- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (83153)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (80336)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (79079)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74561)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (59773)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (58047)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (53594)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50242)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (49850)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48482)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC ...Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu ... Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în ...Cele mai solicitante proiecte vin din zona digitală. INTERVIU | WHSimion & Partners și-a turat motoarele, colaborarea cu avocații ...INTERVIU | WHSimion & Partners și-a turat motoarele, colaborarea cu avocații maltezi acoperind toate ... EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul românO companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificarea de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român O companie din Cipru, parte a grupului Monsson fondat de omul de afaceri român cu cetățenie suedeză Emanuel Muntmark, a transmis statului român o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Potrivit informațiilor BizLawyer, temeiul juridic al Notificării de arbitraj îl reprezintă Tratatul Cartei Energiei. ”În acest moment nu vă putem furniza informatii suplimentare pe acest subiect”, a răspuns solicitării redacției Sebastian Enache, Head of Mergers and Acquisitions - Monsson. R. T. KPMG Legal consolidează echipa de managment prin promovarea a patru avocați pe poziția de partener | Cristina Roșu, Irina Stănică, Dragoș Iamandoiu și Călin Dragoman fac un pas înainte în carierăNoii parteneri aduc o vastă experiență și expertiză în diferite sectoare, gestionând proiecte complexe și strategice: KPMG Legal – Toncescu și Asociații, societatea de avocatură afiliată KPMG în România, anunță promovarea a patru avocați de la pozitia de counsel la cea de partener: Cristina Roșu, Irina Stănică, Dragoș Iamandoiu și Călin Dragoman. Această recunoaștere bine-meritată reflectă devotamentul și contribuțiile lor excepționale la succesul firmei. Cu aceste promovări, KPMG Legal are acum o echipă de opt parteneri, incluzând pe Laura Toncescu (Head of KPMG Legal – Toncescu și Asociațiii), Nicoleta Mihai, Sebastian Olteanu și Alexandru Mocănescu. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (I.
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Părțile sunt libere să soluționeze litigiul apărut între ele în urma încheierii unui contract oricând, prin intermediul unei tranzacții care să valideze acea soluție de compromis aleasă și negociată de ele, cunoscută în momentul în care este negociată în detrimentul unei soluții impusă de către Tribunalul arbitral, care este posibil să nu corespundă întotdeauna cu așteptările și dorințele fiecăreia dintre părți.
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Miruna Suciu și Luminița Popa, avocatele care au fondat Suciu Popa în februarie 2016, după ce s-au desprins din casa de avocați Mușat & Asociații unde aveau poziția de partener, au decis să pornească pe drumuri diferite după un parcurs de 8 ani în care au reușit să impună firma pe piața locală a serviciilor avocațiale.
Publicitate pe BizLawyer? |
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), singurul avocat român listat recent în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial (WWL Thought Leaders: Commercial Litigation, ediția 2024) și o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional (Who’s Who Legal Arbitration), considerat Thought Leader și în acest domeniu, este de părere că o anumită anvergură a proiectelor și, în special, a celor internaționale, este ceea ce face practic posibil ca un avocat să apară în orice fel în aceste clasamente.
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Societatea de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații a fost aleasă de Ministerul Finanțelor să asigure apărarea în Dosarul nr.
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Tudor Bonifate a intrat în viața de student în forță, reușind să obțină cel mai mare punctaj – 94 - la examenul de admitere organizat în 2018 de Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
Câștigătorii celei de-a cincea ediții a Global IP Awards, care recompensează excelența firmelor de avocatură în domeniul litigiilor, al urmăririi și al tranzacțiilor în materie de mărci și brevete, vor fi anunțați la jumătatea lunii octombrie, în cadrul unei gale organizate la Londra.
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
După finalizarea studiilor de licență, Maria Stanca a ales să practice exclusiv Dreptul Civil.
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
Parcursul profesional pe care l-a avut Mihaela Scărlătescu, Head of legal | Farmexim, nu a fost unul „conform unui plan bine pus la punct, plan pe termen lung”, așa cum au avut mulți dintre colegii săi de breaslă.
Publicitate pe BizLawyer? |
Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
Sebastian Guțiu, managing partner Schoenherr și Asociații SCA, a fost numit membru supleant pentru România în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (International Chamber of Commerce – ICC), pentru un mandat de trei ani, începând cu 1 iulie 2024
Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă polonezăMușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Firma de avocați Mușat & Asociații a primit mandat să apere România în disputa arbitrală inițiată de Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) şi Euroins Insurance Group AD (EIG)
Costurile de mediu asociate privatizării Petrom continuă să dea bătaie de cap statului român | Două firme de avocați apără statul într-unul dintre dosarele aflate pe rolul Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris, în care OMV AKTIENGESELLSCHAFT reclamă creanțe neplătiteClifford Chance Badea advised NEPI Rockcastle in relation to the EUR 500 million green bonds issue launched on international markets
Mușat & Asociații advised Naxxar Renewable Energy on the sale of the remaining 40% stake in Naxxar Wind Farm Four to the Polish group Polenergia
Clifford Chance Badea advised the banks in connection with Banca Transilvania’s ESG bonds issue that attracted EUR 700 million from international markets
CMS | Romania extends MTPL insurance premium cap until 31 December 2024
CMS | Romania publishes draft decision regulating the NUTRI-SCORE label to market foods
New Managing Associates at Popovici Nițu Stoica & Asociații
CMS | Romania publishes draft law on cybersecurity implementing the NIS2 Directive
Țuca Zbârcea & Asociații secures an important precedent in a complex ICC arbitration case within the oil and gas industry
Schoenherr advises Reconstruction Capital II Limited on sale of Telecredit to PragmaGO
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...