ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Analiză Deloitte: Activitatea de fuziuni și achiziții s-a menținut la un nivel ...

Nouă tranzacții cu o valoare declarată sau estimată de minimum 100 de milioane de euro au fost anunțate ...

Studiu CMS: Companiile din Europa Centrală și de Est sunt interesate de ...

În timp ce puțin peste un sfert (27%) dintre respondenții din CEE se așteaptă să își sporească ...

Studiu de atractivitate EY România: Investitorii sunt prudenți, dar nu se retrag ...

COVID-19 a avut un impact puternic: 46% dintre investiții au fost anulate, reduse sau suspendate ♦ ...

Studiu realizat de DLA Piper | Amenzi în valoare de 272,5 mil. E aplicate de autoritățile europene de reglementare a protecției datelor în baza RGPD. Romania a aplicat amenzi în valoare totală peste 650.000 Euro

• Amenzi în valoare de 158,5 milioane Euro aplicate începând cu 28 ianuarie 2020, o creștere de 39 % față de perioada precedentă de 20 de luni de la intrarea în vigoare a RGPD • Creștere de două cifre a notificărilor privind încălcările securității datelor pentru al doilea an consecutiv, cu 121.165 încălcări notificate începând cu 28 ianuarie 2020 față de 101.403 încălcări notificate în anul anterior - o creștere de 19% • Romania a aplicat amenzi în valoare totală peste 650.000 Euro de la intrarea în vigoare a RGPD • Danemarca este în fruntea clasamentului pentru notificările privind încălcarea datelor, raportat la numărul de locuitori • Italia a impus cele mai mari amenzi ca valoare totală, iar Franța a aplicat cea mai mare amendă individuală până în prezent

Amenzi în valoare de 272.5 milioane Euro (aproximativ 332,4 milioane USD/245,3 milioane GBP) au fost aplicate unei game variate de încălcări ale legislației europene stricte privind protecția datelor, potrivit societății internaționale de avocatură DLA Piper. Această cifră este preluată din cel mai recent raport anual al societății privind amenzile aplicate în baza Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) și încălcări ale securității datelor din cele 27 state membre ale Uniunii Europene plus Regatul Unit, Norvegia, Islanda și Liechtenstein. Autoritatea de reglementare din Italia se află în fruntea clasamentului cu o valoare totală a amenzilor ce depășește 69,3 milioane Euro (aproximativ 84,5 milioane USD/62,4 milioane GBP) de la intrarea în vigoare a RGPD la 25 mai 2018.

BizLawyer

PNSA

Raport PwC: Activitatea de M&A va accelera la nivel global în următoarele șase până la 12 luni, datorită sumelor foarte mari disponibile pentru achiziții

În a doua jumătate a anului 2020, în pofida impactului pandemiei COVID-19 asupra economiei, valorile tranzacțiilor au urcat puternic, cu 94%, comparativ cu primul semestru al anului trecut, iar volumele au crescut cu 18%, la nivel global.

Activitatea de fuziuni și achiziții (M&A) va accelera la nivel global, în următoarele șase până la 12 luni, pe fondul dobânzilor scăzute, al dorinței de a cumpăra companii inovatoare, digitale sau de tehnologie, dar mai ales al unor sume de bani foarte mari disponibile în piață, potrivit raportului PwC Global M&A Industry Trends. Astfel, companiile dispun de peste 7,6 trilioane dolari, în numerar și titluri de valoare tranzacționabile, iar fondurile de investiții au cumulat o sumă de 1,7 trilioane dolari. ”Piața de M&A va fi marcată în 2021 de oportunitate și transformare. Ca urmare a schimbărilor aduse în economie de pandemia COVID-19, multe companii au realizat că le sunt necesare resurse, tehnologii noi și forță de muncă specializată pentru a crea valoare pe termen lung, iar achizițiile reprezintă cel mai rapid și eficient mod de a le obține.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

BNR: Activitatea economică a recuperat în trimestrul III o parte însemnată din contracţia suferită anterior

Agerpres

Activitatea economică a recuperat în trimestrul III din 2020 o parte însemnată din contracţia suferită anterior, deşi ceva mai puţin decât s-a anticipat, potrivit minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din 15 ianuarie 2021.


   BNR: Se prefigurează o schimbare importantă în conduita viitoare a politicii fiscale şi a celei de venituri

   Agerpres

   Se prefigurează o schimbare importantă în conduita viitoare a politicii fiscale şi a celei de venituri, dar persistă totuşi incertitudini semnificative în ceea ce priveşte dimensiunea şi instrumentele consolidării bugetare din acest an şi în perspectivă, potrivit minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din 15 ianuarie 2021.


     FMI a revizuit în creştere estimările privind avansul economiei mondiale în 2021

     Agerpres

     Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit estimările privind creşterea economiei mondiale în 2021 şi a anunţat că scăderea activităţii economice din 2020, în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), va fi cu aproape un punct procentual mai puţin severă decât se previziona, transmite Reuters.       Ascunde Reclama

       Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului 2021 (CFA România)

       Agerpres

       Analiştii financiari anticipează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului 2021, potrivit sondajului realizat de Asociaţia CFA România în decembrie 2020.


