ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea își consolidează portofoliul de tranzacții de Real Estate, asistând CA Immo într-o preluare de 53 mil. €. Andreea Șișman, Counsel: Încă un proiect imobiliar finalizat într-un context de piață extrem de dinamic, care confirmă interesul investitorilor străini și potențialul pe termen lung al pieței românești

08 Mai 2018   |   A.D.

Practica de Real Estate a Clifford Chance Badea este coordonată de partenerul Nadia Badea și are un portofoliu de referință la nivel local și regional, cu proiecte ample de achiziții și finanțări imobiliare.

Andreea Sisman, Counsel - Clifford Chance Badea

 
 
Clifford Chance Badea a asistat CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro. Echipa a fost coordonată de Nadia Badea, partener, și Andreea Șișman, counsel, și a inclus avocații Ștefan Dinu și Bogdan Micu pe partea de real estate, precum și avocatul senior Diana Crângașu pentru aspectele de concurență.

„Finalizăm încă un proiect imobiliar într-un context de piață extrem de dinamic, care confirmă interesul investitorilor străini și potențialul pe termen lung al pieței românești”, spune Andreea Șișman. „Dacă în alți ani observam un accent sporit pe achiziții și refinanțări bancare, acum piața este destul de activă și pe segmentul de dezvoltare. În ultimul an am asistat cu precădere proiecte de finanțare și M&A pe segmentele de birouri, logistică/ industrial și comercial. Lucrăm alături de fonduri de real estate de calibru internațional care dispun de resursele financiare necesare pentru astfel de investiții, precum și cu instituții din industria serviciilor financiare (bănci comerciale, bănci de investiții) dispuse să finanțeze o dezvoltare sustenabilă”.


Practica de Real Estate a Clifford Chance Badea este coordonată de partenerul Nadia Badea și are un portofoliu de referință la nivel local și regional, cu proiecte ample de achiziții și finanțări imobiliare. Echipa principală este formată din counseli Mihai Măcelaru și Loredana Ralea (pe partea de achiziții) și counsel Andreea Șisman (real estate și finanțări), avocații seniori Lavinia Nucu și Radu Costin, precum și avocații Ștefan Dinu și Bogdan Micu.

Printre cele mai recente tranzacții se numără:

•    Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation pe aspecte locale într-una dintre cele mai ample tranzacții imobiliare din istoria recentă – 12,25 miliarde Euro, în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor, de la fondul american Blackstone (iunie 2017).
•    Asistență acordată CBRE Global Investors în legătură cu vânzarea portofoliului de retail format din 11 proprietăți în România, Polonia, Cehia și Ungaria (inclusiv centrul commercial Felicia din Iași) către CPI Property Group (ianuarie 2017). 
•    Asistență acordată Carrefour pe diverse achiziții și aspecte de real estate legate de extinderea rețelei de retail din România.
•    Asistență acordată unuia dintre cei mai mari administrator de active imobiliare din lume în legătură cu posibila vânzarea a unor active din România.
•    Asistență acordată unui dezvoltator de top de centre comerciale din Europa Centrală și de Est pe aspecte de structurare în legătură o posibilă vânzare a unui centru comercial din București.
•    Asistență acordată Marriott în legătură cu o serie de contracte de franciză pentru noi locații în România.
•    Asistență acordată unui mare fond danez în legătură cu o serie de tranzacții de achiziție de teren agricol.
•    Asistență acordată unui mare fond de investiții în legătură cu achiziția de teren agricol și forestier din România, precum și pe aspecte de drept comercial și litigii imobiliare.
•    Asistență acordată unui retailer internațional în legătură cu posibila preluare a unui centru comercial din România prin intermediul unei societăți mixte înființate cu un partener de real estate.

În funcție de proiecte, echipa de Real Estate lucrează împreună cu avocați specializați în alte domenii relevante - Mădălina Rachieru, partener, și counsel Radu Ropotă (pe proiecte de piețe de capital), counseli Simona Neagu și Vlad Peligrad (pe mandate complexe de litigii și arbitraje, proiecte de restructurare sau insolvențe). 

Printre proiectele multidisciplinare recente se numără:


•    Asistență acordată Globalworth în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane de Euro la Bursa de Valori București - cea mai mare listare de acest fel din istoria BVB. 
•    Asistență acordată clientului tradițional NEPI în legătură cu fuziunea fondurilor de investiții NEPI și Rockcastle. Fuziunea a creat cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, respectiv una dintre cele mai mari din Europa Continentală. Clifford Chance Badea a acordat asistență pe tot parcursul tranzacției, acoperind aspecte complexe precum structurarea tranzacției, reglementările privind piața valorilor mobiliare și preluărilor de societăți publice, posibile conflicte de guvernanță și management în diverse jurisdicții, aspecte antitrust, precum și redactarea documentației în privința acordului de fuziune. Tranzacția a implicat două afaceri imobiliare listate pe 3 piețe de capital (din Uniunea Europeană și din afara Uniunii), cu active și activitate în 12 jurisdicții (din Uniunea Europeană și din afara Uniunii).
•    Asistență oferită NE Property Cooperatief în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme), în valoare de 1 miliard de euro și garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 de milioane de Euro.
•    Asistență acordată NE Property Cooperatief (NEPI) în calitate de creditor în vederea obținerii unor finanțări pentru dezvoltarea rețelei de centre comerciale.
•    Reprezentare PBWII, fond imobiliar important, care a obținut o decizie favorabilă în legătură cu procedura de insolvență a unui dezvoltator imobiliar din România, precum și în legătură cu depunerea unor plângeri penale privind posibile acțiuni de fraudă în cursul procedurii de insolvență
•    Reprezentare pentru o companie internațională de construcții prezentă pe piața locală, în legătură cu un litigiu legat de un control fiscal antifraudă.
•    Reprezentare PORR într-un litigiu arbitral privind executarea unui contract FIDIC.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1095 / 30378
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EY România a oferit asistență financiară și juridică producătorului Nordic Petfood, în procesul de vânzare a activităților sale de producție și distribuție
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
Alexandru George Lazăr, partener IntLaw (Spania) și profesor al Universitații Pompeu Fabra, din Barcelona: Sunt în permanentă legătură cu România. Sper ca în viitorul apropiat să se concretizeze colaborări strategice cu case de avocatură românești
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...