit unui comunicat remis luni, în T3 profitul net a înregistrat valoarea de 77,1 milioane lei, în creştere cu 48%, în comparaţie cu trimestrul anterior.

'Sumele colectate aferente portofoliilor cesionate au ajuns la 731 milioane lei, în creştere cu 16% comparativ cu perioada similară a lui 2015. În trimestrul 3/2016, Kruk a raportat sume colectate în valoare de 266 milioane lei, reprezentând o creştere de 11% faţă de T3/2015. Acesta a fost cel mai bun rezultat trimestrial până în prezent, marcând o creştere a sumelor colectate generate în primul rând de investiţiile din 2016 şi de un mediu macroeconomic constructiv. În primele trei trimestre din 2016, Grupul KRUK a investit 976 milioane lei în 60 de portofolii de creanţe, cu o valoare nominală totală de 6,67 miliarde lei. Investiţiile au crescut astfel cu 220% faţă de perioada similară a anului precedent. Pentru trimestrul 4/ 2016 şi primul trimestru al anului 2017, Kruk estimează că vânzările de portofolii de creanţe îşi vor menţine trendul', se menţionează în comunicat.


În primele trei trimestre din 2016, Kruk a emis obligaţiuni în valoare de 670,7 milioane lei printr-o ofertă publică (313 milioane lei) şi un plasament instituţional privat (269 milioane lei). După sfârşitul T3, Kruk a plasat obligaţiuni private în valoare de 156 milioane lei, purtătoare de aceeaşi dobândă ca cea a emisiunilor anterioare.

Datorită numeroaselor portofolii de creanţe cesionate, dar şi pentru a susţine creşterea organizaţiei în zona Europei Centrale prin achiziţia unor companii mici şi mijlocii de management al creanţelor, Consiliul de Administraţie al Kruk a decis să propună acţionarilor o creştere de capital social cu până la 1 milion de acţiuni (5,6% din capitalul social existent).

'Decizia de a emite noi acţiuni este generată de expansiunea Kruk, atât în Europa Centrală, cât şi pe noi pieţe în zona Europei Occidentale. Aceasta este direcţia pe care am adoptat-o în urmă cu doi ani ca parte a strategiei pentru perioada 2015-2019. Astăzi, avem o oportunitate unică de a deveni una dintre puţinele companii poloneze care şi-au dezvoltat şi stabilit operaţiunile pe cea mai mare, şi în acelaşi timp cea mai exigentă, piaţă europeană. Numărul în creştere de portofolii cesionate şi noile oportunităţi de achiziţie a unor companii străine, vor contribui la creşterea organizaţiei noastre. De aceea dorim să fim pregătiţi pentru oportunităţi de investiţii, iar emiterea de acţiuni ne va ajuta în acest sens. Prin fluxul de numerar ridicat generat de activităţile noastre zilnice şi prin finanţări rezonabile, vom continua expansiunea Kruk în Europa, fructificând ceea ce piaţa de profil ne oferă,' a mai adăugat Piotr Krupa.

Sumele colectate aferente portofoliilor de creanţe cesionate în T3/2016 au înregistrat valoarea de 268 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria Kruk. În perioada ianuarie - septembrie 2016, sumele totale colectate au atins cifra de 731 milioane lei.

'Istoric vorbind, cel de-al treilea trimestru din an nu este în mod obişnuit o perioadă în care înregistrăm rezultate solide, dar anul acesta a fost diferit, deoarece ultimele trei luni s-au dovedit a fi cele mai bune din istoria noastră. Aceasta reprezintă o bună previziune pentru ultimul trimestru al anului', a precizat Piotr Krupa.

În T3 /2016, Kruk a investit 213,8 milioane lei în 16 noi portofolii de creanţe cu o valoare nominală de 2,08 miliarde lei. Toate investiţiile făcute de Kruk până la sfârşitul lunii septembrie au totalizat 976,3 milioane lei, pentru achiziţia a 60 de portofolii pe şase pieţe europene: Polonia, România, Republica Cehă, Germania, Spania şi Italia.

Kruk România este membră a Grupului Kruk şi a fost înfiinţată în anul 2007. În prezent, Grupul Kruk desfăşoară operaţiuni în Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia şi Spania.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 8934 / 32435
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior|middle level associates (Corporate M&A and Real Estate, Bucharest)
CMS se implică în susținerea dezvoltării start-up-urilor de tehnologie | Ce proiecte pot intra în programul equIP, premiat de Financial Times, care sunt criteriile de selecție și ce avantaje au, într-un interviu cu Horea Popescu, partener CMS România și coordonatorul programului în Europa Centrală și de Est
KPMG Legal România - dezvoltare strategică în aria serviciilor de consultanță în Tehnologie, IP și Protecția datelor prin preluarea casei de avocatură Fernbach & Partners
World Tax 2020 - Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Trei firme de avocați s-au remarcat și în domeniul prețurilor de transfer
LegiTeam: Mareș & Mareş recrutează avocat definitiv drept penal
Avocații Mitel & Asociații specializați în Dreptul Muncii lucrează în cinci proiecte care implică restructurarea activității clienților, unul dintre aceștia fiind prezent în peste 10 jurisdicții | Madălina Paisa, Partener: În general, strategia și coordonarea generală a proiectelor de restructurare sunt realizate de avocații noștri
Clifford Chance, CMS și Schoenherr, pe lista scurtă a analiștilor Mergermarket pentru titlul de M&A Legal Adviser of the Year – 2019 în regiunea CEE. CMS, Clifford Chance, Allan & Overy și DLA Piper, pe lisa celor mai activi consultanți pe segmentul Mid-Market european
Mușat & Asociații obține o soluție favorabilă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
CMS a asistat CEE Equity Partners în preluarea unui grup românesc. RTPR Allen & Overy, alături de vânzători
Lect. univ. dr. Cristian Mareș: Cred că cel mai important rol al profesorului este acela de a reuși să ajute cât mai mulți viitori licențiați să își aleagă una dintre profesiile juridice
Dentons a asistat cu succes Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank SA în cadrul unei tranzacții de refinanțare de 34 milioane EUR pentru un proiect industrial dezvoltat de VGP Park Timișoara
Cum lucrează avocații RTPR Allen & Overy specializați în Dreptul Muncii | Clientelă formată din corporații sau manageri de top, proiecte multe și importante, printre care și asistența pentru unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul utilităților, într-un proces complex de restructurare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...