ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Plumb: Nu excludem construcţia de spitale regionale prin instrumentul parteneriatului public-privat

07 Noiembrie 2018   |   Mediafax

Referitor la spitalele regionale, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), prin care este asigurată documentaţia tehnică necesară construcţiei şi dotării spitalelor, cât şi modul în care trebuie construite aceste spitale.

 
 
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a explicat, marţi seara, în ce condiţii autorităţile pot realiza spitale regionale prin parteneriat public-privat, cu toate că aceleaşi investiţii le pot finanţa din fonduri europene, cele două tipuri de finanţare putând fi combinate.

„Nu excludem construcţia de spitale regionale finanţată prin instrumentul parteneriatului public – privat. De ce? Pentru că anul acesta am adoptat Legea Parteneriatului public-privat, iar din bugetul public, din bugetul de stat, din fonduri europene nerambursabile, putem să asigurăm acest timp de finanţare”, a afirmat Rovana Plumb, în cadrul unei declaraţii de presă făcute, marţi seara, la Guvern.

Referitor la spitalele regionale, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), prin care este asigurată documentaţia tehnică necesară construcţiei şi dotării spitalelor, cât şi modul în care trebuie construite aceste spitale.


„Documentaţia tehnică, care înseamnă studiul de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale”, a reamintit Rovana Plumb.

Costul construcţiei şi a dotării fiecărui spital în parte este, în medie, de 400 de milioane de euro per spital. „Având în vedere alocarea din fonduri europene, pe acutuala perioadă de programare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro, contribuţie UE, şi 150 de milioane, contribuţia României, am decis etapizarea construcţiei acestor spitale”, a mai spus Plumb.

Astfel, din actuala perioadă de programare, autorităţile române vor să achite documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor.

„Având în vedere perioada de timp, care se întinde până în 2020, cu pregătirea acestor construcţii de spitale, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada imediată de programare care începe imediat în anul 2021”, a detaliat Plumb.

În Programul de Guvernare, Partidul Social-Democrat a prevăzut construirea unui număr de opt spitale regionale şi a unui spital republican.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 558 / 31542
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Lawyer European Awards 2019: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...