ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer | Roxana Bumbac-Buture, Legal Manager Nestlé România și primul ...

Ea spune că doamnele din echipa juridică și din echipa de conducere au demonstrat că sunt adevărați ...

Studiul CMS European M&A 2023 - Număr record de tranzacții înregistrate anul ...

Studiul arată că principalul motor al tranzacțiilor în 2022 a fost intrarea pe noi piețe (39%), aflată ...

Legea privind protecția avertizorilor de interes public, decriptată de ...

Deși obligațiile instituite de legiuitor în sarcina fiecărei componente a acestui mecanism menit a ...

LadyLawyer | Grație și putere în structura Mitel & Asociații, firmă de avocați în care dedicarea, talentul și perseverența doamnelor clădesc cariere solide. Femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența, însă echipa este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, spun reprezentantele firmei

Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.

În cadrul Mitel & Asociații, procentul majoritar al doamnelor avocat din firmă și al partenerelor rămâne neschimbat și anul acesta. Mădălina Mitel, Magda Dima și Ioana Negrea, din postura de partener, coordonează împreună cu Sorin Mitel (partener fondator) și Șerban Suchea (partener) toate ariile de activitate ale firmei, inclusiv M&A, Corporate & Commercial, Dispute resolution & Litigation, Real estate, Employment, Achiziții publice și Insolvență. Motorul acestei echipe de succes, recunoscută în piață datorită proiectelor pe care le dezvoltă, este format din doamne avocat care s-au făcut remarcate prin calităților profesionale probate de-a lungul timpului.

Ștefania Enache

PNSA

Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore în biroul Wolf Theiss din București, unde #theFemalePower este o realitate confirmată an de an de ghidurile juridice internaționale | Lady Lawyers: Leadership înseamnă în primul rând responsabilitate. Ai, mai mult ca oricând, datoria de a-i sprijini şi inspira pe ceilalţi. Înseamnă şi energie, dorinţa de a mişca lucrurile, de a depăşi bariere, de a nu te lăsa doborât de eşecuri şi de a-i mobiliza pe ceilalţi. Înseamnă atitudinea “let’s get things done”

Analiza Clasamentul Chambers Europe, lansat recent, scoate în evidență „#theFemalePower” în biroul Wolf Theiss din București.

Wolf Theiss este o firmă de avocați în care doamnele și domnii lucrează umăr la umăr, având șanse egale de a-și dezvolta cariera și de a avea trasee profesionale de succes.Echipa Wolf Theiss București este formată în acest moment din 44 de avocați, iar dintre aceștia 25 sunt reprezentante ale sexului frumos.Și la nivelul partenerilor doamnele sunt majoritare, cinci coordonatori de practică (din totalul de șapte) fiind femei. De asemenea, la nivelul de Counsel, ponderea este în avantajul doamnelor (patru din totalul de șase).„Doamnele și domnișoarele avocat din cadrul Wolf Theiss se remarcă în toate ariile de practică, dovadă stau și numeroasele premii și recunoașteri primite în fiecare an. Astfel, fie că vorbim de practica de Corporate M&A, de cea de Banking & Finance, de Litigii, Achiziții Publice, Dreptul Muncii, Concurență, Energie, Real Estate, IP & IT, doamnele noastre avocat s-au remarcat atât prin proiectele asistate, prin leadership, dar și prin participările în calitate de speakeri la diverse conferințe și contribuțiile avute în cadrul proiectelor dezvoltate la nivel regional”, subliniază reprezentanții casei de avocatură. Analiza Clasamentul Chambers Europe, lansat recent, scoate în evidență „#theFemalePower” în biroul Wolf Theiss din București.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Gaming – Powered by CMS | Despre contribuția industriei jocurilor de noroc la finanțare proiectelor culturale

Cristina Popescu (Partener) și Sorin Predescu (Associate) – CMS România

Cu scopul de a îmbunătăți sistemului de finanțare nerambursabilă a proiectelor culturale, precum și sprijini și implementa proiecte culturale în România, o nouă obligație de plată a fost introdusă recent în sarcina operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, în cotă de 0,5% din veniturile realizate de aceștia, inclusiv pentru activităţile organizate în mediul online, notează Cristina Popescu (Partener) și Sorin Predescu (Associate), avocați CMS Romania, în secțiunea Gaming din BizLawyer.


   Corporate & Commercial - Powered by CMS | Impactul factorilor ESG asupra proiectelor de fuziuni și achiziții (M&A)

   Rodica Manea (Partner) și Elena Andrei (Senior Associate) - CMS Romania

   Conceptul de ESG s-a dezvoltat cu pași repezi, iar considerentele ESG în proiectele de fuziuni și achiziții (M&A) au crescut exponențial în ultimii ani.


     Hotărâre de referință a ÎCCJ pentru industria de optică medicală | Avocații Țuca Zbârcea & Asociații obțin restituirea excedentului TVA achitat în baza unei cote impuse nelegal

     BizLawyer

     Țuca Zbârcea & Asociații a obținut, pentru o companie care activează în domeniul comerțului cu articole optice, o hotărâre definitivă a instanței supreme privind restituirea în întregime a TVA-ului colectat nelegal în baza unei cote eronat impuse de stat.       Ascunde Reclama

       SIMION & BACIU continuă extinderea practicii specializate în domeniul Gaming & Gambling prin cooptarea Alinei Tace în echipa sa

       BizLawyer

       SIMION & BACIU își extinde grupului de practică în domeniul Gaming & Gambling Regulatory prin cooptarea Alinei Tace, în calitate de Managing Associate.


