
DENTONS

Contact:
Bucureşti, Str. General Budişteanu 28-C, sector 1
Tel +40 21 312 4950
Fax +40 21 312 4951
Email: claudiu.munteanu@dentons.com
Website: www.dentons.com
Activitate profesională:
→ Partner- Dentons (fost Salans) (martie 2013- prezent);
→ Partner- Salans (2010- martie 2013);
→ Local Partner – Salans Moore si Asociatii SCA (oct 2009- martie 2010);
→ Managing Counsel - Salans (ianuarie 2007-septembrie 2009);
→ Senior Associate - Salans, (2005-2007);
→ Junior- Senior Associate - Muşat & Asociaţii, Bucureşti (1998-2004).
Claudiu Munteanu-Jipescu este coordonatorul practicii de energie a biroului din Bucureşti şi are o experienţă de peste zece ani în consultanţă acordată companiilor în domeniile energetic, infrastructură (concesiuni, achiziţii publice), fuziuni şi achiziţii. Claudiu acordă consultanţă juridică unor clienţi internaţionali activi în achiziţii publice şi concesiuni, industria auto şi energie. Claudiu face parte din CEE French Desk, serviciul de practică dedicat clienţilor francezi prezenţi în România.
Tranzacţii importante în care a fost implicat:
Claudiu a acordat consultanţă Renault cu privire la înfiinţarea centrului auto de cercetare şi dezvoltare de la Titu, judeţul Dâmboviţa, cel mai mare din sud-estul Europei, proiect a cărui valoare se ridică la 450 milioane euro şi care a implicat negocieri complexe cu autorităţile române. Printre clienţii asistaţi de el a fost şi Continental Wind Partners (CWP), la vânzarea celui mai mare proiect de energie eoliană din Estul Europei, având o capacitate de 600 MW către CEZ din Cehia, într-o tranzacţie ce a presupus negocieri complexe cu autorităţile şi discuţii cu mai multe părţi implicate. Claudiu a făcut parte din echipa de consultanţi ai GDF Suez (Electrabel) în proiectul de modernizare a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă (1560 MW), în cadrul unui joint venture dintre SNN Nuclearelectrica SA şi GdF Suez, alături de alţi cinci mari investitori. El a reprezentat interesele GDF Suez şi în legatură cu joint venture-ul realizat cu Termoelectrica, în ceea ce priveşte centrala termoelectrică de la Borzeşti. A acordat, de asemenea, consultanţă firmelor Monsson Alma în câteva proiecte de energie eoliană, inclusiv la finanţare şi Tractebel Engineering, în legatură cu diverse proiecte de achiziţii publice. Claudiu a făcut parte din echipa de experţi care a analizat cadrul legislativ cu privire la generarea de energie hidro, într-un proiect finanţat de Banca Mondială şi a participat - coordonând, în ultima fază - procesul de privatizare şi de restructurare a primelor două societăţi de furnizare şi de distribuţie a energiei electrice din România. Printre proiectele în care a fost implicat mai pot fi amintite consilierea imprimeriei naţionale poloneze în procesul de achiziţie publică derulat de Guvernul României în legătură cu paşapoartele electronice şi asistenţă în legatură cu concesiunea serviciilor publice de apă şi încălzire din Bucureşti, Timişoara şi Piteşti.
Studii:
Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne (Diplomă postuniversitară, 1999);
Institutul de Dreptul Afacerilor N. Titulescu - H. Capitant, Bucureşti (1999);
Colegiul Franco-Român de Studii Europene, Bucureşti (1998);
Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept (Licenţă în drept, 1998).
Limbi străine:
Engleză, Franceză.
Lucrări, studii, anii în care au apărut:
Claudiu a publicat de-a lungul timpului numeroase articole în publicaţii de specialitate sau de business din Romania şi din străinătate, pe teme legate de capital privat sau legate de impactul trecerii la leul greu.
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...