ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NetCity Telecom: Suntem deschişi şi transparenţi în dialogul asupra implementării proiectului Netcity;aşteptăm o decizie documentată a reglementatorului

14 Septembrie 2018   |   Ioana Duta

"România are nevoie în continuare de investiţii majore în infrastructură, iar investitorii aşteaptă un cadru stabil şi predictibil, asigurat inclusiv prin reglementări echilibrate care să asigure finanţarea unor astfel de proiecte şi, implicit, dezvoltarea economică".

 
 
 România are nevoie în continuare de investiţii majore în infrastructură, iar investitorii aşteaptă un cadru stabil şi predictibil, asigurat inclusiv prin reglementări echilibrate care să asigure finanţarea unor astfel de proiecte şi implicit dezvoltarea economică, susţine Netcity Telecom, într-un punct de vedere.
 
 
Reacţia NetCity Telecom vine în urma declaraţiilor făcute de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Internet Service Providerilor, Cătălin Cuturela, potrivit cărora nereglementarea proiectului NetCity din punct de vedere al preţului şi clauzelor contractuale dintre operatorii de telecomunicaţii şi companie va duce la dispariţia operatorilor medii de pe piaţă, iar în final pe piaţă ar putea rămâne doar 4-5 operatori. 
 
"Suntem încrezători că echipa de profesionişti a ANCOM va evalua cu atenţie impactul oricărei decizii şi că orice decizie privind punerea în aplicare a Avizului de reglementare se va baza pe o viziune echilibrată, ţinând cont de interesele publicului larg, de toţi operatorii de telecomunicaţii şi de Netcity, precum şi de Primăria Municipiului Bucureşti. România are nevoie în continuare de investiţii majore în infrastructură, iar investitorii aşteaptă un cadru stabil şi predictibil, asigurat inclusiv prin reglementări echilibrate care să asigure finanţarea unor astfel de proiecte şi, implicit, dezvoltarea economică. Am fost şi suntem deschişi şi transparenţi în dialogul asupra implementării proiectului Netcity, colaborând permanent şi prompt cu autorităţile de reglementare în domeniu, şi aşteptăm ca atare o decizie documentată a reglementatorului de profil, conform planului de acţiuni anunţat de Autoritate pentru anul 2018", afirmă Netcity Telecom. 
 
Potrivit sursei citate, reţeaua Netcity a fost şi este construită prin investiţii 100% private, asigurând un beneficiu pe termen lung pentru dezvoltarea viitoare a infrastructurii moderne de telecomunicaţii necesare transportării tsunami-ului de date aşteptat de operatorii din industrie, de la implementarea aşteptată a tehnologiei 5G, până la Internet of Things sau interacţiunea socială bazată pe transmisiuni video.   
 
Netcity este unul dintre proiectele importante în procesul de dezvoltare a Bucureştiului, oferind operatorilor de telecomunicaţii posibilitatea de a-şi extinde reţeaua prin intermediul unei infrastructuri moderne. 
 
"După cum este deja vizibil în zonele în care a fost implementat Netcity, zona urbană a beneficiat de dispariţia cablurilor aeriene instalate pe stâlpi. În plus, primăria beneficiază, prin contractul de concesiune, de un flux constant de venituri care elimină presiunea de finanţare în beneficiul tuturor locuitorilor. Fiind una dintre zonele metropolitane din UE cu cea mai rapidă creştere, Bucureştiul va beneficia puternic de alinierea cu infrastructurile de telecomunicaţii din marile capitale europene prin continuarea construcţiei infrastructurii de telecomunicaţii de bază", subliniază compania.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 382 / 31019
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...