ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Optima, companie din Grupul Next Capital, țintește afaceri de 20 mil. lei în 2018. Ajutor de stat pentru biroul din Brașov

13 Februarie 2018   |   AGERPRES

Pentru anul 2018, Optima îşi propune diversificarea portofoliului de clienţi şi a serviciilor oferite, dar şi abordarea altor industrii.

 
 
Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc, Optima, a realizat afaceri de peste 16 milioane de lei în 2017, cu 20 de procente mai mult decât în anul precedent, arată un comunicat remis, marţi, spre difuzare.

'Este al patrulea an consecutiv în care înregistrăm o creştere de 20-25%. Pentru 2018 vrem să păstrăm acelaşi ritm, chiar dacă suntem conştienţi că, de la an la an, devine din ce în ce mai greu să susţinem acest ritm de creştere pentru că baza de la care plecăm este din ce în ce mai mare. Chiar dacă este un plan ambiţios, la finele lui 2018, vrem să atingem pragul de 20 de milioane de lei cifră de afaceri', declară Daniel Mereuţă, director general Optima.

În 2017 compania s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor de vânzări, inclusiv vânzări directe. Pentru anul 2018, Optima îşi propune diversificarea portofoliului de clienţi şi a serviciilor oferite, dar şi abordarea altor industrii.


'Au fost situaţii în care am început să lucrăm pentru un client pentru un anumit serviciu de business, spre exemplu vânzări, iar apoi ne-am diversificat activităţile pentru acelaşi client. Vrem să ne îndreptăm spre un omnichannel în ceea ce priveşte serviciile pe care le oferim clienţilor, inclusiv prin zona digitală. Creştem pentru că avem capacitatea şi resursele să o facem şi suntem prezenţi, pe lângă biroul din Bucureşti, în alte două oraşe aflate în plină dezvoltare, Iaşi şi Braşov', a explicat Daniel Mereuţă.

Potrivit managementului companiei, un obiectiv foarte important pentru 2018 este creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor din Braşov şi Iaşi, dar şi din capitală.

'Am depăşit deja 300 de angajaţi în cele trei birouri, numai la Iaşi avem deja peste 130 de angajaţi şi vrem să ne dezvoltăm mai mult întrucât există potenţial. Biroul din Braşov este cel mai nou deschis, iar pentru acesta am aplicat pentru un ajutor de stat pentru crearea a 60 noi locuri de muncă până la finele lui 2018. Pe scurt, avem 4 direcţii de creştere pentru acest an: dezvoltarea colegilor noştri, cea mai importantă direcţie pentru dezvoltarea unei companii, creşterea portofoliului de clienţi şi a serviciilor oferite şi digitalizarea. Anul acesta vrem să digitalizăm şi să eficientizăm şi mai mult procesele în companie, pentru a ne putea susţine ambiţiile de creştere. Ne pregătim să introducem aplicaţii noi, atât în zona de recrutare şi training, dar şi în managementul performanţei. Suntem încă în perioada de proiectare a întregului sistem, dar suntem încrezători că astfel putem creşte mai eficient', precizează Daniel Mereuţă.

Spre exemplu, în cadrul companiei deja există un sistem digitalizat de training. Toţi angajaţii au la dispoziţie tutoriale video pentru anumite proceduri pe care le pot accesa oricând au nevoie de ajutor.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti, fiind membră în Association of Business Service Leaders (ABSL). În prezent, în Optima activează 300 de angajaţi în centrele din Bucureşti şi Iaşi.

Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2026 / 30380
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...