ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ofiţerul Marius Maghiari mai are un dosar în care a fost reclamat că a lovit un coleg al fiicei sale

11 August 2015   |   Mediafax

Ofiţerul de la Brigada Rutieră a Capitalei mai are un dosar, în care se fac cercetări la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost reclamat că a lovit un coleg de clasă al fiicei sale, scrie mediafax in editia online.

 
 
Comisarul Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră a Capitalei, mai are un dosar, deschis în urmă cu mai bine de un an, în care a fost reclamat că a lovit un coleg al fiicei sale, incidentul care a avut loc pe Şoseaua Nordului fiind surprins de camerele de supraveghere de la o ambasadă.

Marius Maghiari, fost şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, este cercetat sub control judiciar într-un dosar privind un accident rutier pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni, când a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 34 de ani, dar a încercat să încadreze incidentul ca accident de muncă, printr-o înţelegere cu victima în schimbul unei sume de bani.

Ofiţerul de la Brigada Rutieră a Capitalei mai are un dosar, în care se fac cercetări la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost reclamat că a lovit un coleg de clasă al fiicei sale.


Adolescentul a fost lovit de Marius Maghiari în 17 iulie 2014, în zona Şoselei Nordului din Capitală, incidentul fiind surprins de camerele le supraveghere ale Ambasadei Kazahstanului, din apropierea Şoselei Nordului din Capitală.

Băiatul lovit de Maghiari a avut nevoie de patru-cinzi zile de îngrijiri medicale, iar ulterior a depus plângere împotriva comisarului. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, fiind preluat în luna mai de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

"S-a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pe 15 mai 2015", a declarat procurorul Robert Dunca, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

This content requires the Flash Player. Download Flash Player. Already have Flash Player? Click here.

După ce imaginile suprinse de camerele de supraveghere de la ambasadă au fost difuzate în presă, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a arătat că la data de 21 iulie 2014, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată de un tânăr că a fost lovit cu pumnul de către un bărbat, identificat ulterior ca fiind ofiţer de poliţie în Bucureşti.

"În urma acestei agresiuni persoana vătămată a necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Plângerea menţionată a fost inregistrata la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub nr 9154/2014, iar poliţiştii secţiei au desfăşurat activităţi de cercetare care au presupus identificare şi audiere de martori, identificarea unor sisteme de luat vederi şi vizionarea înregistrărilor cu privire la zona şi ora menţionată în plângere, confruntări şi alte activităţi procedurale, inclusiv stabilirea calităţii persoanei reclamate. Având în vedere calitatea persoanei reclamate, la 09.12.2014, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În baza prevederilor art.65 alin.2 şi 4 din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului, ofiţerul de poliţie a fost pus la dispoziţie", a mai arătat Poliţia Capitalei.

Comisarul Marius Maghiari susţine că l-a lovit pe băiat după ce acesta i-a dat doi pumni peste cap fiicei sale, provocându-i o fisură de timpan.

"Eram în timpul liber. Vroiam că vorbesc cu băiatul acela pentru că o bătuse pe fiica mea şi îi provocase o fisură de timpan. L-am căutat mai întâi la şcoală, unde am aflat de la dirigintă că era un copil problemă, foarte violent. Atunci când am stat faţă în faţă, a început să râdă, iar eu nu am mai reuşit să mă controlez. Am reacţionat ca un părinte disperat", a declarat Marius Maghiari.

Mama băiatului lovit de Marius Maghiari spune că, în iulie 2014, a depus plângere la Secţia 2 Poliţie, unde nu s-a luat niciun fel de măsură, cercetări mai amănunţite, cu declaraţii de martori, fiind începute doar de când dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Femeia a declarat, la postul B1 TV, că totul a pornit de la o altercaţie între fiul ei şi fiica lui Maghiari, din punctul ei de vedere fiind vorba doar de şicane între adolescenţi. Ea a spus că, după altercaţia cu fiica lui Maghiari, fiul ei a plecat cu un prieten acasă la un alt băiat, în zona Şoselei Nordului. Ulterior, soţia lui Maghiari a sunat-o să o atenţioneze să îşi anunţe fiul să se ascundă, pentru că tatăl fetei a plecat cu încă doi bărbaţi să îl bată pe băiat.

Femeia a mai spus că a reuşit să ia atunci legătura cu fiul ei şi l-a atenţionat ce vrea să facă Marius Maghiari, însă ulterior băiatul a discutat cu fiica poliţistului şi a fost de acord să stea de vorbă cu acesta, pentru a lămuri situaţia.