         VIDEO-INTERVIURI ESENȚIALE | Despre apetitul pentru finanțări, costul creditării și micile secrete ale reușitei în tranzacțiile complexe de acest tip. În spatele scenei, alături de Adrian-Cătălin BULBOACĂ, coordonatorul firmei BULBOACĂ & Asociații, avocat cu 30 de ani de experiență în Banking & Finance: ”Există un interes mai mare ca oricând, din partea creditorilor internaționali, de a finanța proiecte românești”

         R. T. & G. S.

         Costul finanțării oferite de băncile locale, care tradițional era foarte scăzut în raport cu finanțarea internațională, a devenit in ultimi ani ”nefericit de mare” pe fondul creșterii semnificative a EURIBOR pe piața internațională și a ROBOR pe piața locală.


           Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerChambers Europe 2023 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale

           R. T.

           Ultima ediție a ghidului juridic international Chambers Europe evidențiază, în 9 arii de practică, cele mai bune firme de pe piața locală a avocaturii de business.


             Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerTrei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2023, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România

             Bogdan Alexandru

             Publicația juridică internațională Chambers and Partners a evaluat activitatea firmelor de avocatură de pe piața locală și, în cadrul clasamentelor Chambers Europe 2023, a evidențiat avocații de top din ariile de practică cercetate.


              Cum poate fi dezvoltată o fermă ‘Halal’ în România, finanțată în primele faze pe modelul Musharakah Mutanaqisah și cum pot fi distribuite produsele acesteia în Emiratele Arabe. Recomandările Casianei Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, partener de cursă lungă pentru cei care vor să se extindă pe piețele islamice

              Casiana Dușa, avocat senior certificat în drept islamic

              Un plan de afaceri conceput la standarde înalte de calitate este condiția sine-qua-non a operării unei ferme Halal, fiind necesar ca acesta să cuprindă o analiză precisă a locației, a surselor de aprovizionare cu animale, a cumpărătorilor țintă și a pieței de desfacere, arată Casiana Dușa, avocat senior certificat în drept islamic, în articolul publicat azi in secțiunea Islamic Law din BizLawyer.


               VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitrabilitatea disputelor (Powered by ZRVP)

               Dispute-Resolution.Center

               Conceptul de arbitrabilitate răspunde la întrebarea dacă un litigiu poate fi sau nu soluționat pe calea arbitrajului, raportat la natura obiectului respectivului litigiu sau raportat la calitatea părților.


                  


                 Ascunde Reclama

                 Expats
                 Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                 Ștefania Enache | 08-03-2023

                 Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                 Avocati din tara
                 Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                 Ștefania Enache | 12-03-2023

                 Una dintre cele mai importante lecții din ultimii trei ani pentru mediul economic este aceea că trebuie mizat pe adaptabilitate și pe o abordare maleabilă a activității.Oamenii au fost obligați să-și schimbe mentalitățile și să învețe că e mai eficient să-și structureze planuri pe termene mai scurte, cele pe o perioadă mai lungă fiind destul de greu de întocmit și de respectat.Firmele de avocatură nu fac excepție de la această regulă.„Cu siguranță, numeroasele schimbări fiscale începute încă de anul trecut nu creează premisele unei dezvoltări economice și accentuează presiunea pe care o resimt antreprenorii în cadrul afacerilor acestora

                 Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                 Ștefania Enache | 20-02-2023
                 BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
                 Ștefania Enache | 22-08-2022
                 Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
                 Ștefania Enache | 27-07-2022
                 Avocatura in lume
                 Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerCei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2023. Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution
                 R. T. | 22-03-2023

                 Chambers and Partners a publicat studiul realizat pentru regiunea europeană - Chambers Europe 2023 - în care a evidențiat cele mai bune firme de avocatură și avocații cu o practică remarcabilă de pe piața locală

                 Cum trebuie să-ți croiești cariera pentru a intra în ‘Formula 1’ a avocaturii europene. Povestea fascinantă a lui Octavian David, tânăr avocat în echipa Corporate din biroul parizian al firmei internaționale de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer
                 Ștefania Enache | 12-03-2023
                 Cum poți achiziționa o proprietate în Dubai și ce trebuie să știi despre piață, randamente, riscuri și aspecte juridice specifice regiunii. Recomandările Casianei Dușa, avocat senior certificat în drept islamic, specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, referitoare la capitalizarea investiției, tranzacții, taxe și siguranța proiectelor
                 Casiana Dușa, avocat senior certificat în drept islamic | 07-03-2023
                 INTERVIU | Casiana Dușa, avocat cu practică în Dubai și specializare în „Islamic Law”, a înființat Romanian Arab Investments House pentru a sprijini comunitatea de business musulmană cu interese în România și antreprenorii români care doresc să se extindă în Orient. ”Interacțiunea între mediul de afaceri, societate și principiile islamice stabilește premisele pentru o investiție durabilă în orice jurisdicție”, spune absolventa de Drept care a aprofundat în Emirate principiile Sharia și mecanismele financiare islamice
                 R. T. | 14-02-2023
                  

                 AVOCAŢI DE TOP

                 Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                  
                 Citeste pe SeeNews Digital Network
                 • BizBanker

                 • BizLeader

                   in curand...
                 • SeeNews

                  in curand...