ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BNR: Oprirea activităţii în numeroase sectoare economice şi comprimarea ...

Potrivit BNR, amplitudinea contracţiei este însă dificil de anticipat, au subliniat în mod repetat ...

EY Europe Attractiveness Survey: Companiile rămân optimiste în privința ...

♦ Investitorii vor prefera țările care au acordat pachete solide de stimulente pentru combaterea crizei ...

Studiu EY: Liderii de business privesc dincolo de criză și configurează noi ...

♦ 73% dintre directorii executivi de la nivel global estimează că pandemia de COVID-19 va avea un ...

Cushman & Wakefield Echinox: Piața investițională din România demonstrează că rămâne robustă și în perioada pandemiei

Lichiditatea în București rămâne mai scăzută față de Varșovia, Praga și Budapesta, iar până când acest lucru se va schimba, investitorii încă vor avea semne de întrebare cu privire la posibilitățile de a face exit din investițiile realizate în momentul în care își doresc să facă acest lucru.

Tranzacțiile semnate în ultimele săptămâni, cu o valoare cumulată de peste 400 de milioane de euro, demonstrează că piață investițională din România rămâne robustă și atractivă chiar și în perioada pandemiei Covid-19, nemaifiind privită ca o piață marginală a Europei Centrală și de Est, apreciază consultanții firmei Cushman & Wakefield Echinox. Un consorțiu format din Resolution Property și Zeus Capital a cumpărat recent proiectul de birouri Floreasca Park din București, în timp ce AFI Europe a finalizat achiziția portofoliului de birouri detiunute în România de NEPI Rockcastle, constând în proiectele Floreasca Business Park, The Lakeview, Aviatorilor 8 (toate în București) și City Business Center din Timișoara. Cushman & Wakefield Echinox a asistat GLL Real Partners GMBH în procesul de vânzare a proiectului Floreasca Park, tranzacție care marchează intrarea unui nou jucător de anvergură în piață imobiliară locală și reflectă rolul principal al companiei de consultanţă imobiliară la nivelul Europei Centrale și de Est în atragerea de nou capital în regiune din întreaga lume.

BizLawyer

PNSA

Rapoartele CbCr ale OECD relevă neconcordanțe între locul de raportare a profiturilor și cel de desfășurare a activităților economice. ANAF valorifică acest tip de date în analizele de risc privind prețurile de transfer

În cazul în care la nivel de grup se decide ca o entitate din alt stat cu care România are încheiat un acord de schimb de informații să depună acest raport (i.e. în acest moment doar statele membre UE), entitatea din România va fi nevoită sa depună doar notificarea cu privire la calitatea acestora în cadrul grupului de întreprinderi multinaționale, respectiv identitatea și rezidența fiscală a societății raportoare.

Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a publicat în iulie statisticile din rapoartele pentru fiecare țară în parte (Country-by-Country Reporting sau CbCr), principala concluzie desprinsă fiind existența de neconcordanțe între locația în care se raportează profiturile și locația în care se desfășoară activitățile economice. Astfel, societățile cu rezidența în țări recunoscute ca locații de tip holding au raportat o pondere relativ ridicată a profiturilor, raportată la numărul de angajați sau nivelul activelor corporale. În acest context, colectarea și o analiză eficientă a datelor din rapoartele CbCr vor deveni pe termen scurt și mediu o prioritate a autorităților fiscale din toată lumea, în vederea dezvoltării de instrumente de evaluare a riscului fiscal național.

Camelia Niță, Director - Tax Reporting & Strategy PwC Romania. Alexandru Ardei – Manager și Miruna Lungu - Manager

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Analiză Euler Hermes | Se jocă țările emergente cu focul?

BizLawyer

Pandemia generată de virusul Covid-19 a marcat un punct de cotitură pentru politicile monetare „neconvenționale” de pe piețele emergente, dintre care multe s-au angajat în programe de cumpărare a obligațiunilor de stat pentru a aborda sincopele pieței și a relaxa condițiile de politică monetară pe termen scurt.


   Analiştii CFA România anticipează o depreciere a monedei naţionale în următoarele 12 luni, până la 4,9777 lei pe euro

   Agerpres

   Analiştii CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, până la 4,9777 lei/euro, în timp ce rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni, septembrie 2021/septembrie 2020, a înregistrat o valoare medie de 2,94%.


     INS: Rata şomajului a urcat la 5,4% în trimestrul doi

     AGERPRES

     Rata şomajului în România s-a situat la 5,4%, în trimestrul II al anului în curs, în creştere cu 1,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în trimestrul anterior, iar rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 65,2%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale raportat la aceeaşi perioadă de referinţă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.       Ascunde Reclama

       Banca Mondială recomandă României creşterea eficienţei declaraţiilor de avere

       Agerpres

       Progresele împotriva corupţiei se pot înregistra chiar şi în condiţiile cele mai dificile, arată un nou raport elaborat de Banca Mondială, document care cuprinde cinci domenii tematice principale: achiziţiile publice, infrastructura, întreprinderile de stat, autoritatea vamală şi prestarea serviciilor, precum şi teme transversale, cum sunt iniţiativele privind guvernarea deschisă şi GovTech, exemplificate prin studii de caz din întreaga lume.


