ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în ...

WH Simion & Partners este o alianță între firma românească de avocatură Simion & Asociații și WH ...

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC ...

Continuăm seria discuțiilor cu profesioniștii evidențiați de Legal 500 cu Daniela Bulacu, Chief of Legal ...

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC ...

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu ...

De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”

Înainte de a ajunge în București, a fost eleva Colegiului Național „Ioan Slavici” Satu Mare, la profilul Matematică-Informatică, bilingv engleză.

Diana Victoria Latiș a fost admisă anul trecut la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, punctajul obținut la concurs poziționând-o în top 10.  Tânăra a manifestat încă din perioada gimnaziului interes pentru domeniul juridic. De-a lungul liceului, acesta a sporit și prin intermediul cărților parcurse și filmelor vizionate.  „Dreptul nu a fost singura mea opțiune, întrucât luasem în calcul Medicina și Conservatorul.  Decizia în favoarea Facultății de Drept am luat-o în clasa a XI-a, inițial optând pentru cea din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, fiind mult mai aproape de casă. Totuși, după ce m-am interesat de ce are de oferit Universitatea din București și având sprijinul doamnelor profesoare care m-au pregătit pentru admitere, am hotărât să studiez în Capitală”, mărturisește interlocutoarea BizLawyer.

Ștefania Enache

PNSA

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerCine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP

Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor, iar ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP

Patru firme din avocatura locală sunt poziționate pe primul palier al performanței pentru pentru practica în domeniul mărcilor industriale, în ediția 2024 a IP Stars / Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale. Baciu Partners are două recomandări de top, iar Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt în Tier 1 pentru gestionarea litigiilor legate de mărcile industriale. De asemenea, Mușat & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Milcev Burbea și Stoica & Asociații sunt recomandate sau poziționate în Tier 2/3 pe ariile analizate.

Bogdan Alexandru

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerEurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov

BizLawyer

Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) şi Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internaţional de Soluţionare a Litigiilor Investiţionale (ICSID) din Washington DC, suma în litigiu depăşind 500 de milioane de euro, au anunţat joi acţionarii fostei Euroins.


   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerFinanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei

   R. T.

   Ministerul Finanțelor publice așteaptă oferte din partea firmelor de avocați pentru activitatea din perioada următoare.


     Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”

     R. T.

     Ca firmă de avocatură full-service, Mușat & Asociații are avantajul unic de a oferi consultanță și reprezentare în toate aspectele legale și fiscale din domeniul foarte reglementat al life sciences.       Ascunde Reclama

       LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”

       R. T.

       Adrian CHIRVASE, Partener în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, a obținut titlul  Avocatul Anului în White Collar Crime, trofeul fiind acordat în cadrul Galei LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 care a avut loc la Londra pe 16 mai a.


         Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”

         Ștefania Enache

         Pentru Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department | Banca Transilvania, noțiunea de carieră nu reprezintă ceva static ori linear.


           Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”

           Ștefania Enache

           Rebecca Marina s-a format profesional în cadrul firmei de avocatură Filip & Company, alăturându-se echipei încă din timpul facultății, în 2014, atunci când, la finalul anului trei de studiu, a participat la un stagiu de practică.


             Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client

             Ștefania Enache

             Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic, și-a dorit dintotdeauna să devină avocat.


               Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerArbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea

               M. T.

               Autoritățile de la București așteaptă hotărârea Trbunalului în litigiul ARB/16/19 – The Nova Group Investment împotriva României, în care statul român este reprezentat de societățile de avocatură Derains & Gharavi AARPI, Akinci Danișmanlik Hizmetleri Ltd și Trofin Și Asociații SCA.


                 După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”

                 Ștefania Enache

                 Avocații Popovici Nițu Stoica& Asociații (PNSA) anticipează că piața locală de fuziuni și achiziții va avea un trend pozitiv.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Expats
                   Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                   Ștefania Enache | 08-03-2023

                   Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                   Avocati din tara
                   Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                   Ștefania Enache | 26-10-2023

                   Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                   R. T. | 28-08-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                   Ștefania Enache | 12-03-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                   Ștefania Enache | 20-02-2023
                   Avocatura in lume
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                   Maria Theodoru | 10-12-2023

                   După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                   R. T. & B. A. | 10-12-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                   Maria Theodoru | 26-11-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                   Maria Theodoru | 01-11-2023
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...