ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum a evoluat practica de ‘Islamic law’ în Romania pe parcursul anului 2023 | ...

Cum a evoluat practica de ‘Islamic law’ în Romania pe parcursul anului 2023 | Despre rolul acesteia în ...

În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la ...

Anul acesta, spețele cele mai întâlnite au fost cele legate de contestarea rezultatului procedurii, fie din ...

INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe ...

Biroul CMS din București a avut creștere în ultimii ani, avansul depășind 10% în fiecare exercițiu ...

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerClient Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată

Spre deosebire de alte premii din industrie, nominalizarea pentru premiile Client Choice se poate face exclusiv de către avocați in-house și, pentru ca rezultatele să nu poată fi influențate, firmele de avocatură nu sunt informate cu privire la această rundă inițială de cercetare.

Doar doi avocați din România au primit anul acesta premii în cadrul prestigiosului Lexology Client Choice Awards 2024, mult mai puțini în comparație cu anii trecuți, când erau cinci-șase nominalizări din jurisdicția românească. Criteriile urmărite pentru stabilirea câștigătorilor vizează în primul rând abilitatea avocaților de a adăuga un plus de valoare măsurabil afacerilor clienților, comparativ cu alți jucători de pe piața de servicii juridice. Pentru a se asigura că rezultatele nu pot fi influențate, firmele de avocatură nu sunt informate atunci când se desfășoară runda inițială de cercetare.

Maria Theodoru

PNSA

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerIAM Global Leaders 2024 | 8 români, printre care Sorina Olaru (NNDKP) și Alina Tugearu (ZRVP), au intrat în liga celor mai apreciați specialiști în domeniul brevetelor, la nivel global. Prin ce s-au remarcat aceștia și cum îi văd clienții

Firmele sunt recomandate de IAM Patent 1000 în funcţie de calitatea serviciilor, reputaţia stabilită în perioade lungi de timp şi comentariile clienţilor.

Opt specialiști români în domeniul brevetelor, parteneri și coordonatori ai unor firme locale de avocatură, au fost evidențiați de IAM , singurul ghid dedicat exclusiv identificării celor mai buni  furnizori de servicii juridice în domeniul brevetelor la nivel mondial. Pentru a fi calificat drept „cel mai bun dintre cei mai buni” și inclus în IAM Global Leaders, avocații trebuie să fi fost anterior listați în Intellectual Asset Management (IAM), o prestigioasă publicaţie internațională de proprietate intelectuală. Ghidul specializat IAM Patent 1000 alcătuieşte clasamente anuale privind procedurile litigioase şi formalităţile de înregistrare a brevetelor. Firmele sunt recomandate în funcţie de calitatea serviciilor, reputaţia stabilită în perioade lungi de timp şi comentariile clienţilor.

Maria Theodoru

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerTrei firme locale de avocați, nominalizate în Chambers FinTech – 2024. Cine sunt cei doi avocați români recunoscuți de ghidul juridic internațional și cum sunt văzuți de clienți

Bogdan Alexandru

Chambers and Partners a lansat recent Chambers FinTech, ghid care identifică și diferențiază principalii specialiști în plăți, blockchain, securitate cibernetică și protecție a datelor la nivel global.


   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerITR World Tax 2024 | Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Care sunt cele mai bune firme locale evidențiate pe palierele de General corporate tax, Transfer pricing și Tax controversy

   Andrei DelCet

   Competențele firmelor de taxe asociate unor case de avocatură sunt recunoscute de analiștii care monitorizeaza această practică pe piața locală.


     Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați

     Ștefania Enache

     Consiliul Concurenței este una dintre cele mai active autorități ale statului, atât din perspectiva anchetelor sectoriale, cât și a investigațiilor deschise.       Ascunde Reclama

       Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații

       Ștefania Enache

       Segmentul Healthcare, Pharma & Life Sciences se confruntă în acest moment cu o serie de provocări ce afectează activitatea jucătorilor din aceasă piață și, implicit, accesul pacienților la servicii de calitate.


         Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerFinanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor

         Maria Theodoru

         Ministerul Finanțelor a lansat prin procedură proprie o achiziție de servicii de asistență și reprezentare juridică pentru litigii arbitrale investiționale care se judecă potrivit regulilor Comisiei Organizației Națiunilor Unite pentru Drept Comercial Internațional (UNCITRAL) și regulilor Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiții (CIRDI).


           Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerEXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare

           Maria Theodoru & Bogdan Alexandru

           Ministerul Finanțelor se pregătește să plătească anul acesta peste două milioane de euro avocaților care îi asigură apărarea în cele șase jurisdicții în care frații Micula au deschis proceduri judiciare pentru executarea silită a României.


             Domeniul Healthcare & Pharma se confruntă cu o serie de provocări majore, spun avocații Băncilă, Diaconu și Asociații, firmă afiliată EY, lipsa unei practici unitare la nivelul Direcției Generale a Marilor Contribuabili ducând la discriminări între contribuabilii din acest sector. De vorbă cu Emanuel Băncilă (Partener) despre proiectele complexe ce ating toate zonele Dreptului și victoriile obținute pentru clienții din această industrie în litigiile cu autoritățile fiscale

             Ștefania Enache

             Pe piața din România, industria medicală este una dintre cele mai active, iar acest lucru se reflectă și la nivelul firmelor de avocatură, care au de soluționat multe mandate cu impact în domeniul Sănătății.


               Există viață și după munca grea asociată unei cariere de succes în firmele de avocați din prima linie? Povestea Dianei Kioko, inițiată în echipa Kinstellar până să devină “agentul imobiliar al avocaților din România”, om liber și, în același timp, un adevărat ‘hunter’ care, dacă iese dimineața din birou, poate aduce până seara doi-trei clienți cu care semnează contracte | ”Norocul meu este că am un apetit pentru risc mai mare decât majoritatea și am mult curaj. Nu vreau să mai depind vreodată de nimeni, doar de mine”

               Ștefania Enache

               După mai bine de 12 ani petrecuți în avocatură, Diana Kioko a făcut, în 2021, o schimbare majoră în carieră, alegând să meargă pe un cu totul alt drum profesional.


                 Victorie obținută de ZRVP într-un litigiu fiscal de peste zece mil. lei. Echipa multidisciplinară de avocaţi și consultanți fiscali a fost coordonată de Ovidiu Șerban (partener ZRVP) și Ioana Höckl (partener ZRVP Tax)

                 BizLawyer

                 Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a obținut în instanță anularea deciziei de impunere emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru o companie activă pe piața de aerosol, specializată în comercializarea gazelor tehnice și pure.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Expats
                   Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                   Ștefania Enache | 08-03-2023

                   Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                   Avocati din tara
                   Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                   Ștefania Enache | 26-10-2023

                   Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                   R. T. | 28-08-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                   Ștefania Enache | 12-03-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                   Ștefania Enache | 20-02-2023
                   Avocatura in lume
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                   Maria Theodoru | 10-12-2023

                   După o scurtă revenire în al doilea trimestru, activitatea de fuziuni și achiziții din al treilea trimestru în regiunea EMEA a scăzut la cel mai mic nivel din 2003 încoace, înregistrând tranzacții în valoare de doar 155 de miliarde de dolari

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                   R. T. & B. A. | 10-12-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                   Maria Theodoru | 26-11-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                   Maria Theodoru | 01-11-2023
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...