- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (87895)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (84998)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80861)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (76345)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61619)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59841)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (55308)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (52026)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51648)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (50314)

Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut ...În România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 ... EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din România în 2024: Numărul tranzacțiilor a crescut cu 10%, dar valoarea estimată a acestora a scăzut. Nu a fost dezvăluită valoarea pentru aproape trei sferturi din tranzacțiile anunțate, unul dintre cele mai scăzute niveluri de transparență văzute pe piețele din CEE![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat o activitate robustă în 2024, înregistrând 265 de tranzacții1 cu o valoare estimată de 6,6 miliarde USD2. Aceasta indică o creștere de 10% a numărului de tranzacții față de valoarea estimată în 2023 (241 tranzacții) și o scădere de 5,9% a valorii estimate (7,1 miliarde USD în 2023). Valoarea tranzacțiilor dezvăluite a crescut cu 40,7% (2,9 miliarde USD în 2024, față de 2,1 miliarde USD în 2023), excluzând mega-tranzacțiile de anul trecut, și anume achizițiile Enel România (1,3 miliarde USD) și Profi Rom Food (1,4 miliarde USD). BizLawyer Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
România trebuie să limiteze creşterea cheltuielilor la 2,8%, în acest an, şi la 2,6% anul următor (CE)
Consiliul Uniunii Europene a publicat luni o recomandare conform căreia, pentru a ieşi din procedura de deficit excesiv, România trebuie să se asigure că ritmul de creştere a cheltuielilor nu depăşeşte 2,8% în 2025 şi 2,6% în 2026 şi a stabilit data limită de 15 octombrie pentru ca ţara să adopte acţiuni efective şi să prezinte măsurile necesare pentru a asigura corectarea la timp a dezechilibrelor.
PAID va implementa o platformă avansată de automatizare a operaţiunilor financiare
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a încheiat un parteneriat strategic cu fintech-ul românesc Finqware, pentru implementarea unei platforme avansate de automatizare a operaţiunilor financiare, informează un comunicat al PAID.
România ar putea găzdui o fabrică AI de ultimă generație care va deservi întreaga regiune a Mării Negre
România ar putea găzdui Black Sea AI Gigafactory, o fabrică AI de ultimă generație care va deservi inclusiv Republica Moldova și întreaga regiune a Mării Negre, scrisoarea de intenție fiind transmisă deja Comisiei Europene, informează Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Piețele bursiere din Europa le-au depășit pe cele din SUA în primul semestru din 2025
Pentru prima dată în ultimii ani, piețele bursiere europene le-au depășit pe cele din SUA în primul semestru din 2025, o schimbare pe care analiștii o atribuie în mare măsură temerilor privind efectele politicilor comerciale ale președintelui Donald Trump și impredictibilității decizionale, transmite DPA.
Barometru: Peste jumătate dintre români au încredere în SUA și în Marea Britanie
Peste jumătate dintre români au încredere în SUA și în Marea Britanie, arată Barometrul Informat.
Ministerul Finanţelor va reprezenta pilonul central al reformei administraţiei publice şi al garantării sustenabilităţii economice
Ministerul Finanţelor va reprezenta, în următorii ani, pilonul central al reformei administraţiei publice şi al garantării sustenabilităţii economice a României, iar rolul său va fi esenţial în reaşezarea politicii fiscale şi bugetare pe baze echilibrate, predictibile şi transparente, într-un context marcat de presiuni inflaţioniste, de ajustarea deficitului bugetar şi de obligaţiile asumate prin PNRR şi Semestrul European, conform programului de guvernare.
Program de guvernare | Afaceri externe: România trebuie să își consolideze rolul de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre
România trebuie să își consolideze rolul de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, prevede programul de guvernare la capitolul Afaceri externe.
Sondaj european | Românii, cei mai convinși europeni că alegerea lui Trump este un lucru bun pentru pace
Românii se numără printre cei mai convinși europeni că venirea lui Donald Trump la Casa Albă este un lucru bun atât pentru țara lor, cât și pentru pacea în lume, la șase luni după câștigarea alegerilor de către președintele republican, relevă un sondaj de opinie realizat în 12 state europene și făcut public luni.
Program de guvernare | Investiţii: Recâştigarea încrederii CE, renegocierea PNRR
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) îşi propune renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în scopul absorbţiei integrale a componentei de granturi şi a revizuirii componentei de împrumut a PNRR.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
.jpg)
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
Piaţa de bunuri de larg consum din România a crescut cu circa 9%, în T1 (raport)

Valoarea pieţei de bunuri de larg consum (FMCG) din România s-a majorat cu circa 9%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2024, pe fondul unei inflaţii de 6% în acest sector, relevă datele cuprinse într-o cercetare de specialitate, publicată joi
ANCOM: Sectorul de telecomunicaţii din România a raportat venituri în scădere cu 5%, în 2024
Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?

Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

Bondoc și Asociații SCA advises CVC Capital Partners in connection with a strategic joint venture agreement with Therme Group, valued at EUR 1 billion
CMS announces series of promotions in Romania
RTPR advises Lensa shareholders on attracting investment from OH Holding Limited
PNSA alongside a syndicate of Romanian and international banks on the granting of an approximately $173 million credit facility
Schoenherr advises M Core on acquisition of Focsani Shopping Centre from KBC Bank
Schoenherr advises AGRANA on joint venture with INGREDION for development of starch production in Romania
Legal landmark in Romania: Popescu & Asociatii Secures First Full Expropriation Compensation – Over 60 Million Lei Granted to Viorelo International
Duțescu & Partners reveals why Dubai Internet City is the ultimate launchpad for international IT & Telecom companies
PNSA continues to support Stradivarius International Tour
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...