ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Bohâlţeanu şi Asociaţii vor acorda consultanţă pentru majorarea capitalului la Poşta Română

07 Noiembrie 2017   |   Ioana Duta

SCA Bohâlţeanu trebuie să prezinte raportul până la termenul de 15 noiembrie 2017. Valoarea totală a contractului este de maximum 10.000 de lei, inclusiv TVA. Contractul este valabil până la data de 31 decembrie 2017.

 
 
Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a semnat, marţi, cu SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii contractul de consultanţă juridică şi financiară, în contextul operaţiunii de majorare a capitalului social pentru Compania Naţională Poşta Română.

Firma, care a fost selectată în urma depunerilor de oferte, urmează să analizeze metoda prin care va fi realizată majorarea capitalului social. În funcţie de rezultatul analizei, soluţia identificată trebuie discutată şi agreată cu Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunării Generale Extraordinară a Acţionarilor să nu poată fi contestată în instanţă şi pentru a evita întârzieri nejustificate faţă de calendarul stabilit în implementarea operaţiunii de majorare a capitalului.


Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar, nu şi-a manifestat intenţia de a participa la capitalizare alături de minister deşi, în toate comunicările pe care cei doi parteneri le-au avut, Fondul Proprietatea a susţinut importanţa capitalizării CNPR.

Bohâlţeanu şi Asociaţii trebuie să prezinte raportul până la termenul de 15 noiembrie 2017.

Valoarea totală a contractului este de maximum 10.000 de lei, inclusiv TVA. Contractul este valabil până la data de 31 decembrie 2017.

La începutul acestei luni, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că firma câştigătoare trebuie să prezinte raportul până la data de 15 noiembrie 2017.

În bugetul de stat pe 2017 sunt prevăzute credite în sumă de 170 de milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare. Suma prevăzută în bugetul MCSI urmează să fie virată cu titlu de aport la majorarea capitalului social al CNPR după parcurgerea procedurilor impuse de legislaţia europeană în materia ajutorului de stat.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Infiintata in Mai 2014, firma Bohâlțeanu & Asociații a reusit in scurt timp sa intre pe ‘radarul’ unor clienti importanti, primind mandate in proiecte complexe. Firma de avocati acorda servicii avocatiale integrate la cel mai inalt nivel pe urmatoarele arii de practica: Banking & Finance, Piete de capital, Drept Societar, Mergers & Acquisitions/Privatizari, Dreptul Muncii, Healthcare & Pharma, Energie si Resurse naturale, Real Estate, Fiscal si Vamal, Achizitii Publice, Concesiuni/PPP, Insolventa, Protectia datelor cu caracter personal, Litigii si a fost recent inclusa in rank-urile directoarelor juridice internaționale in mai multe ari de practică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 204 / 27619
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Anda Todor, Managing Partner Dentons România: Suntem și vom rămâne o prezență constantă pe această piață. Puterea echipei și dorința de a ne adapta și de a inova cred că sunt atuurile noastre importante pentru viitor (VIDEO)
RTPR Allen & Overy câştigă un litigiu împotriva ANAF pentru restituirea TVA în valoare de 1 mil. €. Ce avocați au făcut parte din echipă
Wolf Theiss își extinde echipa. Patru noi avocați se alătura firmei
Mușat & Asociații - Ethics & Compliance Hub. Politici de conformitate și etică profesională în era consumatorilor
Maravela|Asociații, partenerul român al primei GC Powerlist din CEE a The Legal 500. 10 români, printre cei mai puternici General Counsels din regiune
CEE Attorneys - Boanță, Gidei & Asociații SCPA, alături de grupul Keswick Enterprises în vânzarea filialei din România, Tibbett Logistics
Muşat & Asociaţii - “Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie”
Suciu Popa: Pachetul legislativ în domeniul achizițiilor publice continuă să genereze probleme de interpretare și aplicare. Firma are multe mandate pe dispute din contracte de achiziție publică, soluționate pe calea arbitrajului internațional
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Povestea fabuloasă a unui avocat care s-a reinventat continuu. Etapele determinante din cariera Cristinei Metea, partener într-o firmă de top în anii ‘fierbinți’ ai avocaturii, acum relocată în Asia, pe poziția de Regional Compliance Attorney la Microsoft Corporation India
Temele puse în discuție de Wolf Theiss la primul eveniment organizat în Cluj-Napoca. Adrian Șter, Partener: Am întâlnit practicieni remarcabili, extrem de interesați de riscurile pe care le ridică lipsa de conformare
Țuca Zbârcea & Asociații a contribuit la lansarea, în premieră pe piața locală, a unui studiu de impact al GDPR la nivel multi-jurisdicțional
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...