ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Analiză Deloitte: Piața de fuziuni și achiziții rămâne dinamică. 54 de ...

Patru tranzacții cu o valoare declarată sau estimată de minimum 100 de milioane de euro au fost anunțate ...

Fuziunile şi achiziţiile au explodat în al doilea trimestru al acestui an

Tranzacţii în valoare de 1.500 de miliarde de dolari au fost anunţate în perioada aprilie-iunie, mai mult ...

CBRE Romania Investment MarketView: Tranzacții imobiliare de aproape 100 mil. € la ...

Randamentele investițiilor imobiliare au rămas stabile pe toate cele trei sectoare: 7% pentru spațiile de ...

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Din perspectivă sectorială, tranzacțiile imobiliare au generat un sfert din piața locală de fuziuni și achiziții în valoare absolută, respectiv o cincime ca volum.

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din 2021, pentru un număr de peste 80 de tranzacții anunțate, arată o analiză PwC România. Astfel, prima jumătate a anului 2021 confirmă că piața locală a fuziunilor și achizițiilor își continuă tendința ascendentă reluată încă din a doua jumătate a anului trecut. ”Creșterea nivelului de încredere al investitorilor, susținut de date macroeconomice încurajatoare, excesul de lichiditate din piețele financiare locale și internaționale și respectiv promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă au dinamizat semnificativ tranzacțiile din România din acest an”, declară Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

BizLawyer

PNSA

CE despre România: Percepţia privind independenţa justiţiei s-a îmbunătăţit, deficitul de resurse umane rămâne o preocupare (raport)

În capitolul referitor la sistemul de justiţie, raportul notează că percepţia asupra independenţei justiţiei se situează la nivel mediu, îmbunătăţindu-se semnificativ la nivelul publicului general prin comparaţie cu anii anteriori.

Independenţa şi calitatea sistemului de justiţie, cadrul luptei anticorupţiei, pluralismul şi libertatea presei sunt parametrii analizaţi cu privire la România în cel de-al doilea raport anual al Comisiei Europene referitor la situaţia statului de drept în Uniunea Europeană, dat publicităţii marţi la Bruxelles.   În capitolul referitor la sistemul de justiţie, raportul notează că percepţia asupra independenţei justiţiei se situează la nivel mediu, îmbunătăţindu-se semnificativ la nivelul publicului general prin comparaţie cu anii anteriori.   Amendamentele din 2017-2019 la legile justiţiei sunt în proces de revizuire, iar un proiect de lege separat vizând desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) se află în dezbatere la parlament.

Agerpres

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Benefit: 4 din 10 utilizatori ai platformei au utilizat, în ultimul semestru,bugetele de beneficii de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă

Agerpres

Angajaţii care primesc beneficii flexibile în platforma Benefit au reluat achiziţia de vacanţe în România, în ultimele 6 luni, 4 din 10 utilizatori ai platformei utilizând bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achiziţia de vouchere de vacanţă, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.


   Rata şomajului la nivel naţional era la finele lunii iunie 2021 de 3%

   Agerpres

   Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lunii iunie 2021, de 3%, mai mică decât cea din luna anterioară cu 0,06 puncte procentuale şi egală cu cea din iunie 2020, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), printr-un comunicat.


     Salariile din HoReCa, mai mari cu până la 20% faţă de 2019 (platformă de recrutare)

     Agerpres

     Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% faţă de 2019 susţin mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la un sondaj, în unele cazuri salariile medii depăşind şi 4.       Ascunde Reclama

       Preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 11,8% în iunie

       Agerpres

       Preţurile producţiei industriale (piaţă internă şi piaţă externă) s-au majorat cu 11,8%, în iunie 2021 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).


         BCR a înregistrat un profit net de 690,8 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 38,5%

         Agerpres

         BCR a înregistrat un profit net de 690,8 milioane de lei (140,9 milioane de euro) în primul semestru al acestui an, în creştere cu 38,5% faţă de 498,9 milioane de lei (103,6 milioane de euro) în perioada similară a anului trecut, în urma performanţei operaţionale îmbunătăţite în principal pe fondul unui volum de business mai mare, dar şi alocării de costuri cu riscul mai reduse.