La locul de întâlnire, potrivit femeii, Marius Maghiari a strigat la un alt bărbat care îl însoţea să îl prindă pe băiat, moment în care adolescentul a fugit spre cabina de pază aflată în zonă şi a cerut ajutorul unui jandarm, aspecte care au fost surprinse şi în imaginile filmate cu camerele de supraveghere de la o ambasadă.

Femeia a mai spus că băieţii cu care era fiul ei au sunat la numărul de urgenţă 112, iar în zonă au venit poliţişti de la Secţia 2 şi un echipaj SMURD care i-a acordat primele îngrijiri şi apoi l-a dus la Spitalul Elias pentru investigaţii, întrucât se lovise şi cu capul de cabina de pază.

This content requires the Flash Player. Download Flash Player. Already have Flash Player? Click here.

Ulterior, de la Spitalul Elias, băiatul a ajuns la Spitalul de Oftalmologie, pentru că avea o leziune la ochi. A doua zi după ce a fost lovit de Maghiari, băiatul a fost la Institutul de Medicină Legală, pentru un certificat medico-legal. Femeia a spus că fiul ei nu a fost internat, dar a avut nevoie de cinci zile de tratament la ochi.

Aceasta a mai spus că în seara de după incident, i-a dat ea mesaj soţiei lui Maghiari în care i-a spus că ce a făcut soţul ei este incalificabil şi i-a transmis fotografii cu zgârieturile de pe mâinile băiatului ei. Atunci, spune femeia, nu a primit niciun răspuns la mesaj, dar la un an după incident, respectiv în urma informaţiilor despre accidentul rutier pe care l-ar fi provocat Maghiari, soţia ofiţerului de poliţie a început să îi trimită mesaje în care îi cerea să se întâlnească pentru a avea o înţelegere.

Femeia a mai spus că fiul ei şi fiica lui Maghiari au fost patru ani colegi în aceeaşi şcoală şi se cunoştreau mai bine de la banchetul de clasa a VIII-a, care a fost organizat la restaurantul pe care ofiţerul de poliţie l-ar deţine.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 1 august, cercetarea sub control judiciar a lui Marius Maghiari, în dosarul privind accidentul pe care l-a provocat în 8 iunie, când a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 34 de ani.

În acest caz, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, pe 30 iulie, atât pe Marius Maghiari, cât şi pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2. Anchetatorii au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă, care i-a lăsat liberi pe toţi, doar în cazul lui Maghiari fiind luată măsura controlului judiciar.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat cu maşina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalţi şapte poliţişti sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.

Marius Maghiari a declarat, pe 1 august, la ieşirea din sediul Judecătoriei Sectorului 1, că nu înţelege de ce lucrurile au luat o astfel de turnură şi a arătat că nu a făcut decât să îndrepte în cel mai corect mod situaţia pe care a produs-o. El a spus că, după accident, a dus-o pe femeie de urgenţă la spital, iar aceasta a fost conştientă tot timpul. Maghiari a adăugat că, în timpul discuţiilor cu femeia, a încercat să stabilească o înţelegere, astfel încât să nu se ajungă la deschiderea unui dosar penal.

Întrebat de ce s-a ajuns ca accidentul rutier să fie transformat într-un accident de muncă, respectiv ca femeia să susţină că a căzut de pe schela unei clădiri, Maghiari a arătat doar că a dorit să meargă pe calea medierii cu aceasta, astfel încât să evite situaţii de cercetare penală. El a precizat că s-a ajuns la o înţelegere, dar după ce femeia a fost chemată la Parchet să dea declaraţii, aceasta a renunţat la înţelegere.

Întrebat dacă s-a pus problema oferirii unor sume de bani, chiar şi sub forma unor daune materiale şi morale, Maghiari a spus că, la un moment dat, până ca femeia să fie chemată de către procurori la audieri, a fost contactat de avocaţi ai acesteia, pentru a se stabili o sumă de bani cu titlu de daune, reafirmând că înţelegerea a căzut după ce femeia a dat declaraţii în faţa anchetatorilor.

Maghiari a admis că, din cauza sa, alte şapte persoane sunt cercetate, din punctul său de vedere fără a avea o vină, şi a precizat că poliţiştii şi-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu, i-au recoltat probe de sânge şi au întocmit corect ancheta în privinţa sa. El a precizat că altfel nu ar fi avut cum să rămână imediat după accident fără permisul de conducere, să fie dus la secţie pentru declaraţii sau să se deschidă dosar penal pe numele său.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11926 / 21629
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...