ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Portland Trust a închiriat circa 80% din faza I de dezvoltare a proiectului Oregon Park

10 Iulie 2017   |   Ioana Duta

Prima companie care a devenit oficial chiriaş al clădirii B din Oregon Park este Kambi, furnizor de servicii premium de pariuri sportive la cheie pentru operatorii B2C. Kambi a ales Oregon Park pentru a deschide primul birou din România, ce ocupă o suprafaţă de 1.200 mp.

 
 
Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust se apropie de o rată de ocupare de 80% în clădirile A şi B din cadrul complexului Oregon Park, construcţii care reprezintă prima fază a proiectului dezvoltat pe o suprafaţă închiriabilă netă de 44.500 mp, dintre care 35.000 mp, reprezintând circa 80% din suprafaţa totală, sunt deja închiriaţi, au anunţat, luni, reprezentanţi ai dezvoltatorului.

Acest procent a fost atins datorită celor şase noi chiriaşi din clădirea B, care au semnat contracte pentru ocuparea unor spaţii de birouri ce se întind pe 14.000 mp, din totalul de 24.500 mp disponibil în clădirea B.

Ansamblul Oregon Park în forma sa actuală (clădirile A şi B) va fi închiriat complet până la finalul lui 2017, conform estimărilor reprezentanţilor Portland Trust.


Clădirea A, a cărei construcţie a fost finalizată în luna septembrie 2016, are o suprafaţă totală închiriabilă de 20.500 mp, iar spaţiile de birouri au fost ocupate integral de către compania americană Oracle. La parterul clădirii A se găseşte restaurantul Stradale, deschis de compania de event catering Flavours, care ocupă 500 mp.

Clădirea B a fost predată primilor chiriaşi începând din februarie 2017 şi are o suprafaţă închiriabilă totală de aproximativ 24.500 mp.

Prima companie care a devenit oficial chiriaş al clădirii B din Oregon Park este Kambi, furnizor de servicii premium de pariuri sportive la cheie pentru operatorii B2C. Kambi a ales Oregon Park pentru a deschide primul birou din România, ce ocupă o suprafaţă de 1.200 mp.

La scurt timp, în februarie a.c., Deloitte, unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei firmelor de consultanţă fiscală şi audit, a închiriat 6.000 mp destinaţi birourilor noii sale divizii dedicată serviciilor în tehnologia informaţiei: Deloitte Tehnologie. Această companie ocupă două etaje ale clădirii B.

Ceilalţi chiriaşi care au semnat deja contracte pentru spaţii în clădirea B sunt Medicover, operatorul privat de servicii medicale, Markant AG, compania elveţiană ce oferă servicii de intermediere între retaileri şi producătorii din industria alimentară, postul de radio Europa FM, parte a grupului francez Lagardere Active Radio International, care a emis pentru prima dată live din Oregon Park pe data de 3 iulie şi Euler Hermes, parte a Allianz Group, unul dintre cei mai mari asiguratori la nivel mondial.

Reprezentanţii Portland Trust sunt implicaţi în prezent în discuţii avansate cu privire la închirierea suprafeţei rămasă disponibilă în clădirea B din Oregon Park.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în dezvoltarea clădirii C, care va dispune de o suprafaţă brută închiriabilă de 24.500 mp şi va fi construită în oglindă faţă de clădirea B. Lucrările la cea de-a treia clădire vor începe în această toamnă şi au ca termen de finalizare trimestrul al patrulea din 2018. Cele trei construcţii din complexul Oregon Park vor ocupa împreună o suprafaţă netă închiriabilă de circa 69.000 mp.

