ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Plumb: Nu excludem construcţia de spitale regionale prin instrumentul parteneriatului public-privat

07 Noiembrie 2018   |   Mediafax

Referitor la spitalele regionale, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), prin care este asigurată documentaţia tehnică necesară construcţiei şi dotării spitalelor, cât şi modul în care trebuie construite aceste spitale.

 
 
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a explicat, marţi seara, în ce condiţii autorităţile pot realiza spitale regionale prin parteneriat public-privat, cu toate că aceleaşi investiţii le pot finanţa din fonduri europene, cele două tipuri de finanţare putând fi combinate.

„Nu excludem construcţia de spitale regionale finanţată prin instrumentul parteneriatului public – privat. De ce? Pentru că anul acesta am adoptat Legea Parteneriatului public-privat, iar din bugetul public, din bugetul de stat, din fonduri europene nerambursabile, putem să asigurăm acest timp de finanţare”, a afirmat Rovana Plumb, în cadrul unei declaraţii de presă făcute, marţi seara, la Guvern.

Referitor la spitalele regionale, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), prin care este asigurată documentaţia tehnică necesară construcţiei şi dotării spitalelor, cât şi modul în care trebuie construite aceste spitale.


„Documentaţia tehnică, care înseamnă studiul de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale”, a reamintit Rovana Plumb.

Costul construcţiei şi a dotării fiecărui spital în parte este, în medie, de 400 de milioane de euro per spital. „Având în vedere alocarea din fonduri europene, pe acutuala perioadă de programare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro, contribuţie UE, şi 150 de milioane, contribuţia României, am decis etapizarea construcţiei acestor spitale”, a mai spus Plumb.

Astfel, din actuala perioadă de programare, autorităţile române vor să achite documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor.

„Având în vedere perioada de timp, care se întinde până în 2020, cu pregătirea acestor construcţii de spitale, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada imediată de programare care începe imediat în anul 2021”, a detaliat Plumb.

În Programul de Guvernare, Partidul Social-Democrat a prevăzut construirea unui număr de opt spitale regionale şi a unui spital republican.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 272 / 31256
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului, la început de an. Plutonul fruntașilor și-a schimbat structura, iar tendința a fost de micșorare a efectivelor, în 2018
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...