ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Judecătorul Horaţiu Dumbravă a fost ales preşedinte al CSM

07 Ianuarie 2011   |   Maria Teodoru

Pentru candidatura lui Dumbravă au fost exprimate 15 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă", iar un vot a fost declarat nul.

 
 
Preşedintele Curţii de Apel Tîrgu Mureş, judecătorul Horaţiu Dumbeavă, a fost ales vineri preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru candidatura lui Dumbravă au fost exprimate 15 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă", iar un vot a fost declarat nul.

Judecătorul Horaţiu Dumbravă, preşedinte al Curţii de Apel Tîrgu Mureş, a anunţat vineri, în şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia instituţiei, fiind, de altfel, singurul candidat.

Preşedintele ÎCCJ, Livia Doina Stanciu, a concovat pentru vineri şedinţa de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii, în cadrul căreia urmează să fie aleasă şi conducerea instituţiei pentru anul 2011. La şedinţa de constituire participă toţi membrii aleşi ai Consiliului, cei doi reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi membrii de drept. Şedinţa este prezidată, confom legii, de preşedintele Înaltei Curţi.


În deschiderea şedinţei de constituire, Livia Stanciu a prezentat reglementările Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care reglementează şedinţa de constituire a instituţiei, precum şi procedura de alegere a preşedintelui şi vicepreşedintelui. Totodată, Stanciu a punctat faptul că legea prevede că, în termen de 15 zile de la publicarea hotărârilor Senatului de validare a magistraţilor aleşi în Consiliu, precum şi cea de alegere a reprezentanţilor societăţii civile în CSM.

Şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma alegerilor care au avut loc în 2010, a fost convocată de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru 7 ianuarie, când urmează să fie aleşi preşedintele şi vicepreşedintele CSM. În schimb, Curtea Constituţională a României dezbate pe 19 ianuarie contestaţia depusă de senatori ai PDL împotriva hotărârii Senatului din 22 decembrie, prin care a fost validată lista magistraţilor aleşi în viitorul CSM, precum şi împotriva hotărârii de alegere a celor doi reprezentanţi ai societăţii civile.

Plenul Senatului a validat pe 22 decembrie cu 64 de voturi "pentru" şi 60 "împotrivă", lista membrilor propuşi în Consiliul Superior al Magistraturii. Dintre membrii CSM propuşi spre validare fac parte judecătorii Lidia Bărbulescu, Mircea Aron, Dan Lupaşcu, Alexandru Şerban, Nicolae Horaţius Dumbravă, Adrian Toni Neacşu, Marius Tudose Badea şi Cristi Vasilică Danileţ. De asemenea, din partea procurorilor au fost aleşi George Bălan, Oana Andrea Schmidt-Hăineală şi Dan Nicolae Chiujdea.

Anterior, pe 15 decembrie, plenul Senatului i-a ales pe Corina Dumitrescu şi Victor Alistar pentru a face parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca reprezentanţi din partea societăţii civile.

Conform legii, Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 14 (9 judecători şi 5 procurori) aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor şi validaţi de Senat, doi reprezentanţi ai societăţii civile, aleşi de Senat, şi trei membri de drept, respectiv ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi şi procurorul general al României. Durata mandatului membrilor CSM este de şase ani.
 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 18363 / 19712
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...