'Suntem foarte mulţumiţi de modul în care Oregon Park s-a dezvoltat în cadrul zonei de birouri Barbu Văcărescu, care este printre cele mai moderne din capitală. Am gândit acest proiect cu grijă, în aşa fel încât să îndeplinească ceea ce noi considerăm ca fiind cele mai importante criterii pentru acest segment de piaţă: durata mare de viaţă a clădirilor, concentrarea pe un consum scăzut de energie şi pe protejarea mediului înconjurător şi, nu în ultimul rând, situarea complexului în cea mai dinamică zonă de clădiri de birouri din Bucureşti. Construim spaţii de birouri la cele mai înalte standarde de calitate, pentru a le oferi chiriaşilor noştri un mediu de lucru peste normele actuale ale pieţei. Suntem mândri de ceea ce am obţinut până acum şi încântaţi că Oregon Park a început deja să primească aprecierea pieţei şi calcă vertiginos pe urmele Floreasca Park, unul dintre cele mai premiate proiecte ale noastre, atât la nivel local, cât şi internaţional. Principala noastră preocupare în următoarea perioadă este să închiriem integral spaţiile vacante din clădirea B şi să construim clădirea C la acelaşi nivel calitativ ca al celorlalte două. Segmentul pieţei clădirilor de birouri din România continuă să crească, iar cererea din partea unor clienţi existenţi sau nou intraţi pe această piaţă înregistrează, de asemenea, un trend ascendent. Avem o creştere importantă şi sănătoasă în ceea ce priveşte rata de ocupare, iar alte zone ale capitalei au beneficiat de apariţia a noi clădiri de birouri. În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să îşi deschidă birouri în Bucureşti. Oferta este, într-adevăr, foarte bogată, dar este egalată de cerere. Calitatea materialelor şi a designului celor mai multe clădiri s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, tendinţă care mă bucură foarte mult şi care sper să continue şi de acum încolo. Rata de ocupare este la un nivel bun şi sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia pieţei în perioada imediat următoare. În ultimii ani, cea mai mare cerere pentru spaţii de birouri a venit din partea companiilor care activează în domeniile: financiar, IT, precum şi servicii BPO (Business Process Outsourcing) şi SSC (Shared Service Outsourcing)', arată Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust în România, într-un comunicat remis AGERPRES..

Cele trei clădiri care alcătuiesc ansamblul Oregon Park sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul 'Excelent'. Aceste clădiri ies în evidenţă pe segmentul spaţiilor de birouri datorită unor caracteristici deosebite, printre care menţionăm: sistemul cu pompe de căldură geotermală care generează economii de peste 30% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire şi răcire, lifturile cu sistem inteligent de control al destinaţiei (DCS), iluminarea cu lămpi LED de ultima generaţie, la interior şi exterior, suprafaţa vitrată de înaltă calitate care reduce acumularea de căldură în timpul verii şi asigură răcirea şi recuperarea căldurii. Toate aceste elemente combinate au ca rezultat o economisire semnificativă a consumului de gaz şi de electricitate, iar acest fapt se traduce printr-un cost al utilităţilor mult mai mic pentru chiriaş, care are astfel şi un cost de operare mai scăzut.

Oregon Park este situat pe Şoseaua Pipera, în partea de nord a Bucureştiului, şi va include trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafaţă totală de 69.000 mp. Pe lângă spaţiile de birouri, conceptul Oregon Park prevede şi spaţii de retail şi servicii diversificate, punând la dispoziţia chiriaşilor o serie de facilităţi: o cafenea '1 Minute', realizată după cel mai modern concept al acestei mărci, un restaurant din reţeaua 'Stradale', care se remarcă prin amestecul de ambianţă relaxată cu deliciile culinare preparate de către Chef FOA şi un punct bancar al BCR.

Portland Trust este o companie de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar şi director general al companiei, care are birouri în Bucureşti şi în Praga şi a construit până în prezent peste 650.000 mp de spaţii comerciale noi.

Compania are un joint-venture pe termen lung cu Ares Management LP, un parteneriat care îi permite să se extindă şi să investească în proiecte ample, în diferite ţări din Europa Centrală şi de Est. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare şi simple - folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente şi aderarea la regulile internaţionale privind eficienţa energetică. Compania a câştigat numeroase premii pentru design şi sustenabilitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6807 / 32837
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Firmele de avocați mai au doar câteva zile pentru a trimite oferte într-un contract de 690.000 € | MFP vrea să atragă anual de pe piețele externe 5-6 mld. €, până în 2022. Statul caută avocați pentru a “upgrada” programul MTN
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
Popovici Nițu Stoica & Asociații are un nou Avocat Asociat. Irina Ivanciu, promovată pe poziția de partener de la 1 ianuarie
Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime”
LegiTeam: ZRPV recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
PNSA și D&B David şi Baias, în tranzacția prin care Altex preia RTC Proffice Experience de la Oresa Ventures. Ce avocați au fost implicați în proiect
Schoenherr si Asociații, avocații OMV Petrom în preluarea rețelei Art Petrol. Partenerii Oana Constantinescu și Georgiana Bădescu, în prim plan
Cosmin Vasile, singurul avocat din România listat concomitent în ultimele clasamente Who’s Who Legal Arbitration și Who’s Who Legal Litigation
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...