- 1. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (73556)
- 2. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (71354)
- 3. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (69373)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (68978)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (53985)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (52941)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (48496)
- 8. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (46519)
- 9. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (44730)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (43151)

ÎCCJ și DGSC invalidează anumite practici nelegale ale ANAF des întâlnite în ...Companiile se confruntă cu ajustări de prețuri de transfer generate de modificarea sau chiar înlocuirea de ... Reguli recente privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilanLegea nr. 175/2020 vine cu numeroase schimbări, ce par să aibă ca obiectiv central extinderea cercului de ... Camera Deputaţilor, for decizional, a respins proiectele de modificare a Codurilor ...Parlamentul a reluat procesul legislativ în vederea punerii în acord a prevederilor declarate ... Instanţa supremă: Decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv; mii de dosare de corupţie s-ar putea închide![]() Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Mai multe instanţe din ţară au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile. Instanţa supremă a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv: * "Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. Agerpres Decalex: Obligația prin care curierii vor raporta ANAF datele clienților este excesivă și nu respectă prevederile GDPR. Experții explică de ce colectarea de date poate fi ilegitimă în această situație![]() Obligația prin care firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii despre persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online este excesivă și nefundamentată, potrivit Decalex, iar impactul va fi direct asupra magazinele online, în timp ce clienții finali vor fi cei mai afectați. Pentru magazinele online care funcționează în legalitate, impactul va fi din perspectiva relației cu firmele de curierat și a datelor personale pe care aceștia le pun la dispoziția curierilor. Situația este diferită, potrivit Decalex, pentru magazinele online care nu funcționează conform normelor legale, de exemplu, care nu declară toate veniturile, întrucât acest proiect de lege va facilita ANAF să facă conexiunea dintre o vânzare nefiscalizată și magazinul online care a generat-o. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
România obţine recunoaşterea europeană a produsului “Plăcintă Dobrogeană”. Ce argumente au înlăturat opoziția Bulgariei
România a obţinut recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului "Plăcintă Dobrogeană", a anunţat Comisia Europeană.
Marcel Ciolacu: MJ să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu
Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu.
Autorizații de construire în 65 de zile. Guvernul a aprobat Codul Amenajării Teritoriului
La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, act normativ care permite emiterea de autorizații de construcție mult mai repede și cu mai puțină birocrație.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Lege promulgată: Durata concediului de acomodare în privinţa adopţiei - prelungită la doi ani
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de adopţie se prelungeşte la doi ani.
Proiect USR adoptat tacit de Senat privind munca part-time
Impozitarea muncii cu normă parţială (part-time) afectează părinţii şi în special mamele cu copii de vârstă preşcolară sau şcolară, care termină cursurile în timpul zilei, "în condiţiile în care există un deficit de locuri la creşe, normele nu au fost publicate şi serviciile de afterschool accesibile nu acoperă cererea" - atrag atenţia parlamentari USR, într-un proiect adoptat tacit luni de Senat, care se referă la prevederi din Codul fiscal.
Analiză PeliPartners: Principalele modificări ale cadrului legal privind construcția de proiecte de energie regenerabilă
Cadrul legal aplicabil proiectelor de energie regenerabilă din România a fost modificat de mai multe ori în ultimele luni, pentru a facilita lucrările de construcție pentru aceste proiecte, arată o analiză a casei de avocatură PeliPartners.
Ministerul Justiţiei propune dezbatere publică pentru revizuirea Codurilor penale şi ale legislaţiei penale speciale
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a emis vineri un ordin privind formarea Grupului de Lucru - Politica Penală a României 2024, care are ca scop elaborarea şi punerea în dezbatere publică a variantelor revizuite ale noilor Coduri penale şi ale legislaţiei penale speciale de bază şi, ulterior, sesizarea Parlamentului până cel târziu la data de 31 decembrie 2024.
ASF a retras proiectul privind preţurile poliţelor RCA pentru a realiza o analiză a observaţiilor
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul privind preţurile poliţelor RCA pentru a realiza o analiză a observaţiilor apărute, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.
Proiect PNL: Cabinetele de medicină de familie şi punctele lor de lucru să devină unităţi sanitare de utilitate publică
Mai mulţi parlamentari de la PNL propun, printr-un proiect de lege depus la Parlament, declararea cabinetelor de medicină de familie, precum şi a punctelor de lucru ale acestora drept unităţi sanitare de utilitate publică, menţionând că, în acest fel, autorităţile administraţiei publice locale vor putea decide darea în folosinţă gratuită a spaţiilor aflate în proprietatea publică pentru funcţionarea acestor cabinete.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

CJUE: Instanţa competentă are sarcina de a aprecia temeinicia refuzului îmbarcării unui resortisant al unui stat terţ

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, joi, că refuzul îmbarcării în avion a unui pasager pentru motivul că acesta ar fi prezentat documente de călătorie pretins necorespunzătoare nu privează, în sine, pasagerul de protecţia prevăzută de Regulamentul în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor aerieni, informează un comunicat de presă al CJUE
Construcțiile vor putea fi recepționate și date în folosință, doar după racordarea definitivă la rețelele de utilități publice
HG privind sistemul “Garanţie-Returnare” va fi publicată în Monitorul Oficial până la 1 ianuarie 2021

Hotârârea de Guvern privind implementarea sistemului "Garanţie - Depozit" va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu până la 1 ianuarie 2021, iar în prima jumătate a anului va fi desemnat administratorul unic de sistem, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. "În termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern, colegii din minister vor elabora foarte repede legislaţia terţiară
Ordinul privind procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a datoriilor bugetare peste un milion de lei, publicat în Monitor
Protocolul 15 CEDO a fost ratificat de toate statele membre. Printre modificari: termenul de formulare a plângerii se reduce la 4 luni

Protocolul nr
CCR: Excluderea reducerii cu 15 ani a vârstei de pensionare a avocaţilor care au dobândit un handicap grav - discriminatorie (motivare)President Iohannis, EC’s Timmermans discuss implementation of Green Deal, Romania’s Schengen admission
Gov’t borrows RON 45 million off banks at 7.29pct per annum
BNR: Quarterly benchmark index for loans granted to consumers, increased to 5.98pct per year
Economy Ministry resumes sale of Romplumb plant
Number of building permits for residential buildings decreases by 23.7pct, two months into 2023 (INS)
Țuca Zbârcea & Asociații obtains a landmark High Court of Cassation and Justice ruling regarding the refund of excess VAT paid due to unlawfully imposed rate
Nyerges & Partners advised Eurowind Energy A ̸ S in the acquisition process of a 48 MW wind project
Romgaz is preparing an investment program of over 2.3 billion RON, almost half for Neptun Deep
Grupo Bimbo – over 200 bakeries and counting. NNDKP assisted the Mexican investor in acquiring Vel Pitar
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...