           ONRC: Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu 17,66% în primul semestru din 2021

           Agerpres

           Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele şase luni din 2021, de 6.


             Rezervele valutare ale BNR au urcat cu aproape 6% în iulie, la 39,008 miliarde de euro

             AGERPRES

             Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii iulie 2021, la 39,008 miliarde de euro, în creştere cu 5,9% faţă de nivelul de 36,831 miliarde de euro înregistrat la 30 iunie 2021, a anunţat luni banca centrală.


               L’Observatoire Cetelem :

               Telemunca, educația online și telemedicina, realități ale vieții la distanță generată de pandemie

               BizLawyer

               După mai bine de un an de pandemie, evoluția economiei și a vieții sociale au traversat perioade discontinue, fapt ce a condus la întreruperea multor activități, ca urmare a carantinelor și a restricțiilor impuse de guvernele din majoritatea țărilor.


                 Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajaţi (analiză)

                 Agerpres

                 Companiile din România sunt fraudate de proprii angajaţi în aproape opt din zece cazuri (peste 75%), iar printre cele mai întâlnite tipuri de fraudă se află manipularea împrumuturilor bancare sau compromiterea e-mailului cu ajutor din interiorul companiei, relevă o analiză a Corporate Intelligence Agency, publicată luni.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
                   BizLawyer | 10-02-2021

                   Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”

                   Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
                   Agerpres | 20-10-2020
                   Business-ul din industria de software românească va depăşi 5,4 mld. €, în 2018 (KeysFin)
                   AGERPRES | 29-11-2018
                   Afacerile recuperatorilor de credite au atins 194 milioane de lei; cele mai multe în Capitală şi zona Moldovei
                   Ioana Duta | 05-10-2015
                   Valoarea pieţei de comerţ electronic din România a ajuns la 5,6 miliarde de euro, în 2020 (fintech)
                   Agerpres | 31-05-2021

                   România a devenit, anul trecut, liderul Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte ritmul de creştere a comerţului electronic, iar valoarea acestei pieţe a ajuns la 5,6 miliarde de euro, relevă datele publicate, luni, de către reprezentanţii unui fintech european.    Raportul întocmit de ZEN.com arată că, deşi majoritatea românilor preferă să comande de la magazinele electronice interne, mulţi sunt atraşi de platformele transfrontaliere, datorită preţurilor mici şi a ofertelor bune.    "În prezent, românii care care cumpără online din afara UE bunuri cu valoarea declarată de până la 10 euro nu plătesc TVA pentru achiziţie

                   Piaţa sistemelor de alarmă din România va creşte cu până la 30%, în acest an (companie)
                   Agerpres | 17-05-2021
                   Piaţa de e-commerce din România va creşte cu minimum 30%, în 2021 (estimări)
                   Agerpres | 26-03-2021
                   Piața de factoring s-a stabilizat la nivelul de 5 miliarde de euro în 2020
                   BizLawyer | 17-03-2021
                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând afaceri de 156 milioane de dolari
                   AGERPRES | 24-09-2018

                   Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească, realizând o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, an în care studiourile româneşti s-au implicat în dezvoltarea unor titluri precum FIFA, Assassin's Creed sau Asphalt Racing şi au înregistrat afaceri cu 11,6% mai mari decât în anul precedent, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Romanian Game Developers Association (RGDA), remis AGERPRES

                   Factoringul a depășit pragul de 4,56 miliarde de euro, în 2017
                   BizLawyer | 28-03-2018
                   Sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere în anul 2016, atingând 9,6 miliarde Euro. Lipsa personalului calificat explică performanța slabă
                   BizLawyer | 06-11-2017
                   Piaţa românească a soluţiilor pentru gestiunea relaţiilor cu clienţii ar putea creşte în 2015 cu 3-5%
                   Mediafax | 31-03-2015
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuMIHAI MARESDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...