ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Telekom câştigă abonaţi pe serviciile integrate fix-mobil, dar pierde 3,4% din baza clienţilor Mobile, în T2

09 August 2018   |   Ioana Duta

De asemenea, numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 40%, în T2 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 597.000, la sfârşitul lunii iunie, iar veniturile aferente au crescut cu 30,1%.

 
 
Veniturile Grupului Telekom România au ajuns, în al doilea trimestru al anului, la 237,8 milioane de euro, în timp numărul clienţilor abonaţi la serviciile integrate fix-mobil s-a majorat cu 40%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, până la 597.000, arată rezultatele financiare publicate joi de companie. 
 

Conform datelor, în al doilea semestru din 2018, încheiat la 30 iunie, EBITDA ajustată s-a ridicat la valoarea de 37,3 milioane de euro. 
 
Totodată, veniturile din servicii mobile au crescut cu 3,1%, până la 82,4 milioane euro, rezultat bazat pe veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil. Cu toate acestea, la 30 iunie 2018, baza totală de clienţi ai Telekom România Mobile era de 4,7 milioane, în scădere cu 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Segmentul postpaid reprezenta 35% din baza totală de clienţi, iar numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 6,8% în T2 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, reflectând atractivitatea în creştere a ofertelor companiei pentru acest segment. 
 
De asemenea, numărul clienţilor pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 40%, în T2 2018 faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 597.000, la sfârşitul lunii iunie, iar veniturile aferente au crescut cu 30,1%. 
 
În plus, pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune s-a înregistrat o uşoară descreştere, de 0,5%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente în scădere cu 8,1% de la un an la altul. Pe de altă parte, Internetul TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă, cu un salt de 21% a numărului de clienţi în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu anul trecut. 
 
Perioada de referinţă relevă faptul că, în T2 din acest an, grupul Telekom România a raportat 1,16 milioane de clienţi broadband (fix şi mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. 
 
Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,096 milioane la finalul celui de-al doilea trimestru al anului, în scădere cu 1% faţă de T2 2017. În acest context, veniturile generate de serviciile de voce fixă s-au diminuat cu 21,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. 
 
Telekom România este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 44 / 30348
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Alexandru George Lazăr, partener IntLaw (Spania) și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Sunt în permanentă legătură cu România. Sper ca în viitorul apropiat să se concretizeze colaborări strategice cu case de avocatură românești
  Gabriela Dinu se alătură echipei de Dreptul Muncii a NNDKP
  Concurenţa a autorizat preluarea unor creanțe și bunuri imobile ale Alpha Bank de către Deutsche Bank, Anacap Financial Europe și APS Investments. Avocați de top în tranzacția de 360 mil. E
  Grupul german PHOENIX preia oficial Farmexim SA și lanțul de farmacii HelpNet Farma. Ce avocați au lucrat în tranzacția estimată la peste 100 mil. €
  Tranzacția de 73 mil. € prin care CMI preia posturile de radio din CEE ale grupului Lagardère a ajuns la final. O echipă multijurisdicțională Clifford Chance a asistat cumpărătorul | Vânzătorul a lucrat cu avocații Wolf Theiss
  Wolf Theiss își consolidează echipa de TMT și Protecția Datelor în România
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...