ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a ...

El spune despre viața de student că este așa cum și-a imaginat-o: aflată undeva la conjunctura între ce ...

Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai ...

Aflată într-un moment extrem de impotant pentru viitorul său profesional, Alexandra este de părere că ...

Ce firme au ales studenții admiși în fruntea listelor la Facultatea de Drept și ...

Ea a depus CV-ul la cele mai bune firme de avocatură recunoscute de The Legal 500 pentru o poziție de avocat ...

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Teodora Busuioc, a noua pe listă anul trecut: ”Este o onoare pentru mine să am ocazia să întâlnesc persoanele care se află în miezul vieții juridice din România, care scriu nu numai doctrină, ci și legislație”

Până la acest moment, tânăra susține că nu a identificat decât aspectele pozitive ale Facultății de Drept din București, despre care afirmă că sunt cu adevărat multe.

Maria Teodora Busuioc este unul dintre „bobocii” Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Tânăra este studentă din 2023 la această instituție de învățământ și face parte din galeria primilor admiși din generația ei. La concursul susținut în vara anului trecut a obținut 86 de puncte, rezultat care a plasat-o pe locul nouă, un loc care a bucurat-o, dar în același timp a responsabilizat-o, determinând-o să muncească și mai mult pentru a confirma că este printre cei mai buni.

Ștefania Enache

PNSA

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”

Nu și-a dorit dintotdeauna să urmeze o facultate cu profil juridic. A știut însă că va alege o instituție de învățământ la care admiterea se face prin examen, oscilând între Matematică, Medicină, Politehnică și Drept.

Norris Alexandru Mircescu se gândește deja ca, după examenul de licență, să susțină concursul de admitere în Barou pentru a urma calea avocaturii.  Când a decis să aleagă Dreptul, varianta luată în calcul a fost aceea de a avea o carieră de procuror, dar între timp a descoperit o nouă lume și planurile sale sunt cu totul altele.  Tânărul se implică foarte mult în pregătirea sa, fiind conștient că traseul pe care l-a ales este unul greu, care necesită efort, muncă și motivație.  „Cel mai probabil, după terminarea facultății o să urmez calea avocaturii. După ce am participat la mai multe concursuri de procese simulate unde am avut rezultate foarte bune, am înțeles faptul că profesia aceasta mi s-ar potrivi cel mai bine. De asemenea, unul dintre visurile mele este ca, după facultate, să fac un doctorat pentru a putea susține seminare în cadrul facultății și, ulterior, să pășesc pe treptele necesare pentru a ajunge profesor universitar.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

British Law Centre şi Facultatea de Drept a UVT anunţă programul de studiu “English Law&Legal Skills”

AGERPRES

Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) va oferi, din acest an universitar, în cadrul unui parteneriat cu British Law Centre (BLC), un program de studiu de un an în drept englez - Diploma în English Law and Legal Skills.


      Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

      Agerpres

      Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior care a fost publicat miercuri de Ministerul Educaţiei.


          Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept

          Ștefania Enache

          Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității din București s-a impus, din nou, în cadrul Hexagonului de Drept, studenții din Capitală dominând concursul la probele științifice.



              Ascunde Reclama

              Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”

              Ștefania Enache

              Monica Alexandra Popa a fost unul dintre cei mai buni studenți din generația sa, finalizând printre primii, în 2021, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.


                  Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”

                  Ștefania Enache

                  Alexandra Tuță trăiește din plin noua etapă din viața sa profesională.


                      Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă

                      BizLawyer

                      Senatul Universității din București a decis validarea, pe 21 februarie 2024, a prof.


                          Schoenherr anunță câștigătorii concursului de eseuri „law, sweet law‟

                          BizLawyer

                          Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA anunță câștigătorii premiilor puse în joc în cadrul ediției a treia a concursului de eseuri „law, sweet law‟, în valoare totală de 18.


                              Sever Voinescu reia, începând cu luna februarie, cursul de Cultură Juridică la Facultatea de Drept – Universitatea București, cu sprijinul DLA Piper

                              BizLawyer

                              În semestrul al doilea al anului universitar 2023-2024, Sever Voinescu va susţine la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii București un curs unic în şcolile de drept din România – Cursul de Cultură Juridică.


                                  Care sunt aspectele pe care pun preț reprezentanții Schoenherr atunci când analizează CV-ul unui avocat stagiar și cum este ales un nou membru în echipă | Ana Lupșor, HR manager: Ne dorim să îi păstrăm alături de noi pe studenții care s-au integrat cu succes și au demonstrat potențial în stagiile de practică derulate în cadrul firmei. Ei sunt prima noastră opțiune în procesul de recrutare și, astfel, cei mai mulți avocați stagiari ni s-au alăturat pe această cale

                                  Ștefania Enache

                                  Schoenherr și Asociații SCA a cooptat, toamna aceasta, patru avocați stagiari, care s-au alăturat echipelor de dreptul UE și dreptul concurenței, financiar-bancar, respectiv litigii și arbitraje.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Schoenherr lansează a doua ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟. Studenții la Drept pot câștiga premii totale de 18.000 lei
                                      BizLawyer | 27-01-2023

                                      Schoenherr și Asociații SCA a lansat ediția a doua a concursului de eseuri „law, sweet law‟

                                      Prima ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA Bucharest – it’s a wrap!
                                      BizLawyer | 17-05-2023

                                      2023 marchează o nouă premieră marca SIMION & BACIU: organizarea, alături de ELSA Bucharest a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, competiție care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept

                                      Stratulat Albulescu a sustinut prima prelegere din cadrul Conferintei Internationale de Drept Bancar si Finantari organizata de ELSA Bucuresti
                                      BizLawyer | 30-03-2022
                                      Stratulat Albulescu a gazduit primul webinar de Drept Bancar si Finantari in cadrul ELSA Webinars Academy
                                      BizLawyer | 15-04-2021
                                      Un ou și o găină la târgul de job-uri | Hațegan Attorneys, o prezență inedită la târgul de job-uri al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara
                                      BizLawyer | 30-03-2023

                                      Hațegan Attorneys a participat pe 30 martie 2023, la primul târg de job-uri dedicat studenților și absolvenților Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara

                                      BCR Social Finance lansează StudyUP, o soluție de finanțare pentru studii
                                      BizLawyer | 06-09-2022
                                      Schoenherr lansează concursul de eseuri „law, sweet law‟, dedicat studenților la Drept, cu premii totale de 15.000 lei
                                      BizLawyer | 14-02-2022
                                      UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
                                      Agerpres | 26-01-2022
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...