ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Economiei: Statul va rămâne acţionar majoritar la Cupru Min, companie aflată pe profit

31 Iulie 2017   |   Ioana Duta

''Desigur, sunt foarte multe alte probleme care se discută încă la nivelul Cupru Min SA şi la nivelul Ministerului Economiei, sunt planuri de investiţii foarte interesante pentru perioada imediat următoare. În programul de guvernare noi avem în intenţie să reluăm şi industria metalurgică în zonă".

 
 
Statul va rămâne acţionar majoritar, "fără niciun fel de dubiu", al companiei Cupru Min Abrud, societate care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, a declarat duminică ministrul economiei, Mihai Fifor.

''Vă răspund ca ministru şi îmi asum acest răspuns. Nu cred foarte mult în această idee, a privatizării. Eu cred că în momentul de faţă Cupru Min SA arată că trăieşte. Cu investiţii foarte serioase şi sănătoase, Cupru Min SA poate şi este o companie care arată că putem produce la noi în ţară fără niciun fel de problemă'', a susţinut Fifor, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Abrud, întrebat dacă s-a renunţat la varianta privatizării companiei care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află aproape 60% din rezerva de cupru a României.


Ministrul a subliniat că statul ''va rămâne acţionar majoritar, fără niciun fel de dubiu''.

Aflat în prima sa vizită la un obiectiv din portofoliul Ministerului Economiei, după cum a menţionat, Mihai Fifor a spus că a dorit să înceapă cu exploatarea de la Roşia Poieni pentru a da un semnal. ''Pentru că noi dorim să încurajăm această zonă, să dezvoltăm această zonă. Ştim foarte bine că întreaga zonă stă pe această industrie'', a adăugat el.

Ministrul Fifor a mai spus că, în prezent, Cupru Min SA reprezintă ''un exemplu de bună practică, o companie cu capital românesc care a reuşit să depăşească o perioadă foarte grea în existenţa sa şi care, în momentul de faţă, produce foarte bine''.

Totodată, el a explicat că, prin programul de guvernare, PSD şi ALDE şi-au asumat să sprijine această companie pentru a se dezvolta şi pentru a se retehnologiza.

''Desigur, sunt foarte multe alte probleme care se discută încă la nivelul Cupru Min SA şi la nivelul Ministerului Economiei, sunt planuri de investiţii foarte interesante pentru perioada imediat următoare. În programul de guvernare noi avem în intenţie să reluăm şi industria metalurgică în zonă. Încă discutăm să vedem care este cea mai bună opţiune pentru acest lucru. S-a discutat despre Zlatna, o să vedem în ce măsură şi cum vom dezvolta acest lucru'', a mai spus ministrul.

Mihai Fifor a susţinut că societatea este ''pe profit'' şi că are nevoie de retehnologizare şi investiţii în perioada imediat următoare.

''Are câteva chestiuni, nu neapărat urgente, dar chestiuni pe care trebuie să le rezolve şi cred că cea mai importantă este aceasta a investiţiilor în retehnologizare, pentru că asta înseamnă creşterea capacităţii de producţie, înseamnă scăderea costurilor, un acces mai uşor pe piaţă. Ne dorim ca cei de la Cupru Min să nu mai vândă pur şi simplu minereul, ci să-l dezvoltăm aici, în zonă'', a punctat demnitarul.

Întrebat despre problemele de poluare înregistrate de-a lungul timpului la societate, ministrul a spus că, în prezent, Cupru Min are aviz de mediu. 'Se pregăteşte pentru a-şi prelungi acest aviz de mediu. Nu avem motive de îngrijorare. Discuţiile cu cei din conducerea companiei arată că sunt în parametrii, în momentul de faţă'', a mai susţinut ministrul Economiei.

Mihai Fifor a vizitat duminică, cu prilejul primei ediţii a Zilei Minerului, exploatarea minieră de la Roşia Poieni - cariera şi uzina de preparare.

Anul trecut, compania a înregistrat o producţie record de concentrat de cupru, respectiv 39.000 de tone, cea mai mare din istorie, potrivit reprezentanţilor Cupru Min. Exploatarea zăcământului se face în carieră, pe trepte, prin forare şi împuşcare cu explozivi. În prezent, societatea are 540 de angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9289 / 18125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum se face selecția avocaților interni care vor să se alăture echipei de Legal de la ING Bank, unul dintre cei mai prețuiți angajatori din România | Ce trebuie să demonstreze candidații și cum sunt sprijiniți mai apoi să ajungă profesioniști de top. Oana Frățilă, Manager Legal Department, Litigation & General Corporate Affairs: Încercăm să construim o echipă corect echilibrată, formată din oameni bine pregătiți și cu capacitatea de a acționa cât mai mult autonom
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Real Estate & Construction)
CMS, alături de Alten Group la achiziția Qualitance QBS. Horea Popescu, managing partner CMS România: Observăm în continuare un apetit puternic pentru tranzacții în sectorul TMT
LegiTeam | RTPR is looking for junior lawyers (2022 graduates)
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for an Associate (Litigation team)
POPESCU & ASOCIAȚII a câștigat pentru Orașul Sinaia contractul privind construirea primei parcări de tip Park & Ride. Echipa pluridisciplinară de avocați a obținut decizia favorabilă și la ÎCCJ, fiind astfel menținută finanțarea pentru un proiect important al stațiunii
EXCLUSIV Dispute-Resolution.Center | Statul caută avocați pentru un arbitraj ICC după ce OMV Aktiengesellschaft a câștigat, la Paris, încă o dispută legată de costurile de mediu derivate din privatizarea Petrom, cu pretenții de 31 mil. €. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners a obținut victoria, de partea statului fiind Toader și Asociații și Leaua, Damcali Deaconu Păunescu – LDDP
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordinul procedural nr. 1 (Powered by ZRVP)
Reff & Asociații | Deloitte Legal obține o nouă soluție favorabilă contribuabilului în fața Direcției Generale de Soluționare a Contestațiilor din cadrul MFP. Avocații au reușit să anuleze o decizie de impunere emisă de organele fiscale fără respectarea principiilor de efectuare a inspecției fiscale
PwC România și D&B David și Baias au asistat compania de software DataArt în achiziția firmei locale Lola Tech Cluj-Napoca
Employment | Tendințe și provocări, analizate de avocații Wolf Theiss: Piaţa e orientată spre prevenţie, spre conservare, companiile se străduiesc să îşi conserve şi motiveze resursele umane cheie, să reducă unele costuri şi aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile. Deşi există interes pentru restructurări şi reorganizări, în acelaşi timp pare că business-urile sunt interesate de retenţia şi motivarea personalului
Exclusiv - Finanțele plătesc anul acesta peste 10 milioane de lei avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate și ce onorarii primește fiecare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...