         Aproximativ 60% dintre companii vor să îşi cheme angajaţii la birou în martie (sondaj)

         Agerpres

         Aproximativ 60% dintre companii au în plan să reînceapă munca de la birou din luna martie în timp ce 40% dintre angajaţi spun că acasă au lucrat mai mult timp şi au fost mai eficienţi decât la birou, arată un sondaj realizat la finalul anului trecut de către Undelucram.


           AmCham: România are şansa istorică să demareze proiecte şi reforme majore în acest an

           Agerpres

           România are şansa istorică să demareze proiecte şi reforme majore în acest an după un an 2020 care a adus cel mai ridicat nivel de incertitudine din istoria postbelică, consideră reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România, AmCham.


             Fondurile de pensii private au depășit cu bine contextul pandemic din 2020

             BizLawyer

             Revenirea parțială a piețelor financiare, dublată de managementul profesionist și o strategie de investiții inspirată a făcut ca fondurile de pensii private să recupereze spectaculos, depășind efectele nefaste ale pandemiei și realizând performanțe investiționale remarcabile în 2020.


               Veniturile din sectorul de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, în creştere cu 10% în 2019 (studiu)

               Agerpres

               Veniturile înregistrate în sectorul de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate au consemnat o creştere de 10% în 2019 faţă de 2018, iar profitabilitatea magazinelor de profil a fost în creştere uşoară, potrivit unui nou studiu realizat de Coface România.


                 EY România: Aproape jumătate dintre companii anticipează pentru anul 2021 creşteri ale cifrelor de afaceri

                 AGERPRES

                 O mare parte dintre companii (49,4%) anticipează pentru anul 2021 creşteri ale cifrelor de afaceri, conform rezultatelor sondajului derulat în cadrul Conferinţei Anuale de Fiscalitate 2021 EY România, în rândul a peste 1000 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, participanţi la acest eveniment, conform unui comunicat al companiei.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
                   Agerpres | 20-10-2020

                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România, în care activează peste 6.000 de specialişti, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro, în creştere cu aproape 15% faţă de anul anterior, arată datele studiului anual al Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), publicate marţi.   Conform sursei citate, cifra de afaceri înregistrată în cursul anului trecut a provenit de la cele mai mult de 100 de studiouri ce activează pe piaţa locală, dintre acestea 59% fiind localizate în Bucureşti, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iaşi, 5% în Timişoara şi 3% în Braşov, iar restul în oraşele mici ale ţării.   În prezent, în industria de profil în care activează peste 6.000 de specialişti, 74,2% dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licenţiate), în timp ce 12,1% furnizează servicii de quality assurance, localizare şi outsourcing creativ

                   Business-ul din industria de software românească va depăşi 5,4 mld. €, în 2018 (KeysFin)
                   AGERPRES | 29-11-2018
                   Afacerile recuperatorilor de credite au atins 194 milioane de lei; cele mai multe în Capitală şi zona Moldovei
                   Ioana Duta | 05-10-2015
                   Costul muncii în industria auto româneasca: 4,7 €/oră
                   Ioana Duta | 03-07-2014
                   ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 4,8% în primele nouă luni, la peste 8,5 miliarde lei
                   Agerpres | 21-12-2020

                   Piaţa asigurărilor din România a ajuns, în primele nouă luni ale acestui an, la un volum al primelor brute subscrise de peste 8,5 miliarde lei, în creştere cu aproximativ 4,8% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2019, potrivit unui comunicat remis luni spre difuzare

                   Piaţa vinului din România va scădea în 2020 cu 5,5%, la 1,7 miliarde de lei (analiză)
                   AGERPRES | 17-12-2020
                   Piaţa europeană a IPO-urilor a depăşit nivelul din 2019 graţie câştigătorilor de pe urma pandemiei (Bloomberg)
                   Agerpres | 15-12-2020
                   Piaţa din România a serviciilor de mâncare gătită va atinge valoarea de 20 de miliarde de lei, în 2021 (analiză)
                   Agerpres | 08-12-2020
                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând afaceri de 156 milioane de dolari
                   AGERPRES | 24-09-2018

                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, an în care studiourile româneşti s-au implicat în dezvoltarea unor titluri precum FIFA, Assassin's Creed sau Asphalt Racing şi au înregistrat afaceri cu 11,6% mai mari decât în anul precedent, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Romanian Game Developers Association (RGDA), remis AGERPRES

                   Factoringul a depășit pragul de 4,56 miliarde de euro, în 2017
                   BizLawyer | 28-03-2018
                   Sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere în anul 2016, atingând 9,6 miliarde Euro. Lipsa personalului calificat explică performanța slabă
                   BizLawyer | 06-11-2017
                   Piaţa românească a soluţiilor pentru gestiunea relaţiilor cu clienţii ar putea creşte în 2015 cu 3-5%
                   Mediafax | 31-03-2015
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuMIHAI MARESDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...