ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR

Krisztina Voicu, Partener CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, consideră că este nevoie de o deschidere mai mare a Autoritații Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) spre dialogul cu mediul de business, în contextul în care companiile au nevoie de un feedback permanent, transparent, cu autoritatea, dar și de un ghidaj din partea acesteia.„Colaborarea constantă între autoritate și mediul de business/organizații, în sensul prevenției (ex. ...  

 

Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR

În cei trei ani care au trecut de la la intrarea în vigoare a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679, avocații spun că s-a parcurs un proces natural de „maturizare” și specializare. „Nu ...  

 

GDPR, după primii 3 ani | Numărul notificărilor privind cazurile de încălcare a securității datelor cu caracter personal a scăzut, ceea ce poate indica un grad ridicat de conformare. De vorbă cu avocații Stratulat Albulescu despre cele mai interesante proiecte și noutățile legislative așteptate în viitorul apropiat în acest domeniu

Ultimii trei ani au adus o semnificativă activitate în planul conformității cu principiile statuate de normele europene și naționale în materia protecției datelor cu caracter personal, atât d ...  

 

GDPR, după primii 3 ani | 75% din proiectele în care avocații de la Mușat & Asociații au participat pe partea de protecție a datelor cu caracter personal au vizat multiple jurisdicții. Iulian Popescu, Partener: Previzionăm un proces accelerat de aliniere a ecartului legislației față de inovație, pe care noi îl urmărim îndeaproape încă din faza de concepție a viitoarelor reglementari la nivel european și național, fapt ce ne poziționează strategic în anticiparea nevoilor crescânde ale clienților noștri

Pentru majoritatea companiilor, GDPR-ul a reprezentat o primă inițiere în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal, „forțând” practic operatorii să ...  

 

GDPR, după primii 3 ani | Clienții KPMG Legal – Toncescu și Asociații și-au recalibrat proiectele din acest domeniu, în ultimii doi ani, trecând de la consultanță în conformarea inițială cu GDPR, la proiecte sofisticate, punctuale. Digitalizare proceselor de contractare, printre cele mai provocatoare mandate ale echipei coordonate de partenerul Cristiana Fernbach

Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a ...  

 

GDPR, după primii 3 ani | Ce au constat, ‘în teren’, avocații D&B David și Baias: Tot ce ține de tehnologie, dar și prelucrarea de date prin intermediul unor platforme, au avut aspecte cu un grad de complexitate mai ridicat. Pe viitor este de așteptat ca ANSPDCP să urmeze modelul de lucru al autorităților de supraveghere care au aplicat amenzi mai multe, dar mai ales mai mari

În urmă cu trei ani intrau în vigoare prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circul ...  

GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil

Domeniul protecției datelor a devenit mult mai vizibil după apariția Regulamentul (UE) ...  

Despre provocările respectării GDPR, înainte și după Covid-19, într-o discuție cu avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Considerăm că se impune adoptarea cu celeritate a regulamentului european privind protecția datelor personale în sectorul comunicațiilor electronice, clarificarea aspectelor privind efectuarea operațiunilor de marketing, dar și ghidarea angajatorilor în eforturile de re-evaluare a riscurilor și de gândire a proceselor de lucru la locul de muncă, care trebuie să aibă în vedere și prelucrarea de date personale speciale

Perioada de trei ani, scursă de la intrarea în vigoare a prevederilor Regulamentului (UE ...  

Țuca Zbârcea & Asociații, singura firmă locală listată în GDR 100, ediția 2021. Patru avocați, considerați Leading Individuals în practica de Data Privacy

Practica de Data Privacy a firmei Țuca Zbârcea & Asociații (TZA) a fost recunoscută ș ...  

GDPR, după primul an | Mai mult de 60% din proiectele în care avocații Mușat & Asociații au activat pe partea de protecție a datelor au vizat multiple jurisdicții. Iulian Popescu, Deputy Managing Partner: Ne propunem să investim în continuare în domenii de drept emergente ce vizează tehnologii precum IoT, MssA, Blockchain, agregând cunoștințele juridice cu cele tehnice

Practica de Data Protection a cunoscut o creștere semnificativă în ultimul an, odată c ...  

GDPR, după primul an | Suciu Popa & Asociații a fost alături de companii multinaționale care folosesc un flux de date și de servicii suport ce necesită transferul de date în afara UE. Trebuie conștientizat faptul că procesul de conformare GDPR nu poate fi îngropat în birocrație și proceduri tipizate, spun avocații

Avocații axați pe Data Protection au avut foarte mult de lucru în ultima perioadă, m ...  

GDPR, după primul an | Avocații ZRVP se așteaptă la o intensificare a aplicării prevederilor GDPR la nivel național și aplicarea unui număr mare de amenzi. Adina Roșca, Associate: Trebuie luat în considerare și Regulamentul privind confidențialitatea în mediul electronic, care va avea un impact asupra activității de prelucrare a datelor cu caracter personal în mediul online

Munca avocaților axați pe practica de Data Protection a crescut mult în intensitate dup ...  

GDPR, după primul an | Avocații Reff & Asociații spun că interesul companiilor pentru găsirea de soluții pentru o conformare optimă la GDPR s-a menținut. Georgiana Singurel, Partener: Am adus un element inovator în ceea ce privește abordarea solicitărilor în materia protecției datelor. Asocierea constantă și continuă cu colegii din Deloitte Romania ne diferențiază de alte case de avocatură tradițională

Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei Deloitte Legal, are o echipă ...  

News
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...