ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Antonescu: Probabil Ponta conta pe o înţelegere cu Băsescu şi cu oameni din CSM, care nu a mai fost respectată

03 Aprilie 2013   |   Rares Teodor

Întrebat dacă Ponta a greşit implicându-se în compromisul făcut preşedintelui Traian Băsescu privind şefia parchetelor, el a răspuns: 'Nu cred că a greşit implicându-se în sensul de a dori să-şi asume interimatul'.

 
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seară că motivul pentru care premierul Victor Ponta, care este şi ministru interimar al Justiţiei, nu şi-a mai asumat propunerile el pentru funcţiile de procurori şefi, ar putea fi acela că şeful Executivului conta pe o înţelegere cu Traian Băsescu şi cu membri ai CSM, care, însă, nu a mai fost respectată.

'Probabil că domnia sa (Victor Ponta - n.r.) conta pe o înţelegere cu Traian Băsescu şi, eventual, cu oameni din CSM, care înţelegere nu a mai fost respectată, dar asta nu este decât o presupunere', a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

Afirmaţia lui Antonescu a venit ca răspuns la întrebarea de ce crede că premierul Ponta nu a mai făcut el nişte propuneri de procurori şefi, ci a anunţat că va numi un ministru al Justiţiei, care ar urma să stabilească şi să conducă toate procedurile privind desemnarea noilor şefi ai Parchetelor.


Antonescu a mai spus că el este aliat şi prieten cu Victor Ponta şi că a avut întotdeauna o atitudine loială faţă de acesta.

'Suntem aliaţi, suntem prieteni, politici cel puţin. Cred că de mai bine de doi ani am avut o atitudine perfect loială şi de partener perfect corect faţă de premier', a adăugat Antonescu.

El a motivat şi de ce a fost împotriva propunerii de către premierul Victor Ponta a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

'PNL nu doreşte în nici un fel să-şi pună oameni la parchete sau undeva în sistemul judiciar. PNL ca şi PSD, USL în întregime doresc un sistem judiciar depolitizat. Asta înseamnă scos de sub controlul lui Traian Băsescu. Doamna Kovesi a fost şefa dlui Morar şase ani de zile şi nu putem spune fără contradicţie profundă logică faptul că Daniel Morar a fost îngrozitor şi doamna Kovesi foarte bună', a explicat Antonescu.

Întrebat dacă Ponta a greşit implicându-se în compromisul făcut preşedintelui Traian Băsescu privind şefia parchetelor, el a răspuns: 'Nu cred că a greşit implicându-se în sensul de a dori să-şi asume interimatul'.

'Când domnia sa ne-a anunţat că doreşte să-şi asume interimatul (...) nu am pus la îndoială această solicitare a primului ministru', a spus Antonescu.

El a reiterat că s-a 'despărţit fundamental' de Victor Ponta în eventualitatea opţiunii pentru Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

'Noi, având în spate 60% din votul dat de români, 70% din Parlament, cred că putem în această ţară să căutăm şi să găsim doi, şapte, 20 de şefi pentru parchete, oameni integri, bine pregătiţi, care nu sunt curtaţi de grupuri politice şi cred că putem să facem asta fără dl Băsescu, fără dl Morar, fără doamna Kovesi', a subliniat Antonescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 17791 / 21096
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: GNP Guia Naghi & Partners recrutează tineri avocați | Consultanță
Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil
LegiTeam: Voicu & Filipescu is currently looking for junior lawyers
Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa Popescu & Asociații, firmă prețuită de clienți și premiată de directoarele internaționale | Mulți dintre stagiarii din trecut sunt avocații de bază de astăzi, au mini-echipe pe care le coordonează și lucrează în mandate de rezonanță. Octavian Popescu, Partener: Suntem bucuroși să putem împărtăși cu viitorii profesioniști principiile și mai ales realitățile care stau la baza succesului în avocatură, că avem oportunitatea de a deveni mentori și de a-i inspira să fie cei mai buni
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...