ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Darius Vâlcov a stabilit cuantumul mitei primite timp de trei ani de un angajat al OCPI Olt (rechizitoriu)

31 Iulie 2017   |   Ioana Duta

Banii respectivi nu erau evidenţiaţi în actele contabile, pentru a se crea o aparenţă de legalitate a plăţilor fiind înregistraţi la servicii de instruire profesională.

 
 
Darius Vâlcov a stabilit cuantumul mitei primite timp de trei ani de un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, potrivit rechizitoriului prin care fostul ministru al Finanţelor a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru instigare la dare şi luare de mită.

Conform documentului remis vineri, Eduard Cincu, funcţionar public în cadrul OCPI Olt, trimis în judecată pentru luare de mită în firmă continuată, a primit lunar câte 1.000 lei, în perioada ianuarie 2012 - martie 2015, pentru efectuarea unui act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv avizarea documentaţiei cadastrale întocmită de către angajaţii societăţii Millenium Topographica SRL, controlată de Vâlcov.


"Inculpatul a săvârşit infracţiunea în modalitatea determinării mediate, indirecte, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel-Ionuţ, transmiţând decizia sa de a fi cooptat un funcţionar din cadrul OCPI Olt, încât societatea să nu înregistreze multe respingeri ale documentaţiilor cadastrale, indicând şi persoana care trebuia contactată spre realizarea scopului său-directorul OCPI Olt, pentru ca acesta să desemneze un funcţionar capabil să ajute SC Millenium Topographica SRL, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan stabilind nu numai faptul că acesta să primească o sumă de bani, dar fixează şi cuantumul acesteia, aspecte ce sunt transmise mai departe de către numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ inculpatului Cincu Eduard, în cadrul unei întâlniri, astfel încât inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan a acţionat cu intenţia directă de a da bani necuveniţi funcţionarului public în legătură şi în scopul îndeplinirii de acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu, în condiţiile în care investiţia financiară privind societatea de cadastru îi aparţinea, realizându-se astfel elementele circumstanţiale ale infracţiunii de instigare la luare de mită", se arată în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, cuantumul sumei plătite lunar lui Eduard Cincu, subinginer cadastru la OCPI Olt, a fost stabilit tot de Darius Vâlcov. Banii respectivi nu erau evidenţiaţi în actele contabile, pentru a se crea o aparenţă de legalitate a plăţilor fiind înregistraţi la servicii de instruire profesională.

Pe lângă Vâlcov şi Cincu, în dosar au mai fost trimişi în judecată Mircea Dogaru, jurist la o firmă de cadastru, dar şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al SC Millenium Topographica SRL, ambii pentru dare de mită în formă continuată.

Procurorii mai arată că au dispus clasarea cauzei în ceea ce priveşte fapta de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, "întrucât aspectele faptice evidenţiate pe parcursul urmăririi penale se circumscriu elementelor constitutive ale infracţiunii de luare de mită, infracţiune de corupţie menţionată şi prin actul de sesizare, nefiind întrunite condiţiile reţinerii şi a unei alte infracţiuni, asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru aceeaşi situaţie faptică rezultată din coroborarea probatoriului cauzei, respectiv abuzul în serviciu".

De asemenea, în cazul fostului deputat Daniel Bărbulescu, procurorii au dispus declinarea cauzei către DNA.

"Având în vedere că pe parcursul administrării probatoriului cauzei au fost relevate activităţi faptice de corupţie, existând suspiciunea că la săvârşirea acestora a participat şi numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ, acesta având şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Olt, se va dispune disjungerea cauzei şi declinarea materialului disjuns spre competenta soluţionare a cauzei, personală şi materială, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova (...) sub aspectul posibilei săvârşiri de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită (...) şi de instigare la luare de mită", se precizează în rechizitoriu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6688 / 21771
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Deschiderea procedurii insolvenței societății Hidroconstrucția, recunoscută și în Iordania. Proiect gestionat de echipa ZVD Attorneys
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...