ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Primarul Nicolae Robu: Conflictul în dosarul Incuboxx este un litigiu dintre două firme partenere

09 Septembrie 2015   |   Ioana Duta

Există două anchete în derulare referitoare la acest obiectiv, una urmare a plângerii depuse de Primărie împotriva firmei FLEXIK Automation şi una urmare a plângerii depuse de această firmă împotriva Primăriei.

 
 
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat, miercuri, într-un comunicat, că litigiul în dosarul legat de centrul de afaceri IT&C Incuboxx pentru care a fost chemat, marţi, 8 septembrie, la Poliţie să dea declaraţie în calitate de martor, este, de fapt, unul în care părţile sunt două firme şi că recepţia centrului s-a făcut 'în deplină legalitate'.

Edilul Timişoarei a precizat, în context, că, în opinia sa, este vorba de 'un litigiu între două firme partenere, asociate prin liber consimţământ al lor, firme dovedite, ambele, neserioase, prin atitudinile şi faptele lor'.

'Marţi, 8 septembrie 2015, am fost chemat la Poliţie pentru a da declaraţii în calitate de martor în cadrul unei anchete referitoare la un obiectiv realizat pe fonduri europene, Centrul de afaceri în IT&C "Incuboxx". Există două anchete în derulare referitoare la acest obiectiv, una urmare a plângerii depuse de Primărie împotriva firmei FLEXIK Automation şi una urmare a plângerii depuse de această firmă împotriva Primăriei', a arătat Nicolae Robu.


El a adăugat că, pe parcursul lucrărilor, firma FLEXIK s-a plâns în repetate rânduri că partenerul său, liderul de asociere SAIFIM, nu-i plăteşte pentru  echipamentele livrate şi lucrările efectuate, ameninţând că dacă nu-şi primeşte banii - despre care Robu susţine că au fost plătiţi întotdeauna cu promptitudine de Primărie către SAIFTIM - îşi va lua echipamentele înapoi. Potrivit primarului, la circa jumătate de an de la recepţie, s-a constatat că din tablourile de automatizare a sistemului de încălzire-răcire-ventilaţie, lipsesc un număr de componente.

'Coroborând: a) ameninţările FLEXIK de luare înapoi a echipamentelor, b) faptul că cu o lună înainte de constatarea reprezentanţilor Primăriei că acele componente lipsesc doi reprezentanţi FLEXIK au pătruns în clădire sub pretextul efectuării unor verificări tocmai la acea instalaţie şi c) faptul că în răspunsul scris la adresa Primăriei referitoare la caz reprezentanţii FLEXIK nu au negat că ar fi sustras acele componente, ci au afirmat că acuzaţia noastră de furt la adresa lor nu are temei, întrucât acele componente le aparţin, ei nepredându-le cu acte SAIFTIM întrucât SAIFTIM nu le-a dat banii cuveniţi pe ele, suspectăm că acele componente au fost sustrase de către FLEXIK şi, pe cale de consecinţă, am cerut anchetarea situaţiei create', a precizat Robu.

Primarul Timişoarei a amintit că, la rândul ei, firma FLEXIK a făcut plângere împotriva Primăriei, pretinzând că această instituţie ar fi 'plătit în mod incorect' echipamentele furnizate de FLEXIK firmei SAIFTIM. 'Din perspectiva Primăriei, bazată pe un contract rezultat în urma licitaţiei, tot ce s-a adus şi instalat în obiectiv sub coordonarea firmei SAIFTIM ca lider de asociere, a devenit proprietatea Primăriei de îndată ce Primăria le-a achitat şi, prin urmare, cine a sustras ceva din acele bunuri, a săvârşit un furt din avuţia publică locală', susţine Robu.

El a apreciat că relaţiile între parteneri nu sunt sub incidenţa autorităţii instituţiei pe care o conduce iar pretenţia FLEXIK ca Primăria să facă plăţi direct către această firmă 'este lipsită de orice temei legal în condiţiile date, fixate prin contractul dintre Primărie şi asocierea SAIFTIM-FLEXIK'.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 14510 / 18662
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
Anul 2022 a fost o etapă importantă în dezvoltarea firmei Stratulat Albulescu: rezultate foarte bune în toate practicile, expansiune peste granițe, multe contacte internaționale și consolidare a echipei. Deși anul acesta nu va fi unul ușor din punct de vedere economic, liderii firmei spun că o creștere de doi digiți poate fi realizabilă. Starea de spirit a clienților este bună, mulți dintre ei păstrându-și apetitul pentru proiectele de investiții
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...