- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (82767)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (80010)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (78953)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74393)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (59639)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (57905)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (53464)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50120)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (49718)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48356)
Sistemul de Brevet Unitar se extinde: România devine al 18-lea stat membru al ...Primul an de succes al sistemului de Brevet Unitar, cu un sfert din brevetele europene acordate devenind ... Problema guvernării cu din ce în ce mai multe „platouri cu mâncare la comun”Segmente din ce în ce mai mari din cheltuielile României au ajuns să fie gestionate similar unui număr în ... Vânzarea liberă a terenurilor agricole extravilane: o formă fără fond sau un ...Deși avem un "fond" legal pentru vânzarea liberă a terenurilor agricole extravilane, după parcurgerea ... Mărul otrăvit al cauzei de nepedepsire - contribuabilul suspectat de evaziune fiscală poate evita urmărirea penală dacă acceptă eticheta de „evazionist”Legea nr. 126/2024 oferă contribuabilului suspectat de evaziune de către autoritățile fiscale posibilitatea să achite prejudiciul majorat și penalitățile aferente, pentru a nu fi supus urmăririi penale. Noua lege intră în contradicție cu Codul de procedură fiscală, pe anumite aspecte, și conferă inspectorilor fiscali atribute de procurori. Modificările aduse recent legislației privind combaterea evaziunii fiscale au drept scop, printre altele, simplificarea procedurilor de recuperare de către stat a prejudiciilor provenite din astfel de infracțiuni de până la 1.000.000 de euro. Astfel, Legea nr. 126/2024 oferă contribuabilului suspectat de evaziune de către autoritățile fiscale posibilitatea să achite prejudiciul majorat și penalitățile aferente, pentru a nu fi supus urmăririi penale. Emanuel Bondalici, Senior Managing Associate, și Cătălin Chibzui, Managing Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal Numărul de tranzacții cu o valoare de peste 40 mil. € a crescut în S1- 2024 față de perioada similară a anului trecutÎn lipsa unui megadeal precum tranzacția cu Enel din prima jumătate a anului trecut care a propulsat piața la 3,4 miliarde euro în termeni de tranzacții anunțate, valoarea totală a pieței de fuziuni și achiziții de la începutul anului curent a scăzut la 2,6 miliarde de euro. Din cele 115 tranzacții anunțate pe piața locală de fuziuni și achiziții în prima jumătate a acestui an, 20 au depășit valoarea de 40 milioane de euro, față de 15 astfel de tranzacții în aceeași perioadă a anului trecut. Deși numărul total de tranzacții anunțate a scăzut cu 8% an/an, ponderea tranzacțiilor mari a crescut. Astfel, dacă în prima jumătate a anului 2023 valoarea medie a unei tranzacții anunțate era de 17 milioane de euro (excluzând mega tranzacția prin care operațiunile Enel România au fost preluate de PPC), în primul semestru al acestui an valoarea medie a crescut la 23 de milioane de euro. George Ureche, Partener PwC România |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Burduja: Pretindem Bruxelles-ului un tratament corect, în contextul în care trebuie să susţinem şi cererea de energie din Ucraina şi Moldova
Miniştrii Energiei din România, Bulgaria şi Grecia şi-au propus ca în 10 zile să definească un plan preliminar pe care să-l prezinte în Consiliul de miniştri ai Uniunii Europene pentru accelerarea investiţiilor în interconexiuni, pentru ca, atunci când energia este mai ieftină într-o parte a Europei, să ajungă şi în cealaltă parte, ca poată fi plătite preţuri similare, a declarat vineri ministrul de resort, Sebastian Burduja, la finalul şedinţei Comandamentului energetic naţional.
Schema CfD: O veste bună pentru investitorii din energie regenerabilă
Spre deosebire de alte scheme de ajutor de stat prin care s-au finanțat strict proiectele nedemarate de producție a energiei regenerabile din surse eoliene sau solare, Schema Contracte pentru Diferență (CfD) permite depunerea de către solicitanții interesați a unor cereri de finanțare chiar dacă au încheiat primul angajament juridic obligatoriu sau au demarat construcția efectivă a instalației de producere a energiei electrice ulterior datei de 20 iulie 2022.
Boloş: Veniturile bugetare nete au depăşit 300 miliarde lei la finalul lunii august
Veniturile bugetare nete au depăşit 300 miliarde de lei la finalul lunii august a acestui an, sumă care reprezintă o creştere de aproape 50 miliarde faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
Publicitate pe BizLawyer? |
Ciolacu: Planul de măsuri privind acordul cu Comisia Europeană de reducere a deficitului nu va include taxe noi
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că planul de măsuri pe care urmează să-l prezinte Comisiei Europene luna viitoare, în vederea negocierii unui acord pe şapte ani pentru reducerea deficitului, nu va include taxe noi, precizând că forma finală a documentului nu a fost prezentată încă în coaliţie.
