ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Statul slovac a demarat procesul pentru vânzarea acţiunilor pe care le mai deţine la Slovak Telekom

02 Aprilie 2015   |   Ioana Duta

'Nu ştim exact când anume vor fi listate pe bursă acţiunile dar am dori să finalizăm operaţiunea până la sfârşitul primei jumătăţi a anului', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Economiei, Miriam Ziakova.

 
 
Slovacia intenţionează să finalizeze, până în luna iulie, o ofertă publică iniţială pentru pachetul său de 49% din acţiunile operatorului de telefonie Slovak Telekom, a anunţat miercuri Ministerul slovac al Economiei, transmite Reuters.

Cabinetul de la Bratislava a aprobat un plan privind transferul pachetului de 34% deţinut de stat la Slovak Telekom de la Ministerul Economiei la Fondul Naţional al Proprietăţii, care deţine la rândul său un pachet de 15%. Întregul pachet de 49% ar urma să facă obiectul unei oferte publice iniţiale (IPO). Guvernul slovac a mai informat că va încerca o dublă listare pentru acţiunile Slovak Telekom la bursele de la Bratislava şi Londra, aşa cum au recomandat băncile de investiţii J.P. Morgan şi Citibank.


'Nu ştim exact când anume vor fi listate pe bursă acţiunile dar am dori să finalizăm operaţiunea până la sfârşitul primei jumătăţi a anului', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Economiei, Miriam Ziakova.

Grupul german Deutsche Telekom deţine un pachet de 51% din acţiunile Slovak Telekom şi are drept de preemţiune pentru restul acţiunilor, în anumite condiţii.

'Deutsche Telekom a avut oportunitatea de a face o ofertă pentru achiziţionarea de acţiuni înaintea debutului procesului de IPO. Astăzi, Guvernul a aprobat procesul de IPO. Nu putem împiedica Deutsche Telekom să facă o ofertă prin intermediul bursei. Dacă Deutsche Telekom vine cu o ofertă înainte de momentul plasării, Guvernul o va lua în considerare', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Economiei.

În schimb, Deutsche Telekom nu pare interesată de perspectiva unui IPO la Slovak Telekom. 'Strategia noastră cu privire la participaţiile europene a fost întotdeauna acea că vom analiza oportunităţile din punct de vedere al avantajelor economice. Vom face la fel pentru Slovak Telekom. Din punct de vedere operaţional sau economic vânzarea pachetului statului la Slovak Telekom nu schimbă foarte mult lucrurile pentru noi. Putem să continuăm să ne punem în practică strategia' a declarat un purtător de cuvânt de la Deutsche Telekom.

În 2014, Slovak Telekom a înregistrat un profit operaţional de 310,7 milioane euro şi vânzări de 767,6 milioane de euro. În proiectul de buget pentru 2015, guvernul slovac a estimat că va strânge un miliard de euro de pe urma vânzării participaţiei sale la Slovak Telekom.

Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 14704 / 32743
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...