ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de ...

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare ...

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) ...

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) își revine, însă ...

Experții Deloitte: noul impozit pe cifra de afaceri va crește rata efectivă de ...

Impactul măsurilor fiscale cuprinse în legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament va fi ...

EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul trimestru al anului 2024

Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în scădere față de 2,5 miliarde USD în T1 2023.

În primele trei luni ale anului 2024, piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 63 de tranzacții1, o creștere modestă față de cele 61 de tranzacții înregistrate în T1 2023, indicând o accelerare a activității față de cele două trimestre anterioare. Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în scădere față de 2,5 miliarde USD în T1 2023. Cu toate acestea, valoarea estimată a activității locale de M&A a scăzut doar cu 7% anual, atunci când se ia în considerare mega-tranzacția din T1 2023, respectiv achiziția operațiunilor grupului italian Enel din România de către Public Power Corporation, pentru 1,3 miliarde USD.

BizLawyer

PNSA

Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est. În 2023, deși volumul a scăzut, valoarea pieței s-a menținut

Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

Piața de fuziuni și achiziții (mergers and acquisitions - M&A) din România a scăzut ușor în volum în 2023 față de anul anterior, însă valoarea s-a menținut, potrivit unei analize efectuate de Deloitte România. Numărul de tranzacții cu valori de peste 5 milioane de euro analizate de Deloitte România a fost de 130 anul trecut, față de 157, în 2022, când piața locală de profil a înregistrat un record. Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 1,5% în primele două luni

Agerpres

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele două luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023, atât ca serie brută cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.


   Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă a scăzut la 63% în 2023; jumătate dintre persoanele ocupate lucrau în servicii

   Agerpres

   Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63%, anul trecut, în scădere faţă de anul anterior cu 0,1 puncte procentuale, peste 50% dintre persoanele ocupate lucrând în sectorul de servicii, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.


     Statistică: Creşteri ale afacerilor din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, în primele două luni

     Agerpres

     Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2023, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).       Ascunde Reclama

       Şeful Comitetului Basel cere băncilor o implementare completă a cerinţelor de capital

       Agerpres

       Preşedintele Comitetului de la Basel pentru Supraveghere Bancară, Pablo Hernandez de Cos, a cerut joi băncilor să implementeze complet noile standarde globale mai stricte privind capitalul băncilor (cunoscute sub denumirea Basel III) cât mai curând posibil în jurisdicţii, pentru a asigura stabilitatea financiară, transmite Reuters.


         Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver

         Agerpres

         Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează Guvernul.


           EPG şi WWF-România au lansat un proiect destinat zonelor pretabile accelerării energiei eoliene şi solare în trei ţări

           Agerpres

           Energy Policy Group (EPG) şi WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) au lansat proiectul RENewLand, prin care se propune un model de abordare intersectorială şi multidisciplinară pentru desemnarea zonelor pretabile accelerării energiei eoliene şi solare în România, Bulgaria şi Ungaria.


             Angajatori din domeniile fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, amendaţi cu peste 1,85 miloane de lei

             Agerpres

             Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de peste 1,85 milioane de lei unor angajatori din domeniile fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, ca urmare a deficienţelor constatate în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, informează, joi, Inspecţia Muncii.


               România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei (Infografic)

               Agerpres

               România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022.


                 Comisarul Vestager avertizează asupra riscurilor la adresa concurenţei de pe urma fuziunii companiilor de telecomunicaţii

                 Agerpres

                 Fuziunea unor mari companii de telecomunicaţii în Europa ar reduce concurenţa şi ar distorsiona piaţa unică, a avertizat joi comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, într-o replică la recomandările formulate într-un recent raport privind o mai mare consolidare în sectorul telecomunicaţiilor, transmite Bloomberg.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
                   BizLawyer | 10-02-2021

                   Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”

                   Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
                   Agerpres | 20-10-2020
                   Piața de transport și logistică în 2023 ̸ 2024 – de la provocări, la oportunități
                   BizLawyer | 18-04-2024

                   În 2023, piața locală de transport și logistică, pe toate palierele sale, a trecut printr-o perioadă de ajustare, marcată pe de o parte de oportunități importante, dar și de provocări, conform unei analize realizate de Gebrüder Weiss România

                   Piața de eCommerce crește lent, dar sigur
                   BizLawyer | 16-04-2024
                   Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în 2024 ̸ 2025
                   Agerpres | 27-03-2024
                   Piața de ambalaje din România, creștere lentă în 2023 pe fondul consumului general mai redus
                   BizLawyer | 25-10-2023
                   Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
                   BizLawyer | 02-11-2022

                   Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerStudiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europene
                   R. T. | 25-05-2022
                   Industria de legume și fructe din România, nivel record în 2021 cu risc de accentuare a dependenței de importuri
                   BizLawyer | 24-02-2022
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...