
VOICU & FILIPESCU

Activitatea profesională:
Marta Popa este partener în cadrul Voicu & Filipescu din anul 2006, făcând parte din echipa firmei din anul 2001, după ce etapele iniţiale ale carierei sale profesionale s-au dezvoltat la Muşat şi Asociaţii (1998-2000) şi în cadrul unei practici individuale (2000-2001).
Fiind implicată într-unele dintre cele mai importante procese de evaluare legală şi tranzacţii de fuziuni şi achiziţii ale ultimilor ani, Marta Popa şi-a dezvoltat o experienţă considerabilă în acest domeniu, inclusiv în legătură cu finanţarea proiectelor şi aspectele de concurenţă aferente. Practica ei generală acoperă o varietate de probleme legale, incluzând dreptul societăţilor comerciale, financiar-bancar, proprietăţi imobiliare, dreptul muncii, energie, achiziţii publice.
Tranzacţii importante:
► Asistara liderului pieţei româneşti de băuturi non-alcoolice în achiziţia celui de-al treilea mare producător de ape minerale din România.
► Asistarea cu succes a un jucător-cheie pe piaţa naţională a energiei şi a serviciilor de consultanţă energetică în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de importante companii energetice pentru atribuirea unor contracte în valoare de 60-70 milioane Euro fiecare, inclusiv reprezentare în faţa CNSC şi a insţantelor de judecată în legatură cu rezultatele procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publică aferente.
► Asistarea unui fond suedez de investiţii în achiziţia de la Timpuri Noi a 5 hectare de teren în centrul Bucureştiului, în scopul construirii unui proiect imobiliar mixt, rezidenţial şi de birouri. Tranzacţia în valoare de 35 milioane Euro a fost estimată în presă la momentul anunţării, în 2010, drept cea mai mare tranzacţie cu un teren din Bucureşti a ultimilor doi ani.
► Asistarea diviziei imobiliare a unei importante bănci din Belgia în legătură cu finanţarea unui proiect de dezvoltare imobiliară (centru comercial) în Nord-Estul României, în valoare de peste 21,6 milioane Euro, precum şi în restructurarea ulterioară a creditului.
► Asistarea celui mai mare investitor străin în România şi la nivel regional (activ în aproape 30 de ţări în Europa şi Asia) pe probleme privind legislaţia română în legătură cu pregătirea şi negocierea documentelor tranzacţiei având ca obiect acordarea unui împrumut de 16 milioane Euro unui grup industrial.
Studii:
► Maitrise en droit commercial – Institutul Francez de Drept al Afacerilor, în colaborare cu Universitatea “Pantheon Sorbonne” Paris (2001)
► Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti (1998)
Membră a Baroului Bucureşti.
Limbi străine: Engleză, Franceză
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...