“Shrinkflation”: ANPC impune noi reguli operatorilor economici privind informarea clară, corectă și precisă a consumatorilor
Operatorii economici trebuie să respecte noi reguli pentru a asigura o informare corectă, completă și precisă a consumatorilor în legătură cu produsele preambalate ale căror cantități au fost reduse, dar al căror preț a rămas neschimbat, ce le sunt aplicabile începând cu 10 octombrie 2024.
O nouă amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice. Ce datorii se șterg și în ce condiții?
Contribuabilii români, persoane fizice și juridice, cu restanțe la plata obligațiilor către stat pot beneficia de o nouă amnistie fiscală, adoptată de autorități prin Ordonanța de Urgență nr.
Steriu (ANRE): România se află încă în coada statelor membre ale UE pe stocare
România se află încă în coada statelor membre ale Uniunii Europene pe stocare, iar implementarea unor proiecte poate rezolva multe probleme, inclusiv în zona prosumatorilor, a afirmat joi Valeriu Steriu, membru în comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Manea(RPIA): Mecanismul de licitaţie pentru CfD trebuie mai bine gândit; două zile pentru contestaţii, un termen imposibil
Mecanismul de licitaţie aferent schemei de ajutor de stat sub formă de contracte pentru diferenţă (CfD) trebuie să fie mai bine gândit, iar termenul-limită stabilit pentru 18 noiembrie este unul forţat, în timp ce perioada de două zile pentru depunerea de contestaţii este imposibilă, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, directorul executiv al Asociaţiei Industriei Fotovoltaice din România (RPIA), Andrei Manea.
România va solicita UE compensaţii pentru diferenţe semnificative de preţ la energie, între vestul şi estul Europei (ministru)
România va solicita compensaţii consiliului de miniştri, la nivel european, în condiţiile în care preţurile la energie în regiunea noastră sunt semnificativ mai mari comparativ cu vestul Europei, a afirmat joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un eveniment de specialitate.
Publicitate pe BizLawyer? |
Ne permitem o amnistie fiscală?
Amnistia fiscală, aprobată de guvern după două zile de la lansarea proiectului legislativ în consultare publică, este discutabilă, existând argumente pro și contra
Reglementările cuprinse de proiectul Convenției | Drepturile profesionale ale avocațilorUniunea Europeană interzice comerțul cu produse obținute din defrișări. Ce obligații au importatorii și exportatorii?
Regulamentul Comisiei Europene 1115/2023 privind produsele provenite din defrișări (European Union Deforestation Regulation - EUDR) care interzice comercializarea, în spațiul comunitar, de produse provenite din zone defrișate, dar și exportul acestora către alte piețe, intră în vigoare la sfârșitul acestui an, în prima fază pentru contribuabilii mari și mijlocii implicați în tranzacții cu astfel de produse, și prevede o serie de obligații de verificare și de raportare pentru aceștia
Sunteți pregătiți pentru controalele autorităților de reglementare? Câteva recomandări pentru a răspunde adecvat acestor evenimenteDe ce ar trebui companiile românești să apeleze la facilitățile fiscale pentru activități de cercetare-dezvoltare
Reducerea costurilor, adoptarea unor soluții inovative în activitate și, prin urmare, o dezvoltare mai accelerată a afacerii sunt doar câteva dintre potențialele beneficii care ar putea fi obținute de companiile românești, dacă ar aplica la scară mai largă facilitățile fiscale în domeniul cercetării-dezvoltării (C&D)
Amnistia fiscală în cazul tichetelor cadou – procedura pentru anularea sau recuperarea sumelorBack in Gear: CMS European M&A Outlook 2025 | European M&A activity shows signs of recovery, with CEE reporting surge in deal values
CMS | Romania fights “shrinkflation” by requiring traders to inform consumers of reduced product weight ̸ volume
ECJ upholds EC’s EUR 13bn Apple tax recovery decision
Bondoc și Asociații SCA has successfully assisted one of the largest energy suppliers in Romania in a dispute generated as a result of an ANPC inspection
RTPR advises 123FormBuilder shareholders on their sale to Kiteworks
Stratulat Albulescu strengthens team with appointment of senior strategic advisor
Reff & Associates and Deloitte Romania assisted Helinick, a leader in buildings safety and security systems, in the sale to Convergint, one of the largest global players in the field
Clifford Chance Badea advised Nofar Energy in the acquisition of the project company developing a 160 MW photovoltaic plant in Giurgiu County
Bondoc & Asociatii is advising an Irish investor on the acquisition of a 40 MW wind project in Romania
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...