         Romanian Business Leaders: Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci economia şi va îngropa ţara

         Agerpres

         Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci bugetul ţării, va sărăci economia, va sărăci pensionarii şi va îngropa ţara, avertizează reprezentanţii Romanian Business Leaders (RBL), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.


           Cushman & Wakefield Echinox: Doar 13% dintre cele 9,1 milioane de locuinţe din România au fost construite în ultimii 30 de ani

           BizLawyer

           În România au fost construite în perioada 1990 – 2019 aproximativ 1,22 milioane de locuințe noi, reprezentând doar 13,4% din stocul total de locuințe calculat de Institutul Național de Statistică, astfel că stocul rezidențial este alcătuit preponderent din apartamente construite în regimul comunist, având, în cele mai multe cazuri, un grad redus de confort, potrivit unei analize a companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.


             Raport EY:

             Eșecul în asigurarea rezilienței rețelelor ocupă primul loc în top 10 riscuri pentru companiile din industria de telecomunicații

             BizLawyer

             Companiile din sectorul telecomunicațiilor au reușit să facă față exploziei gradului de utilizare a rețelelor în timpul pandemiei, cu toate acestea, presiunea de a menține reziliența infrastructurii rețelei și de a-și extinde acoperirea reprezintă principalele provocări ale acestui sector, conform raportului EY „Principalele 10 riscuri în sectorul telecomunicațiilor în 2020”.


               Adrian Cosmescu va fi noul director al Direcţiei Supraveghere din BNR, din 1 octombrie. Nicolae Cinteză s-a pensionat

               Agerpres

               Adrian Cosmescu va prelua funcţia de director al Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR) începând cu data 1 octombrie 2020, informează banca centrală.


                 Turnaround Management Association lansează Programul de Management al Crizei

                 BizLawyer

                 În contextul în care impactul economic al crizei generate de coronavirus se va resimți puternic încă un an de acum încolo, interval în care ne așteaptă o inflație de 2,7%, dar și un deficit bugetar de cel puțin 8,3% în 2020, scădere economică de 4,4% și o rată a șomajului de 7% la finalul anului – potrivit estimărilor cuprinse în cel mai recent raport al analiștilor financiari certificați din România (CFA) – Asociația de Turnaround Management a elaborat un Program de Management al Crizei: ghid de măsuri pentru antreprenori, manageri de companii și specialiști în restructurare pentru depășirea efectelor crizei și revenirea companiei la o situație economică sustenabilă.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Business-ul din industria de software românească va depăşi 5,4 mld. €, în 2018 (KeysFin)
                   AGERPRES | 29-11-2018

                   Afacerile din industria de software românească, în care activează peste 17.000 de firme de profil, vor depăşi 5,4 miliarde de euro în 2018, în creştere cu 10,2% faţă de anul anterior, reiese dintr-o analiză de specialitate realizată de KeysFin

                   Afacerile recuperatorilor de credite au atins 194 milioane de lei; cele mai multe în Capitală şi zona Moldovei
                   Ioana Duta | 05-10-2015
                   Costul muncii în industria auto româneasca: 4,7 €/oră
                   Ioana Duta | 03-07-2014
                   România se află sub media regională de impozitare a profitului, dar cu nivel foarte ridicat de TVA (studiu)
                   Ioana Duta | 03-07-2014
                   Piaţa serviciilor de curăţenie din România, estimată la aproape două miliarde de lei în 2019 (analiză)
                   AGERPRES | 13-08-2020

                   Piaţa locală de curăţenie din România este estimată la aproape două miliarde de lei, iar în 2018 cele mai mari zece companii din domeniu au concentrat 16% din cifra de afaceri totală a industriei, potrivit unei analize realizată de analiştii KeysFin

                   Piaţa românească a berii, scădere de peste 7% în martie-iunie; consumul, mult sub nivelul din anii trecuţi
                   AGERPRES | 10-08-2020
                   Scădere cu aproape 32% a pieţei auto din România, în primul semestru al anului (APIA)
                   AGERPRES | 13-07-2020
                   Piaţa serviciilor poştale şi de curierat din România, estimată la 6 miliarde de lei, în acest an
                   AGERPRES | 18-05-2020
                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând afaceri de 156 milioane de dolari
                   AGERPRES | 24-09-2018

                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, an în care studiourile româneşti s-au implicat în dezvoltarea unor titluri precum FIFA, Assassin's Creed sau Asphalt Racing şi au înregistrat afaceri cu 11,6% mai mari decât în anul precedent, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Romanian Game Developers Association (RGDA), remis AGERPRES

                   Factoringul a depășit pragul de 4,56 miliarde de euro, în 2017
                   BizLawyer | 28-03-2018
                   Sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere în anul 2016, atingând 9,6 miliarde Euro. Lipsa personalului calificat explică performanța slabă
                   BizLawyer | 06-11-2017
                   Piaţa românească a soluţiilor pentru gestiunea relaţiilor cu clienţii ar putea creşte în 2015 cu 3-5%
                   Mediafax | 31-03-2015
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuMIHAI MARESDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...