ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Academia de Studii Economice înfiinţează o Facultate de Drept, care va forma ...

Pentru această specializare, ASE scoate la concurs 150 de locuri, buget şi taxă, cu durata cursurilor de 4 ...

Locul II pentru Universitatea din București la concursul de pledoarii organizat la ...

Echipa continuă tradiția Universității din București la acest concurs, care a obținut locul II la ...

Țuca Zbârcea & Asociații și ELSA București reiau seria de cursuri în domeniul ...

În cadrul programului pot participa studenți în anii II și III din cadrul facultăților de drept din ...

Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați

La ora actuală, trei viitori experți în Drept sunt pe punctul de a-și vedea împlinit visul de a debuta în carieră într-o firmă din „liga mare” a avocaturii de business.

A devenit deja o tradiție ca DLA Piper România să selecteze periodic studenți la facultățile de drept, aflați în ani terminali, care se alătură firmei ca avocați stagiari. Recrutarea viitorilor profesioniști este una extrem de riguroasă, fiind urmate niște etape bine stabilite, astfel încât alegerile făcute să se potrivească perfect ehipei DLA Piper. Selecția se face anual, iar procedura a fost stabilită cu foarte mult timp în urmă, dovedindu-și de fiecare dată eficiența în atragerea de talente noi.

Ștefania Enache

PNSA

Oferta educațională a facultăților de drept | Admitere 2020: Examene în condiții excepționale pe fondul pandemiei, probe de concurs, număr de locuri și alte informații utile din mai multe centre universitare

Multe universități din țară au anunțat că renunță la examene, preferând concursul de dosare și încrierea viitorilor studenți în regim online.

Una dintre cele mai căutate specializări din învățământul superior din România este Dreptul.Anual, numărul candidaților care se înscriu la facultățile cu profil juridic este unul însemnat.Pe fondul pandemiei de coronavirus, admiterea din 2020 se va desfășura în condiții cu totul excepționale.Multe universități din țară au anunțat că renunță la examene, preferând concursul de dosare și încrierea viitorilor studenți în regim online. Facultățile de Drept sunt recunoscute datorită faptului că, în ultimii ani în care cele mai multe instituții de învățământ au trecut la admiterea pe bază de concurs de dosare, și-au menținut  selectarea viitorilor studenți pe bază de examen scris. În contextul crizei sanitare, anul acesta, lucrurile se schimbă dramatic și în acest domeniu, o singură facultate de drept menținând admiterea bazată pe examen scris „față în față”. Consecințele acestor noi sisteme de admitere se vor vedea abia după începerea anului universitar, atunci când profesorii vor ajunge să-și cunoască studenții din anul I de licență.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

“Profesia notarială în era digitală” - concurs de eseuri pentru studenţii de la Drept

AGERPRES

"Profesia notarială în era digitală" este tema concursului de eseuri pe care îl lansează, joi, Camera Notarilor Publici Bucureşti.


   Şapte universităţi româneşti - selectate de CE în cadrul apelului vizând constituirea reţelelor Universităţilor Europene

   AGERPRES

   Şapte universităţi din România au fost selectate de către Comisia Europeană în cadrul apelului vizând constituirea reţelelor Universităţilor Europene, informează joi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.


     Din 2021, studenţii din UE vor trebui să plătească o taxă mai mare la universităţile din Anglia

     AGERPRES

     Studenţii din Uniunea Europeană care doresc să studieze la o universitate din Anglia vor trebui să plătească taxe mai mari de şcolarizare, la fel ca alţi studenţi străini, de la începutul anului universitar 2021 în urma Brexit, a anunţat marţi guvernul britanic, potrivit AFP.       Ascunde Reclama

       UBB Cluj devine membru al reţelei internaţionale a universităţilor de cercetare avansată GUILD

       AGERPRES

       Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca anunţă faptul că va deveni membru al organizaţiei academice internaţionale GUILD, din care mai fac parte alte 19 universităţi din 14 ţări.


         Târgul internaţional de universităţi RIUF are loc online anul acesta. Cum pot participa tinerii români la evenimentul virtual

         MEDIAFAX

         Organizatorii RIUF (The Romanian International University Fair) anunţă că anul acesta evenimentul se mută în online, în contextul epidemiei de coronavirus.


           Universitatea de Vest din Timişoara pregăteşte organizarea admiterii online

           AGERPRES

           Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a lansat, marţi, un semnal public pentru mobilizare şi identificarea de soluţii prin care să fie administrate cu mare precizie viitoarele procese de admitere online din învăţământul superior.


             Facultatea de Drept a Universității din București | Conferința online „Urgența în Drept” - 30-31 martie 2020

             BizLawyer

             Ca parte a programului de modernizare și digitalizare a procesului educațional, Facultatea de Drept a Universității București anunță lansarea primei conferințe profesionale exclusiv online.


               Precizări ale Facultății de Drept din București | Noile taxe de studiu nu vor fi aplicate studenților actualmente înscriși în programele de studiu

               BizLawyer

               În ședința online a Consiliului Facultății de Drept a Universității din București din 13/14 martie 2020 au fost adoptate o serie de măsuri stringente în vederea soluționării unor probleme sistemice de ordin economic și legal cu privire la cuantumul taxelor de studiu pentru studenții declarați admiși începând cu anul universitar 2020-2021.


                 Zamfirescu Racoți Vasile & Partners dă startul celei de-a doua ediții a concursului Premiile de excelență „Viorel-Mihai Ciobanu”

                 BizLawyer

                 Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) va organiza împreună cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, o nouă ediţie a concursului de eseuri în materia dreptului procesual civil, adresat studenților aflați în anul IV de studiu.


                   


                  Ascunde Reclama

                  Câştigătorii Concursului de Procese Simulate de Drept Civil „Nicolae Titulescu” - ASUNT
                  Ionuţ ATITIENEI | 17-05-2011

                  Sâmbătă, 7 mai 2011, în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, s-a desfăşurat Concursul de Procese Simulate de Drept Civil „Nicolae Titulescu”

                  Parteneriat ELSA - Curtea de Apel Timisoara
                  BizLawyer | 29-01-2012

                  Curtea de Apel Timişoara a anunţat azi semnarea Protocolului de parteneriat cu ELSA (Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept) - Grupul Local Timişoara

                  LEADERS Education – Tu cat de sus vrei sa ajungi?
                  BizLawyer | 25-10-2011

                  Pentru studentii si masteranzii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care indraznesc sa-si depaseasca limitele, Fundatia LEADERS demareaza programul LEADERS Education, desfasurat pentru studentii principalelor centre universitare din Bucuresti

                  Cum “să te vinzi” pe o piaţă a muncii în impas
                  Stefania Enache pentru Saptamana Financiara | 18-10-2011
                   

                  AVOCAŢI DE TOP

                  Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuMIHAI MARESDaniel Badea
                   
                  Citeste pe SeeNews Digital Network
                  • BizBanker

                  • BizLeader

                    in curand...
                  • SeeNews

                   in curand...