ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Transporturilor, despre privatizarea TAROM şi a Companiei Aeroporturi: Exclus!

24 Mai 2017   |   Ioana Duta

"De ani de zile utilizez serviciile acestei companii şi, de fiecare dată când zbor cu o aeronavă TAROM, mă simt acasă, mă simt mândru, mândru că sunt român, TAROM fiind unul dintre partenerii mei de încredere, atât pentru zborurile interne, cât şi pentru zborurile externe".

 
 
Privatizarea operatorului aerian naţional, TAROM, şi a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti nu va mai fi luată în calcul în acest mandat, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la evenimentul prilejuit de prezentarea noii aeronave 'Sarmizegetusa', de tip Boeing 737-800 NG, care va face parte din flota TAROM.

Întrebat dacă se mai ia în calcul privatizarea TAROM, ministrul a răspuns: "Exclus!".

"Pe acest mandat, niciodată nu se va lua în calcul privatizarea TAROM sau a aeroportului. Este o companie naţională (TAROM-ul - n. r.) şi, cu un management bun, această companie poate redeveni ceea ce a fost, un simbol", a adăugat şeful de la Transporturi.

Compania TAROM a prezentat, miercuri, aeronava "Sarmizegetusa", de tip Boeing 737-800 NG, care va face parte din flota sa.


"De ani de zile utilizez serviciile acestei companii şi, de fiecare dată când zbor cu o aeronavă TAROM, mă simt acasă, mă simt mândru, mândru că sunt român, TAROM fiind unul dintre partenerii mei de încredere, atât pentru zborurile interne, cât şi pentru zborurile externe. Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple pentru toţi românii şi, din acest punct de vedere, am transmis ca şi ministru al Transporturilor directive foarte clare managementului TAROM şi vedeţi astăzi că la trei luni de când am schimbat managementul la această companie prima aeronavă din cele 30 a intrat în flotă", a precizat Cuc.

Acesta a susţinut că revitalizarea pe piaţă a companiei TAROM este posibilă.

"Revitalizarea TAROM şi repoziţionarea pe piaţă este un lucru posibil. Avem programul de guvernare care este foarte clar şi pe componenta de aviaţie - şi aici mă refer la TAROM - privind armonizarea flotei, reorganizarea companiei şi, totodată, repoziţionarea sa ca şi concept de business", a subliniat el.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române - TAROM au semnat un contract de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, cu o configuraţie de 189 de locuri, livrarea acestora urmând să fie efectuată în cursul lunii mai. Deocamdată, a fost livrată prima aeronavă, iar cea de-a doua va sosi în România în cursul săptămânii viitoare.

Noile aeronave, care se vor adăuga celor 21 deja existente, au fost achiziţionate prin procedură de leasing operaţional (dry-lease), ce urmează a se desfăşura pe o perioadă de 10 ani. Este vorba despre aeronave noi, recent ieşite din procesul de fabricaţie al firmei Boeing şi care posedă caracteristica "EASA compliant", adică respectă toate reglementările europene în materie de operare comercială.

Configuraţia actuală este de 189 de locuri la clasa Economy, dar ea poate fi modificată în perioada următoare, în funcţie de strategia economică a companiei.

"Categoric, şi varianta business va fi instalată", a dat asigurări ministrul.

Pentru confortul pasagerilor, modelul B737-800 NG beneficiază de un nou concept de interior, denumit BSI - Boeing Sky Interior -, care dispune de un sistem de iluminare cu leduri de ultimă generaţie, compartimente mărite pentru bagaje, scaune ergonomice de tip "slim seats" şi hublouir optimizate ca formă şi mărime.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Începând din luna iunie a anului 2010, este membră a Aliantei SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7689 / 16100
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...