ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocatii CMS au asistat Erste in JV-ul cu Global Payments in CEE. Cristina Reichmann, in echipa coordonata de la Londra tot de un roman

03 August 2015   |   Andrei Delcet

Din echipa CMS care a asistat Erste Group, coodoonata de partnerul Anela Musat (CMS Londra), au facut parte partenerii Patrik Przyhoda (CMS Praga), Pavla Krečková (CMS Praga) si Cristina Reichmann (CMS Bucuresti), supervizati de Helen Rodwell, Erste Relationship Partner (CMS Praga).

Cristina Reichmann, partener CMS Romania

 
 
Birourile CMS Cameron McKenna din Londra, Bucuresti si Praga au asistat Erste Group Bank AG la incheierea acordului cu Global Payments Inc., unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume, în vederea înființării unui joint venture (JV) care să furnizeze servicii de acceptare şi procesare a plăţilor pentru comercianţii din Republica Cehă, România și Slovacia. Potrivit informatiilor BizLawyer, Kinstellar a actionat  de partea Global Payments, cu o echipa coordonata de Razvan Popa, Partener si Zsuzsa Csiki, Managing Associate.

Erste Group a anuntat saptamana aceasta ca, împreună cu Global Payments si CaixaBank, intentioneaza sa puna bazele unui joint venture în CEE pentru a furniza servicii de plăți pentru comercianți.


În urma finalizării tranzacției și obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operațiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţi din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deține 49% din acțiuni.

Cele două companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania și unul dintre principalii acționari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deține o cotă din joint venture în baza parteneriatului său strategic cu Global Payments Inc.

Din echipa CMS care a asistat Erste Group, coodoonata de partenerul Anela Musat (CMS Londra), au facut parte partenerii Patrik Przyhoda (CMS Praga), Pavla Krečková (CMS Praga) si Cristina Reichmann (CMS Bucuresti), supervizati de Helen Rodwell, Erste Relationship Partner (CMS Praga).

Cristina Reichmann este coordonator al practicii Pieţe de capital, Instrumente si Servicii Financiare, Finanţări Structurate din 2012, când s-a alăturat Departamentului Bancar si Finanţări Internaţionale al CMS Bucureşti. Ea are o experientă de peste 15 ani în drept corporativ, bancar, pieţe de capital, instrumente şi servicii financiare, finanţări structurate. In primavara, avocatul a facut un pas inainte in cariera, fiind promovat partener si alaturandu-se astfel nucleului de baza al biroului CMS din Bucuresti.

Citeste si

►   Promovari globale la CMS Cameron McKenna. Cristina Reichmann (CMS Romania) intra in randul partenerilor


Anela Musat a absolvit in 2004 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si din 2010 s-a alaturat biroului CMS Cameron McKenna din Londra, intrand in echipa de International Private Equity, cu focus pe piețele emergente. Anela este membra a Baroului Bucuresti si a Law Society of England and Wales.

Tranzacția este de așteptat să închidă în a doua jumătate a anului fiscal 2016, sub rezerva primirii aprobarilor de catre autoritatile de reglementare și îndeplinirea unor condiții obișnuite de closing. Noua entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga, Republica Cehă și va deține birouri de vânzări în întreaga regiune ECE.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în peste 2.700 de agenţii din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). Grupul are peste 11 milioane de carduri active în Austria şi Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o creştere de patru ori a numărului de tranzacţii contactless procesate în 2014 în comparaţie cu anul precedent, până la 123 milioane de tranzacţii.

Cu sediul în Atlanta, Georgia, și peste 4.300 de angajați în întreaga lume, Global Payments este o companie inclusă în clasamentul Fortune 1000, cu parteneri și comercianți în 29 de țări din America de Nord, Europa, regiunea Asia-Pacific și Brazilia.

CaixaBank este principala bancă din Spania în funcție de cota de piață și printre cele mai mari 10 bănci din zona euro în funcție de capitalizare. Activitățile CaixaBank variază de la retail banking în Spania și asigurări, la un portofoliu bancar internațional și active industriale și imobiliare. Cu o vechime de peste 100 de ani, este deținută în majoritate de Fundația Bancară „la Caixa”.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 20
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...