ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele Universităţilor din Arad,Piteşti şi Iaşi,câştigătoare ale concursului“Idei de Viitor pentru tinerele generaţii”, organizat de ISF

29 Aprilie 2021   |   Agerpres

Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.

 
 
Proiectele echipelor Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Universităţii din Piteşti şi Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au fost desemnate câştigătoare ale concursului de promovare a educaţiei financiare de către studenţi "Idei de Viitor", organizat de Institutul de Studii Financiare.
 
Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, la concurs s-au înscris 25 echipe din 12 centre universitare. Cele trei proiecte câştigătoare au fost:
"Economisirea şi investirea pe piaţa de capital", proiect elaborat de echipa Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, "Pentru că vrei să ştii totul despre bani: azi economiseşti, mâine investeşti!", proiect elaborat de echipa Universităţii din Piteşti şi "Gestiunea bugetului personal", proiect elaborat de echipa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.
 
"Avem conferinţa de premiere a câştigătorilor proiectului 'Idei de Viitor', însă să nu ne gândim că se încheie proiectul. De fapt, noi ne-am propus să identificăm din zona tinerelor generaţii, din zona studenţilor, modalităţi de promovare a educaţiei financiare, pentru că într-un fel gândeşte un adult, care de exemplu e profesionist în zona serviciilor financiare, şi altfel gândeşte un student, economist, finanţist sau de la specializări complementare. Am fost curioşi să vedem lucrul acesta şi am văzut: Suntem entuziasmaţi de ideile cu care au venit! Mulţumesc foarte mult partenerilor din mediul profesional, care au acceptat să intre în comisiile de jurizare. Deşi acordăm premiile, proiectul nu se încheie pentru că efectele de abia acum urmează să se producă. Încurajez toţi participanţii să distribuie ideile, indiferent că au fost selectate în primele trei sau nu, să le distribuie pe reţelele de socializare, în relaţia cu colegii, pentru că ei pot să devină ambasadori ai educaţiei financiare", a declarat Marian Siminică, directorul executiv al ISF.
 
Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.
 
Institutul de Studii Financiare (ISF) a organizat evenimentul "Idei de Viitor pentru tinerele generaţii", prin care şi-a propus să identifice şi să valorizeze cele mai bune instrumente de promovare a educaţiei financiare. În cadrul evenimentului, desfăşurat în mediul online, au fost prezentate cele trei proiecte câştigătoare ale concursului "Idei de Viitor", iar profesionişti din piaţa financiară nebancară şi din ISF, împreună cu profesori şi studenţi, au dezbătut subiecte importante pentru viitorul economiei româneşti.
 
"Consumatorii trebuie să înţeleagă pe deplin atât beneficiile, cât şi riscurile care vin la pachet cu o investiţie. Tocmai în acest scop, ISF şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au construit împreună o paletă de cursuri de educaţie financiară care se adresează elevilor, studenţilor, dar şi publicului larg. Este esenţial ca tinerii şi copiii să înţeleagă noţiunile de bază, mecanismele şi principiile de funcţionare aferente pieţelor financiare, astfel încât să-şi formeze din timp o bază solidă pentru a putea trece la nivelul următor, atunci când va fi cazul. ISF îşi propune aşadar să devină un integrator al iniţiativelor de educaţie financiară din sectorul financiar nebancar. În ceea ce priveşte perspectiva, în anul 2021, ISF organizează câteva evenimente important de educaţie financiară, şi aş vrea să amintesc doar două: sesiunile tematice din cadrul sesiunilor de comunicare studenţeşti din cel puţin trei universităţi partenere şi organizarea de sesiuni şi de seminarii vocaţionale, SmartFIN ISF, în format fizic sau online. Evenimentele organizate împreună cu asociaţiile membre ISF vin în întâmpinarea nevoilor studenţilor în ceea ce priveşte nivelul de pregătire ca viitori angajaţi. În anul universitar 2020-2021 au fost organizate 30 de astfel de sesiuni în cadrul a 14 universităţi, la care au participat în jur de 2.000 de studenţi", a declarat Ovidiu Petru, vicepreşedinte ISF. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 70 / 135
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...