ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ana Maria Pătru ar fi cheltuit peste 25.000 de euro pe plante ornamentale şi amenajarea unei curţi interioare(rechizitoriu)

28 Decembrie 2017   |   Ioana Duta

Pe 27 decembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

 
 
Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ar fi folosit peste 25.000 de euro din banii primiţi pentru a-şi trafica influenţa pentru a cumpăra plante ornamentale şi a amenaja curtea interioară a unui imobil din Voluntari.

Procurorii anticorupţie au menţionat în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru pentru trafic de influenţă şi spălare de bani că aceasta ar fi folosit pentru 25.000 de euro pentru a cumpăra plante ornamentale şi a amenaja curtea interioară a unui imobil, lucru care ar demonstra valoarea deosebită a investiţiilor realizate în acea perioadă.

"Un aspect pe care îl considerăm necesar a fi menţionat, care demonstrează, o dată în plus, valoarea deosebită a investiţiilor realizate de inculpată la această adresă, îl constituie costul plantelor ornamentale şi amenajarea curţii interioare a imobilului (...), care a fost în valoare de 114.168,06 lei, echivalentul a 25.824 euro. În acest sens - contractul de vânzare-cumpărare material vegetal nr. (...) .10.2014, încheiat între SC (...) SRL şi (...) - finul inculpatei, anexa nr. (...).10.2014 la contractul menţionat denumită 'Deviz plante ornamentale şi amenajare grădină Voluntari Dl. (...)', în valoare de 114.168,06 lei (...), precum şi factura fiscală nr. (...).10.2014, de aceeaşi valoare, anterior menţionată (...)", se precizează în rechizitoriul DNA.


Pe 27 decembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Anei Maria Pătru în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada aprilie - mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.

"În scopul anterior menţionat, Pătru ar fi primit de la reprezentantul firmei de software, în perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 - suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; la sfârşitul lunii noiembrie 2013 - suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 - suma de 100.000 euro), iar la data de 30 iulie 2013 - două ceasuri de lux în valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei", preciza DNA.

În perioada 26 iulie 2013 - 2 noiembrie 2016, Ana Maria Pătru ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 600.000 euro şi beneficiarul real al acestei sume, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prin achiziţionarea, pe numele unei rude, a unui teren în suprafaţă de 1.000 metri pătraţi situat pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, în valoare de 130.000 euro, prin achiziţionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat în municipiul Constanţa, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitaţi, în numerar, cu titlu de avans, diferenţa de preţ în sumă de 5.000 euro fiind achitată prin virament bancar) şi prin efectuarea unor investiţii, în perioada 2014 - 2016, în sumă totală de 437.314,13 euro, constând în edificarea, pe terenul situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, a unui imobil - casă de locuit (inclusiv dotarea şi amenajarea acestuia), precum şi dotarea şi amenajarea apartamentului situat în municipiul Constanţa.

Mai mult, arată procurorii, la data de 5 decembrie 2016, Ana Maria Pătru ar fi formulat şi înregistrat la DNA un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care s-a făcut referire, cunoscând că acesta este nereal, iar cu ocazia audierii în calitate de inculpat Pătru ar fi recunoscut că denunţul - obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa, este mincinos.

DNA mai arată că pentru infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscută de către Ana Maria Pătru - s-a dispus, în timpul urmăririi penale, disjungerea cercetărilor şi formarea unui dosar separat.

Procurorii precizează că s-a pus sechestru pe bunurile imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi măsurile asiguratorii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 5383 / 21335
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
KPMG Legal – Toncescu și Asociații asistă asociații Dentstore în tranzacția cu Abris Capital Partners. Laura Toncescu (Managing Partner) și Dragoș Iamandoiu (Senior Managing Associate) au coordonat asistența juridică acordată vânzătorilor
International arbitration for Romanian in house lawyers (24-25 februarie)
Echipa de arbitraj a ZRVP câștigă o nouă dispută arbitrală în domeniul construcțiilor. Partenerul Alina Tugearu a coordonat echipa
PNSA a asistat Pavăl Holding în achiziția complexului Dacia One. Partenerul Valentin Creața a coordonat echipa de avocați, iar Raluca Rusu (Tax Partner) a condus echipa care a asigurat consultanța fiscală în acest proiect
RTPR alături de Autonom Services la achiziția Premium Leasing. Echipă multidisciplinară de avocați coordonată de partenerii Costin Tărăcilă și Alina Stăvaru
Clienții BSMP din practica de Energie manifestă un apetit ridicat pentru proiecte în segmentele de oil&gas și regenerabile. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Din perspectiva practicii de Energie, putem afirma că anul 2021 a depășit nivelul anilor precedenți pandemiei COVID19
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Wolf Theiss a asistat Enercon GmbH în legătură cu vânzarea a 100% din părţile sociale deţinute în cadrul Ecoenergia SRL. Meinhard Stelte, Senior Consultant UEE Holding: ”Avocații noștri de la Wolf Theiss au acordat un sprijin remarcabil în această tranzacție”
SAA anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Doi avocați preiau roluri de partener, alți trei fac un pas înainte în carieră
Practica de Real Estate & Construction de la Wolf Theiss a derulat anul trecut unele dintre cele mai mari tranzacţii din piața locală | Interesul investitorilor se îndreaptă acum, cu precădere, către proiecte logistice şi industriale, dar şi către parcuri fotovoltaice şi eoliene. Piaţa rezidenţială continuă să fie atractivă, atât pe segmentul de high-end ̸ lux, cât şi al locuințelor ‘affordable’, spun avocații
De vorbă cu experții KPMG specializați în achiziții publice, despre modificările legislative, asistența acordată clienților și proiectele cheie din această arie de practică. Vlad Peligrad, Partener KPMG Legal – Toncescu și Asociații: Apartenența la rețeaua KPMG ne aduce avantaje unice pe piață. Echipele mixte de avocați și consultanți fiscali, tehnici, contabili abordează orice proiect din toate perspectivele
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...