ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Toma Petcu: CEO are o situaţie stabilă; profitul pe acest an poate fi în jur de 300 de milioane de lei

27 Octombrie 2017   |   Ioana Duta

Până acum, pentru două trimestre pentru anul viitor avem contractate şase grupuri, pentru alte două trimestre deocamdată cinci, suntem în negociere să contractăm câte un grup pe celelalte două trimestre în care avem câte cinci.

 
 
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că societatea Complexul Energetic Oltenia (CEO) are în acest moment o situaţie stabilă, profitul estimat la sfârşitul acestui an fiind de aproximativ 300 de milioane de lei.

Toma Petcu a avut o întâlnire la Târgu-Jiu cu sindicaliştii din cadrul CEO, fiind purtate discuţii pe mai multe subiecte.

"Am vrut să discut cu sindicatele despre perspective. Pe mine mă interesează mai puţin trecutul, chiar dacă în trecut s-au făcut multe greşeli şi consider că dacă până la începutul anului vorbea despre o situaţie dificilă în cadrul CEO, acest lucru s-a datorat unui context şi unor situaţii care au fost favorizate în cei 4 ani până la acel moment de la înfiinţarea CEO, dar şi de deciziile din anii anteriori. Din acest moment, complexul are o situaţie stabilă, vorbim cu siguranţă de un profit care, conform estimărilor, poate să fie în jur de 300 de milioane de lei, o să vedem cum închidem anul. Până acum, pentru două trimestre pentru anul viitor avem contractate şase grupuri, pentru alte două trimestre deocamdată cinci, suntem în negociere să contractăm câte un grup pe celelalte două trimestre în care avem câte cinci. Putem să asigurăm cu şase grupuri funcţionarea permanentă, ceea ce este un lucru foarte bun", a spus Petcu.


El a vorbit şi despre modernizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari, urmând ca până la sfârşitul anului să fie cheltuită suma de 80 de milioane de lei pentru această modernizare, iar pentru anul următor există discuţii cu mai multe instituţii financiare pentru acordarea unui credit, astfel încât cu creditul accesat şi cu sumele puse la dispoziţie de companie să fie scurtat termenul în care va fi finalizat grupul.

"Prima măsură pe care am luat-o pentru a se simţi ceva în buzunarele salariaţilor a fost aceea de a plăti orele suplimentare. La ordonanţa prin care s-a rectificat bugetul, singura excepţie prin care s-au aprobat sume suplimentare în bugetul unei instituţii pentru plata de salarii a fost CEO, prin acea excepţie la ordonanţă şi HG venită ulterior de rectificare a bugetului CEO, prin care s-au alocat aproximativ 25 de milioane de lei pentru cheltuielile cu salarii, însemnând plata orelor suplimentare de sâmbătă şi duminică şi orele suplimentare pe parcursul săptămânii. (...) Am decis în acest an, în urma unor discuţii nu foarte uşoare, cu acţionarii minoritari pe care CEO îi are, despre deblocare grupului 5 de la Rovinari, care este prioritară pentru noi, pentru că aceste lucrări de modernizare înseamnă capacităţi noi puse în sistem, cu costuri de producţie mai mici şi cu respectarea normelor de mediu", a afirmat ministrul Energiei.

O altă discuţie în cadrul întâlnirii cu sindicaliştii s-a referit la majorarea salariilor, urmând să se stabilească, în urma unei analize, care va fi procentul cu care acestea ar putea creşte.

"S-a discutat despre majorări de salarii şi automat majorarea fondului de salarii. Anticipând aceste discuţii, am cerut companiei să se facă o analiză, să înceapă să se lucreze la buget, anul acesta am reuşit pentru prima dată în ultimii ani să avem un buget aprobat în luna aprilie. Noi suntem convinşi că prin ritmul accelerat pe care îl avem la nivel naţional să ne aprobăm noi bugetul, probabil că în decembrie este foarte posibil ca bugetul companiilor, în speţă şi al lui CEO, să fie aprobat mult mai devreme decât în acest an, astfel încât să facem o analiză în funcţie şi de capacităţile vândute şi de preţuri şi de veniturile estimate, să vedem cât putem să majorăm fondul de salarii, pentru că este necesară această majorare", a precizat acesta.

În ceea ce priveşte disponibilizările anunţate în cadrul CEO pentru anul 2018, Petcu a menţionat că se va face o analiză pentru a se stabili cu exacctitate ce se va decide în acest caz.

"Am discutat şi despre faptul că se doreşte o analiză asupra acelei hotărâri AGA prin care se hotăra ca un număr de aproximativ 800-900 de persoane să fie disponibilizate în anul următor. Am cerut foarte clar să facem o analiză să vedem dacă mai este necesar să menţinem acelaşi număr, dacă disponibilizarea se va face în primul rând pe criteriul productivităţii şi am cerut tot timpul, nu doar la CEO, ci în toate companiile, întotdeauna când se discută despre o disponibilizare să ne uităm nu în zona de producţie, ci în zona de TESA, fără a avea o problemă cu oamenii din TESA, dar întotdeauna pentru un bun randament, este important să te restructurezi în acea zonă. Luăm în calcul şi posibile angajări în acele zone în care suntem deficitari şi mă refer pe cariere, chiar şi pe termocentrale, dar în primul rând pe cariere", a mai spus ministrul.

Întrebat dacă este luată în calcul o finanţare a CEO în domeniul sportiv, Petcu a răspuns: "Prin legea finanţării sportului care a fost aprobată de actualul Guvern, se poate lua în calcul acest lucru. Eu cred că poate fi o componentă, nu ştiu dacă substanţială, dar cred că un mic suport ar trebui să aibă. Repet, strict în condiţiile legii şi fără să afecteze foarte mult bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6801 / 16458
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...