ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

NNDKP

Adina Chilim-Dumitriu, Partener

Contact:
E-mail: adina.chilim-dumitriu@nndkp.ro
Str. Barbu Văcărescu nr. 201, Clădirea Globalworth Tower, Et. 18,
Sector 2, București, Cod poștal 020276
Tel: 0040-21.201.12.00
Fax: 0040-21.201.12.10

Activitate profesională:
- Prezent – Partener şi unul dintre coordonatorii practicii Drept corporatist şi contracte din cadrul NNDKP.

Principalele arii de expertiză ale Adinei Chilim-Dumitriu acoperă domenii precum: gazele naturale (distribuţia, furnizarea şi transportul gazelor naturale), finanţare de proiecte, achiziţii publice, fuziuni şi achiziţii şi telecomunicaţii. Adina Chilim-Dumitriu s-a alăturat firmei în 1997, după absolvirea facultăţii.

Tranzacţii importante în care a fost implicată:
Printre proiectele semnificative coordonate de Adina Chilim-Dumitriu în domeniul energiei amintim asistenţa juridică acordată:
• Nabucco Gas Pipeline International GmbH în proiectul de construcţie şi operare a unei conducte de gaze naturale ce va traversa cinci state, prin care se face legătura între zonele de producţie situate în Marea Caspică şi regiunile din Orientul Mijlociu şi Europa Centrală şi de Vest.
• societăţii Gaz de France la participarea acesteia la o procedură de licitaţie internaţională având ca scop achiziţia Distrigaz Sud, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România.
• GDF SUEZ Energy Romania (anterior Distrigaz Sud), una dintre cele mai mari societăţi furnizoare de gaze naturale, parte a grupului GDF SUEZ, de-a lungul ultimilor ani, în tranzacţii complexe de restructurare a societăţii, aspectele legate de reglementare etc.
• Gaz de France în legătură cu participarea grupului la o procedură de licitaţie internaţională având ca scop achiziţia celui mai mare distribuitor regional de energie electrică din România, Electrica Muntenia Sud.
• Gaz de France cu privire la restructurarea societăţilor Depomureş şi Amgaz, două societăţi din domeniul depozitării gazelor naturale deţinute majoritar de GDF SUEZ, prin fuziune.

Adina Chilim-Dumitriu a coordonat, de asemenea, proiecte majore în domeniul achiziţiilor publice, printre care:
• Coordonarea echipei de avocaţi cu privire la analiza şi pregătirea comentariilor juridice pentru ABB Group în legătura cu răspunderea terţilor pentru prejudicii care iau naştere în urma unui accident nuclear. Asistenţa juridică a cuprins de asemenea aspecte privind elaborarea ofertelor, analiza incidenţei şi a conţinutului reglementarilor din legea din România în materia achiziţiilor publice, alinierea directivelor ABB Group la cerinţele din diferitele documente aferente licitaţiei.
• Asistenţă juridică acordată SICPA cu privire la procedura aplicabilă conform legislaţiei în materia achiziţiilor publice, în legătură cu activitatea de imprimare a bancnotelor şi a timbrelor pentru băuturile alcoolice şi produsele din tutun.
• Asistenţă juridică acordată cu privire la reglementarea conform legislaţiei locale şi încheierea unui contract de novaţie privind partea locală a GE în baza unui contract de achiziţii publice încheiat cu Transelectrica privind proiectul Cernavodă.

Studii:
- Licenţiată a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti.

Barouri în care a fost admisă:
- Adina Chilim-Dumitriu are un atestat de practica juridică internaţională obţinut în cadrul Baroului din New York.
- Este membru al Baroului Bucureşti.
- Face parte din grupurile de practică de profil ale Lex Mundi şi World Services Group.

Limbi străine:
Engleză

Aprecieri din partea publicaţiilor internaţionale:
Potrivit Chambers Europe, Adina Chilim-Dumitriu este „un competitor serios în domeniul gazelor naturale. Clienţii apreciază disponibilitatea permanentă şi adaptabilitatea excelentă la solicitările lor.


 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...