ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. ...

”Avem o comunitate academică vibrantă, o viață academică dinamică și oferim fiecăruia dintre ...

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a ...

Până la acest moment, tânăra susține că nu a identificat decât aspectele pozitive ale Facultății de ...

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a ...

Nu și-a dorit dintotdeauna să urmeze o facultate cu profil juridic. A știut însă că va alege o ...

De ce au ales studenții, anul acesta, programul de internship al firmei Stratulat Albulescu, cum a fost interacțiunea cu avocații și care a fost feedback-ul | Ce conține ‘SAA Welcome Pack’ și cum lucrează echipele în procesul de integrare a tinerilor

De ce au ales studeții, anul acesta, programul de internship al firmei Stratulat Albulescu, cum a fost interacțiunea cu avocații și care a fost feedback-ul I Ce conține SAA Welcome Pack și cum lucrează echipele în procesul de integrare a tinerilor

Studenții sunt dornici să participe la școlile de vară organizate de marile firme de avocatură. Numărul celor care se înscriu în astfel de proiecte crește de la un an la altul, fapt ce a determinat societățile de avocați să asigure tot mai multe locuri în cadrul internship-urilor pe care le pun la dispoziția candidaților. Stratulat Albulescu este unul dintre angajatorii „vânați” de viitorii profesioniști din domeniul Dreptului, tinerii care acum își fac studiile fiind foarte interesați să simtă „pulsul” acestei echipe în care visează să activeze după licență.  Delia Bîjnea, Head of Marketing & Communications SAA, responsabilă cu organizarea stagiilor de practică și recrutarea avocaților stagiari, subliniază faptul că firma în care activează se pregătește constant pentru a întâmpina noile generații de avocați prin actualizarea și îmbunătățirea continuă a programelor de integrare și dezvoltare profesională, iar internship-urile sunt o componentă importantă a acestei etape cheie în dezvoltarea unei firme.

Ștefania Enache

PNSA

Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”

Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice

Programele de master pe care Facultatea de Drept din cadrul Universității din București le pune la dispoziția candidaților sunt adaptate cerințelor de pe piața muncii.  Instituția organizează două sesiuni de admitere: una în iulie și alta în septembrie, fiind facultatea cu cel mai generos și mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic de la noi din țară. Fiecare dintre cele 14 programe de master are propriul sistem de admitere, alegerea cursanților făcându-se în mod diferențiat. Sunt derulate atât programe tradiționale, orientate către disciplinele de drept fundamentale, cât și programe rezultate ca urmare a schimbărilor intervenite în domeniul juridic.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Călin Paul Chițu, 85 de puncte, al doilea în anul 2021: “Ar trebui garantată o paletă mai largă de discipline facultative care să introducă studenții la nivel de bază în variate nișe ale Dreptului și încurajată mai mult și într-un mod eficient participarea studenților la diferite concursuri internaționale”

Ștefania Enache

Gândul pe care Călin Paul Chițu l-a avut atunci când a decis să dea admitere la Facultatea de Drept a fost acela că va urma calea magistraturii.


      British Law Centre şi Facultatea de Drept a UVT anunţă programul de studiu “English Law&Legal Skills”

      AGERPRES

      Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) va oferi, din acest an universitar, în cadrul unui parteneriat cu British Law Centre (BLC), un program de studiu de un an în drept englez - Diploma în English Law and Legal Skills.


          Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

          Agerpres

          Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior care a fost publicat miercuri de Ministerul Educaţiei.



              Ascunde Reclama

              Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept

              Ștefania Enache

              Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității din București s-a impus, din nou, în cadrul Hexagonului de Drept, studenții din Capitală dominând concursul la probele științifice.


                  Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”

                  Ștefania Enache

                  Alexandra Șipoteanu face parte din galeria tinerilor care au absolvit cu succes Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.


                      Ce firme au ales studenții admiși în fruntea listelor la Facultatea de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Diana Valeria Ceaușu, premianta anului 2020 devenită Associate în echipa de Litigii și arbitraje de la CMS: Victoriile pe care le-am obținut în cauze cu probleme de drept dintre cele mai complexe și întrebările preliminare la CJUE spun totul – pasiunea și munca depusă nu rămân nerăsplătite

                      Ștefania Enache

                      Diana Valeria Ceaușu, șefa promoției 2020, a așteptat cu nerăbdare, pe tot parcursul facultății, intrarea în profesie.


                          Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”

                          Ștefania Enache

                          Monica Alexandra Popa a fost unul dintre cei mai buni studenți din generația sa, finalizând printre primii, în 2021, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.


                              Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”

                              Ștefania Enache

                              Alexandra Tuță trăiește din plin noua etapă din viața sa profesională.


                                  Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă

                                  BizLawyer

                                  Senatul Universității din București a decis validarea, pe 21 februarie 2024, a prof.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Schoenherr lansează a doua ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟. Studenții la Drept pot câștiga premii totale de 18.000 lei
                                      BizLawyer | 27-01-2023

                                      Schoenherr și Asociații SCA a lansat ediția a doua a concursului de eseuri „law, sweet law‟

                                      Prima ediție a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de SIMION & BACIU cu sprijinul ELSA Bucharest – it’s a wrap!
                                      BizLawyer | 17-05-2023

                                      2023 marchează o nouă premieră marca SIMION & BACIU: organizarea, alături de ELSA Bucharest a primei ediții a Concursului de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, competiție care s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept

                                      Stratulat Albulescu a sustinut prima prelegere din cadrul Conferintei Internationale de Drept Bancar si Finantari organizata de ELSA Bucuresti
                                      BizLawyer | 30-03-2022
                                      Stratulat Albulescu a gazduit primul webinar de Drept Bancar si Finantari in cadrul ELSA Webinars Academy
                                      BizLawyer | 15-04-2021
                                      Un ou și o găină la târgul de job-uri | Hațegan Attorneys, o prezență inedită la târgul de job-uri al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara
                                      BizLawyer | 30-03-2023

                                      Hațegan Attorneys a participat pe 30 martie 2023, la primul târg de job-uri dedicat studenților și absolvenților Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara

                                      BCR Social Finance lansează StudyUP, o soluție de finanțare pentru studii
                                      BizLawyer | 06-09-2022
                                      Schoenherr lansează concursul de eseuri „law, sweet law‟, dedicat studenților la Drept, cu premii totale de 15.000 lei
                                      BizLawyer | 14-02-2022
                                      UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
                                      Agerpres | 26-01-2022
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...