ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alexander Adamescu, fugit în Marea Britanie, trimis în judecată de DNA pentru dare ...

Bogdan Alexander Adamescu a fugit din România şi s-a stabilit în Marea Britanie, de unde autorităţile ...

România: Respectarea recomandărilor GRECO cu privire la parlamentari, judecători ...

GRECO concluzionează că România a implementat în totalitate doar cinci din cele 18 recomandări ce ...

Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on ...

Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on line nefiscalizat

EDPR demarează acţiunile în justiţie împotriva taxelor pe energie impuse de România şi Polonia

La fel ca multe alte sate membre ale Uniunii Europene, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă destinate recuperării unei părţi din veniturile excepţionale generate de companiile de utilităţi, în ideea de a-i ajuta pe consumatori să facă faţă exploziei preţurilor la energie.

Producătorul portughez de energie regenerabilă EDP Renovaveis a anunţat luni că va demara acţiuni în justiţie împotriva noilor taxe impuse producătorilor de energie de Polonia şi România, transmite Reuters. La fel ca multe alte sate membre ale Uniunii Europene, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă destinate recuperării unei părţi din veniturile excepţionale generate de companiile de utilităţi, în ideea de a-i ajuta pe consumatori să facă faţă exploziei preţurilor la energie. Într-un comunicat de presă, EDP Renovaveis a apreciat că măsurile introduse de România şi Polonia nu respectă principiul UE referitor la recuperarea numai a veniturilor realizate pe piaţă.

Agerpres

PNSA

Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii legate de măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă.

Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii cu privire la măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru AGERPRES, subliniind că ''asigurarea independenţei judecătorilor este o obligaţie a statelor membre în conformitate cu Tratatele şi un element esenţial al statului de drept''. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a cărui misiune este de a apăra independenţa sistemului judiciar, este însărcinat cu aplicarea regulilor privind libertatea de exprimare a magistraţilor cu privire la organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, şi a regulilor care se aplică vieţii private, a continuat reprezentantul executivului comunitar. ''Rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) au exprimat, de asemenea, îngrijorări structurale legate de Inspecţia Judiciară, ce rămân să fie soluţionate. Comisia va continua să monitorizeze atent această situaţie - inclusiv alte cazuri în desfăşurare - în contextul MCV şi al raportului privind statul de drept'', a adăugat purtătorul de cuvânt al CE.

Agerpres

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Gorghiu: O instanţă din Malta a admis apelul parchetului; predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca

Agerpres

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că o instanţă din Malta a admis apelul parchetului şi a desfiinţat prima hotărâre a judecătorilor prin care se refuzase predarea fugarului Paul-Philippe al României, urmând ca acest caz să se rejudece.


   Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia, pronunţată de Judecătoria Alba Iulia

   Agerpres

   Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, un tânăr de 19 ani care a condus băut şi a ucis trei persoane primind cinci ani de închisoare cu executare, în primă instanţă.


     Ministerul Justiţiei: Paul-Philippe al României rămâne în arest, în Malta

     Agerpres

     Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că Paul-Philippe al României rămâne în arest, după ce Curtea Constituţională a Maltei i-a respins cererea de eliberare.       Ascunde Reclama

       McDonald‘s a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului “Big Mac”

       Agerpres

       Lanţul american de restaurante de tip fast-food McDonald's nu are dreptul de a utiliza termenul "Big Mac" pentru produsele din pui precum burgeri de pui, a decis miercuri justiţia europeană, dând câştig de cauză lanţului irlandez de restaurante Supermac într-o dispută de lungă durată privind dreptul de proprietate intelectuală, transmite Reuters.


         Instanţa supremă dispune reabilitarea fostului ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată în dosarul ‘2 Mai’

         Agerpres

         Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus reabilitarea fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, astfel încât condamnarea de cinci ani închisoare primită în dosarul "2 Mai" va fi ştearsă din cazierul judiciar.


           Udrea scapă definitiv de acuzaţii în dosarul Hidroelectrica privind mita de 5 milioane de dolari; faptele s-au prescris

           AGERPRES

           Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus definitiv, marţi, încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.


             Procurorul general cere anchetarea judecătorilor care i-au eliberat din arest pe autorii crimei de la Padina

             AGERPRES

             Procurorul general Alex Florenţa a sesizat marţi Inspecţia Judiciară şi solicită cercetarea a doi judecători de la Curtea de Apel Ploieşti care i-au eliberat din arest preventiv pe cei trei bărbaţi acuzaţi de crima de la Padina.


               Klaus Iohannis a promulgat legea care îi pune pe condamnaţii fugari să-şi plătească toate cheltuielile de readucere în ţară

               Agerpres

               Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat luni promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a completărilor la Legea 302/2004, evidenţiind că niciun român nu va mai suporta costurile pentru aducerea în ţară a infractorilor fugari.


                 Ştefan Deaconu, desemnat arbitru din partea României în cadrul Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţi (ICSID)

                 Agerpres

                 Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR, Ştefan Deaconu, a fost desemnat arbitru din partea României în cadrul Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţi (ICSID), parte a Băncii Mondiale, informează luni Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).


                    


                   Ascunde Reclama

                   CJUE: O perioadă de gardă în regim de permanenţă constituie timp de muncă dacă afectează semnificativ timpul liber
                   Agerpres | 09-03-2021

                   O perioadă de gardă în regim de permanenţă trebuie să fie considerată timp de muncă dacă afectează semnificativ posibilitatea respectivului angajat de a gestiona în această perioadă timpul său liber, potrivit unui comunicat al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) dat marţi publicităţii

                   CJUE: Pasagerii unui zbor anulat din cauza unei greve a piloţilor trebuie despăgubiţi de compania aeriană
                   Agerpres | 23-03-2021

                   Hotărâre CEDO: Justiţia română a încălcat dreptul la libertatea de exprimare prin condamnarea unui ziarist pentru defăimare
                   AGERPRES | 13-01-2021
                   CEDO. Cauza Danciu ș.a. împotriva României. Condamnarea statului român pentru încălcarea art. 2 din Convenție – dreptul la viață
                   BizLawyer | 15-05-2020
                   Justiţia europeană a decis că operatorii aerieni trebuie să indice clar care este preţul complet al biletelor
                   AGERPRES | 23-04-2020
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...