ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

iTech Transilvania, certificat Gold Label pentru Excelenţă, într-un program al Comisiei Europene

09 Octombrie 2018   |   AGERPRES

iTech Transilvania Cluster a fost înfiinţat în 2013 de ARIES Transilvania (Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software - Filiala Transilvania), cea mai mare şi influentă organizaţie creată pentru industria IT&C din România.

 
 
iTech Transilvania by ARIES este singurul cluster de IT din sud-estul Europei care a obţinut certificarea de tip Gold Label, distincţia fiind oferită la finalul lunii septembrie de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI), entitate fondată de Comisia Europeană, în 2009, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Acest certificat, acordat unei comunităţi de IT regionale, vine la 15 ani de la iniţierea primelor discuţii despre oportunitatea clusterelor de IT în zona Transilvaniei. Certificarea Gold Label reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de membrii clusterului iTech Transilvania, precum şi de fiecare companie de IT înfiinţată în Cluj-Napoca şi în regiunea Transilvaniei de-a lungul timpului, la care se adaugă universităţile şi administraţiile locale", se menţionează în comunicat.


Distincţia, cea mai importantă la nivel european, este un certificat de excelenţă pentru managementul clusterului, obţinut în urma derulării unui audit, în cursul lunii mai 2018. Auditul a vizat analizarea structurii executive a asociaţiei, a managementului acesteia şi implicarea în diverse activităţi şi proiecte. Totodată, au fost auditate procesele organizaţionale care şi-au propus să aibă ca efect îmbunătăţirea performanţelor clusterului şi ale membrilor săi.

În vederea obţinerii acestei certificări, au fost evaluaţi 31 de indicatori care au luat în calcul structura clusterului, modelul de guvernanţă, finanţarea, strategia, serviciile şi recunoaşterea naţională şi internaţională.

"Dobândirea certificării atestă un nivel ridicat al managementului şi al activităţilor întreprinse în cadrul clusterului, conferă încredere în şi între membrii acestuia şi este o garanţie a calităţii în faţa partenerilor şi clienţilor internaţionali. Totodată, arată preocuparea continuă şi constantă a membrilor clusterului înspre colaborare şi inovare, oferă o expunere ridicată a acestora la nivel internaţional şi în faţa organismelor de finanţare internaţionale şi contribuie la creşterea oportunităţilor la care membrii, respectiv companiile din domeniul IT, au acces", a declarat Voicu Oprean, preşedintele iTech Transilvania Cluster by ARIES Transilvania.

Potrivit Biancăi Muntean, manager iTech Transilvania Cluster, distincţia recunoaşte performanţele sectorului IT românesc în context global şi, în acelaşi timp, susţine procesul de expansiune al clusterului, facilitând mai multe contacte între mediul de business şi cel academic, precum şi creşterea interacţiunilor între mediul economic şi administraţiile locale din regiune.

iTech Transilvania Cluster a fost înfiinţat în 2013 de ARIES Transilvania (Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software - Filiala Transilvania), cea mai mare şi influentă organizaţie creată pentru industria IT&C din România. În prezent, clusterul are 71 de companii membre, o cifră de afaceri totală a membrilor săi de peste 210 milioane de euro şi un număr de peste 5.000 de angajaţi şi un total de 83 membri (se adaugă universităţi, autorităţi publice locale).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1093 / 31911
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Employment
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Competition
Avocații fraților Micula bat Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE. Hotărârea arbitrală ce obligă statul să le plătească investitorilor suedezi reparații de 250 mil. usd poate fi executată
Cum se construiește o carieră de succes peste hotare. Exemplul Monicăi Mitrea, fondator Mitrea & Associés (Lausanne), avocatul care și-a propus să intensifice colaborarea dintre Elveția și România beneficiind de cunoașterea celor două culturi
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for highly motivated lawyers - Banking & Finance | Competition | Corporate M&A | Employment
Proiectele de suflet ale avocaților | PNSA a clarificat situația juridică a Casei Enescu. Procesul de renovare poate fi finalizat, iar imobilul - inclus în proiecte culturale ambițioase
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...