ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt ...

Ghidul juridic internațional Chambers & Partners a introdus în urmă cu doi ani o subsecțiune în ediția ...

De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai ...

Continuăm seria discuțiilor cu profesioniștii evidențiați de Legal 500 cu Monica Mihăilă, Head of Legal ...

NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale ...

Cele 14 numiri vizează arii de practică diverse, inclusiv corporate/M&A, energie și resurse naturale, drept ...

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerChambers Europe 2024 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale

Ultima ediție a ghidului juridic international Chambers Europe evidențiază, în 9 arii de practică, cele mai bune firme de pe piața locală a avocaturii de business. Majoritatea caselor de avocați care apar pe cele 3 (până la 5) paliere ale performanței – după care Chambers Europe îi împarte pe cei mai buni dintre cei buni – sunt bine-cunoscute pe piața românească. Numele multora dintre acestea apar, de altfel, în mai toate directoarele internaționale de profil, cunoștintele, modul de lucru, flexibilitatea și soluțiile găsite pentru a rezolva toate aspectele unei tranzacții fiind apreciate de clienții cărora li s-au cerut opiniile.

M. T.

PNSA

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerTrei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România

Publicația juridică internațională Chambers and Partners a evaluat activitatea firmelor de avocatură de pe piața locală și, în cadrul clasamentelor Chambers Europe 2024, a evidențiat avocații de top din ariile de practică cercetate. Directorul internațional a analizat competența și nivelul de profesionalism al avocaților specializați în fuziuni și achizitii și a alcătuit un top al celor mai buni profesioniști în materie. .

Maria Theodoru

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerO singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an

R. T.

Publicația britanică International Financial Law Review – IFLR a dat publicității lista scurtă a firmelor de avocatură din care vor fi desemnați câștigătorii premiilor anuale „IFLR Europe Awards - 2024”.


      Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

      De vorbă cu Gabriela Popescu, Corporate, external and legal affairs head - Central Europe | Microsoft, profesionistul care a activat în mai multe industrii și, prin proiectele sale, unele speciale prin complexitate, diversitatea cazuistică și potențialele urmări, a schimbat ceva în bine în acele domenii. ”Cariera, ca și viața, ne scoate în cale experiențe și oameni diferiți și este lecția fiecăruia dintre noi să învățăm ceva din aceste întâmplări”, spune avocatul care crede în respect și în „a-ți păsa” ca mediu de lucru

      Ștefania Enache

      Gabriela Popescu, Corporate, external and legal affairs head - Central Europe | Microsoft, a profitat de fiecare dintre șansele profesionale care i s-au oferit pentru a se forma și pentru a ajunge la nivelul de astăzi.


          Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

          De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”

          Ștefania Enache

          Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, mărturisește amuzat că s-a lăsat convins de profesorul care i-a fost diriginte în perioada gimnaziului că o carieră în domeniul juridic este cea care i se potrivește.



              Ascunde Reclama

              Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A

              G.S. & R.T.

              Cu tot mai multe tranzacții de valori mari, în ultimii doi ani, piața locală de fuziuni și achiziții a marcat o evoluție vizibilă.


                  Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

                  De vorbă cu Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, care în copilărie își dorea să ajungă un ”Godfather”, dar a fost sfătuită de tatăl său să devină ”Consigliere”, adică avocat. Despre pasiunea care te împinge să faci lucruri extraordinare și rezultatele care devin oglinda propriei dedicări: ”În cariera mea, valorile precum transparența, etica și empatia au fost fundamentale”

                  Ștefania Enache

                  Pentru Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, avocatura nu este un job, ci o pasiune pe care o dezvoltă cu fiecare etapă profesională pe care o trece.


                      Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania

                      De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul

                      Ștefania Enache

                      Cariera juridică implică un proces continuu de învățare.  Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, a înțeles acest lucru din prima clipă în care a pășit spre o profesie în domeniul Dreptului, fapt ce a ajutat-o să se dezvolte constant, să crească etapă cu etapă și să descopere mereu lucruri noi care au incitat-o și au determinat-o să nu se oprească niciun moment din drumul său.


                          Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerGabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?

                          M. T.

                          România a primit câştig de cauză la Tribunalului arbitral din Washington în privința acuzaţiilor adresate de Gabriel Resources Ltd.


                              Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii

                              M. T.

                              O echipă multidisciplinară, formată din avocați specializați în litigii fiscale din cadrul Reff & Asociații| Deloitte Legal și consultanți fiscali din cadrul Deloitte România, a obținut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de către Curtea de Apel București, pentru soluționarea unui litigiu derulat între un contribuabil român și autoritatea fiscală națională cu privire la impunerea TVA în cazul unor tranzacții care vizează ajustarea prețurilor de transfer.


                                  Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu

                                  BizLawyer

                                  Cosmina Simion and Ana-Maria Baciu, Managing Partners ai SIMION & BACIU, sunt singurii avocați români considerați Global Market Leaders în domeniile de practică monitorizate de ghidul juridic internațional Chambers and Partners Global.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Expats
                                      Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                                      Ștefania Enache | 08-03-2023

                                      Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                                      Avocati din tara
                                      Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                                      Ștefania Enache | 26-10-2023

                                      Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                                      R. T. | 28-08-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                                      Ștefania Enache | 12-03-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                                      Ștefania Enache | 20-02-2023
                                      Avocatura in lume
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                                      Maria Theodoru | 10-12-2023

                                      După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                                      R. T. & B. A. | 10-12-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                                      Maria Theodoru | 26-11-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                                      Maria Theodoru | 01-11-2023
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...